StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Talking To The Dead door Harry Bingham
Bezig met laden...

Talking To The Dead (origineel 2012; editie 2013)

door Harry Bingham

Reeksen: DC Fiona Griffiths (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4824451,593 (3.79)194
Rookie cop Fiona Griffiths, on the cusp of breaking her first big case, uncovers a dire conspiracy that takes her into a dark underworld that threatens her with her own personal demons.
Lid:black9wolf
Titel:Talking To The Dead
Auteurs:Harry Bingham
Info:Orion (2013), Paperback, 400 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek, Own
Waardering:****
Trefwoorden:Mystery, Wales, Ebook

Informatie over het werk

Fiona door Harry Bingham (2012)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 194 vermeldingen

Engels (40)  Nederlands (2)  Spaans (1)  Duits (1)  Alle talen (44)
Toon 2 van 2
Wat weer een heerlijk ouderwetse thriller. Direct vanaf het begin zat ik erin. Ook Fiona Griffiths vond ik een ontzettend sympathieke meid. Ik ben blij dat ik weer eens zo heb genoten. Ik begon de moed al een beetje te verliezen. ( )
  Gea1967 | Mar 17, 2014 |
Fiona Griffiths, Fi voor vrienden en collega's, afgestudeerd in de filosofie aan de universiteit van Cambridge, werkt als rechercheur bij de politie in Cardiff. Terwijl zij bezig is met een nogal saai onderzoek naar een corrupte collega, wordt Cardiff opgeschrikt door de gruwelijke moord op Janet Mancini en haar zesjarig dochtertje April. Als op de plaats delict de creditcard van een rijke en verdwenen industrieel wordt gevonden, die ook nog eens in verband kan worden gebracht met de corrupte politieman, wordt Fiona bij het onderzoek naar de moorden betrokken.

Hierna ontwikkelt zich een verhaal dat geweld tegen vrouwen als thema heeft met de bekende bijkomende elementen als rijke en heel erg foute mannen, de Russische maffia, drugs, autoriteiten die een oogje dicht doen en natuurlijk de politie die de zaak onderzoekt. Fiona is een van hen. Een jonge politievrouw die zaken goed kan analyseren en een goede intuitie heeft. Zij draagt echter ook een duister geheim met zich mee dat grote invloed op haar dagelijkse doen en laten heeft. Hoe dieper zij in de zaak duikt hoe duidelijker het wordt dat er iets met haar helemaal niet in orde is. Zij probeert zich normaal te gedragen maar dat lukt haar niet zo goed en dat maakt haar intrigerend en sympatiek.

Harry Bingham hanteert een strak omkaderde schrijfstijl die, denk ik, bedoeld is om snelheid aan het verhaal te geven. Daarin is hij goed geslaagd. Er is ook een bepaalde luchtigheid die het gruwelijke en het macabere relativeert. Want gruwelijk en macaber is het. Het verhaal zit goed in elkaar, kent de nodige wendingen en is redelijk spannend. Dat een jonge politievrouw ongestraft de regels aan haar laars ka lappen is echter ongeloofwaardig.

Het verhaal heeft een heel hoog Fiona-gehalte. Dat is begrijpelijk want zij is nu eenmaal de hoofdpersoon van het boek en daarbij is het ook nog eens in de ik-vorm en de tegenwoordige tijd geschreven waardoor je heel nauw bij Fiona betrokken wordt. Het hoge Fiona-gehalte wordt nog versterkt door de titel van het boek. Ik begrijp overigens niet waarom de uitgever niet gewoon de Engelse titel (Talking to the dead) heeft vertaald. Die doet veel meer recht aan het verhaal.

Fiona is een goede misdaadroman met een itrigerende Fiona die mijn hart gestolen heeft, zeker nadat duidelijk werd wat er met haar gebeurd is. Fiona's verhaal is echter nog niet af en het biedt genoeg mogelijkheden om verder te groeien en er een boeiend vervolg aan te geven. Vergelijkingen met bv. Liesbeth Salander, Paddy Meehan en Lacey Flint slaan nergens op. ( )
  eagleye50 | Mar 30, 2013 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor N., als altijd
Eerste woorden
Sollicitatiegesprek oktober 2006 - 
Door het raam zie ik drie vliegers boven Bute Park hangen.
Citaten
‘Dans eerst. Denk later. Het is de natuurlijke volgorde.’
Samuel Beckett
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Citaat uit William Shakespeares “Hamlet” ontleend aan de vertaling van Willy Courteaux, in: Verzameld Werk / Tragedies (2007), Meulenhoff / Manteau, Amsterdam / Antwerpen.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Rookie cop Fiona Griffiths, on the cusp of breaking her first big case, uncovers a dire conspiracy that takes her into a dark underworld that threatens her with her own personal demons.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.79)
0.5
1 1
1.5 1
2 10
2.5 3
3 26
3.5 20
4 70
4.5 9
5 26

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,593,965 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar