StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Saints of New York door R.J. Ellory
Bezig met laden...

Saints of New York (origineel 2010; editie 2011)

door R.J. Ellory (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
22711118,412 (3.7)8
Wie draait op voor misstappen uit het verleden? Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet. Inspecteur Frank Parrish, die worstelt met demonen uit het verleden, wordt op de zaak gezet. Hij probeert de reputatie van zijn vader te evenaren. Maar was deze wel zo mooi als het lijkt...?… (meer)
Lid:Themis-Athena
Titel:Saints of New York
Auteurs:R.J. Ellory (Auteur)
Info:Orion (2011), 480 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Verlanglijst, Te lezen
Waardering:
Trefwoorden:American Mysteries and Crime Fiction, British Mysteries and Crime Fiction, Mysteries and Crime Fiction

Informatie over het werk

De helden van New York door R.J. Ellory (2010)

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 8 vermeldingen

Engels (8)  Nederlands (3)  Alle talen (11)
Toon 3 van 3
Een ding staat vast R.J. Ellory kan schrijven en heeft een erg spannend verhaal op papier gezet. Rauw en zeker niet voor watjes, maar erg indringend. Frank Parrish is een rechercheur bij de New Yorkse politie net als zijn vader die een held was. Maar de werkelijkheid is anders. Na een traumatische gijzeling moet Frank verplicht naar een psychologe, maar dat zint hem helemaal niet, want er zijn een aantal moorden op te lossen, namelijk die op een kleine drugsdealer en zijn zus. Maar bij de psychologe vindt hij uiteindelijk de vrijheid om de over zijn vader te praten. Ondertussen krijgt hij een nieuwe partner, Jimmy Radick. Samen vinden ze nog soortgelijke vermoorde meisjes die allemaal door een instelling met elkaar verbonden zijn, maar de wegen van Frank gaan nogal over de politiegrenzen.
Absoluut een aanrader voor iemand die van spannende politiethrillers houdt. ( )
  connie53 | May 28, 2021 |
Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet. Inspecteur Frank Parrish, die worstelt met demonen uit het verleden, wordt op de zaak gezet. Hij probeert de reputatie van zijn vader (ook inspecteur en een van de 'Helden van New York', maffiabestrijders in de jaren tachtig) te evenaren. Maar was deze wel zo mooi als het lijkt...?
  Lin456 | Oct 20, 2020 |
Danny Lange, een jong drugsdealer wordt vermoord gevonden in een verlaten steeg en even later wordt ook het jongere zus van Danny, Rebecca, dood aangetroffen in zijn appartement. NYPD-rechercheur Frank Parrish onderzoekt de zaak en wat hem opvalt is dat het haar van Rebecca keurig netjes is geknipt en dat haar nagels rood zijn gelakt. Een visitekaartje dat ook bij andere slachtoffers (allen jonge meisjes) wordt aangetroffen.

Frank Parrish heeft het moeilijk. Zijn huwelijk is gestrand, de relatie met zijn kinderen is niet al te best, hij drinkt teveel en is zijn rijbewijs kwijt en hij wordt gekort op zijn salaris. Ook moet hij zich dagelijks melden bij psychologe Marie Griffin. Deze tweede verhaallijn gaat in belangrijke mate over de verhouding tussen Frank en zijn beroemde vader John Parrish die een van leden was van De helden van New York. Een groep politiefunctionarissen die de macht en invloed van de maffia in New York hebben gebroken.

Het boek bevat dus in feite twee verhalen maar die twee verhalen hebben veel met elkaar te maken en vertonen een onderlingen samenhang. Het heldendom van John Parrish heeft een welhaast verwoestende invloed op het leven van Frank. Hij is een man geworden die een grote drang tot zelfvernoetiging heeft en iedereen met onverholen cynisme tegemoet treedt. Dat blijkt ook in zijn werk. Hij is zo bezeten van het idee zijn vader op zijn minst te evenaren dat hij bij het oplossen van de moorden de regels met voeten treedt.

Dit komt in de gesprekstherapieën markant naar voren. In die gesprekken wordt Frank Parrish door de psycholoog gefileerd en ontstaat er een diepe inkijk in het karakter van Frank en naarmate hij zich meer openstelt voor deze therapie begint zich langzaam maar zeker een kentering in zijn manier van handelen af te tekenen.

Dit boeiend beschreven psychologische proces lijkt belangrijker te zijn dan het verhaal over hoe de moorden worden opgelost. De schrijfstijl die Ellory hierbij hanteert is indringend en heel mooi hoewel niet zo poetisch als in bijvoorbeeld Een stil geloof in engelen. Ellory's verhalen zijn altijd een genot om te lezen. De wat losse en niet echt spannende ontknoping van dit boek doet daarom ook niets af aan deze overtuigende misdaadroman. Topklasse en een absolute aanrader.

© 2012 Joop Liefaard. ( )
  eagleye50 | May 10, 2012 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Ook door de heiligheid kunnen wij in verzoeking worden gebracht.

Jean Anouilh

Uit: Becket of de eer van God, vert. Adriaan Morriën,
De Bezige Bij, 1961
Opdracht
Eerste woorden
Drie Vicodin, een half flesje Pepto-Bismol voor zijn maag, vroeg op een bitterkoude ochtend.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Wie draait op voor misstappen uit het verleden? Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet. Inspecteur Frank Parrish, die worstelt met demonen uit het verleden, wordt op de zaak gezet. Hij probeert de reputatie van zijn vader te evenaren. Maar was deze wel zo mooi als het lijkt...?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een jonge dealer lijkt het zoveelste slachtoffer in de drugsoorlog te zijn. Wanneer ook zijn zus dood wordt aangetroffen, worden er vraagtekens bij de zaak gezet. Inspecteur Frank Parrish, die worstelt met demonen uit het verleden, wordt op de zaak gezet. Hij probeert de reputatie van zijn vader (ook inspecteur en een van de Helden van New York, maffiabestrijders in de jaren tachtig) te evenaren. Maar was deze wel zo mooi als het lijkt?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.7)
0.5
1 3
1.5 1
2 1
2.5
3 12
3.5 10
4 22
4.5 5
5 9

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,452,907 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar