Leesdoelen 2024

DiscussieNederlandstalige lezers

Sluit je aan bij LibraryThing om te posten.

Leesdoelen 2024

1wendy.verbiest
jan 8, 2:30 am

Dag iedereen.
Een nieuw jaar en daarmee ook nieuwe leesdoelen.
Wat zijn jullie doelen en waarop ligt dit jaar bij jullie de focus?

2wendy.verbiest
jan 8, 2:35 am

Bij mij is het leesdoel ingesteld op 52 boeken. De focus dit jaar is boeken lezen die mij door vrienden, collega's, ... worden aangeraden. Ook wil ik meer de maandboeken meelezen van de groepen die ik volg op Goodreads. Ik hoop hiermee wat boeken te lezen die buiten mijn comfortzone liggen en ook nieuwe schrijvers te ontdekken. Dus als jullie een must read hebben laat het dan maar weten.

3Ennas
jan 10, 5:56 am

Hoi!

Mijn belangrijkste leesdoel is meer leuke boeken lezen en minder niet-zo-leuke. Door diverse lijstjes en challenges heb ik de neiging om boeken te lezen die ik eigenlijk niet zo leuk vind, en dat is natuurlijk zonde van mijn leestijd.

4wendy.verbiest
jan 10, 2:08 pm

>3 Ennas: Hallo,

Heb je ook een doel van aantal boeken per jaar? Ik ben ook gestopt met challenges omdat ik merkte dat ik dan te weinig ruimte had voor de boeken waar ik op dat moment zin in had. Vaak komt er ook heel wat planning bij een challenge kijken en dan voelt het voor mij te geforceerd en verlies ik mijn plezier in het lezen terwijl een challenge eigenlijk motiverend zou moeten werken. De aanraders van mijn vrienden en collega's zijn voorlopig allemaal boeken waarvan ik denk dat ik ze wel leuk zal vinden (ze kennen dan ook mijn favoriete genres). De maandboeken van de groepen die ik volg zijn al wat vaker buiten mijn comfortzone maar ik beperk me tot 1 boek per maand en ik volg 3 groepen. Welke van de 3 het wordt hangt af van wat er beschikbaar is in de bib of beschikbaar is via mijn Kobo abonnement.

5Ennas
jan 11, 7:17 am

Nee, ik zie echt absoluut het nut niet in van een aantal boeken per jaar, dus daar doe ik niet aan.

6annus_sanctus
feb 22, 10:40 am

het aantal zou ik alleen instellen als ik totaal niet zou weten wat ik wil lezen. Maar dat heb ik zoiezo ondervangen door gewoon genoeg voorraad te hebben van ongelezen (2e hands) boeken dus zo grijp ik nooit mis.
Wel zijn mijn Nederlandstalige boeken vooral boeken met stofomslag/hardcover.
Bij andere talen ligt het meer aan de prijs catagorie.

Wil dit jaar wel weer wat meer ouderwetse detectives her/lezen zonder veel schuttingtaal, vloeken, e.d. dus ben weer heerlijk bezig in Agatha Christie en Willy Corsari.
Ander doel is om weer wat meer Japanse literatuur te gaan lezen, ouderwetse romannetjes (Barbara Cartland) en fantasy (oud en nieuw)

Hans