StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Dodelijk verlangen

door Patrick De Bruyn

Reeksen: Katelijne (01)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
512508,552 (3.82)Geen
Op een dag, nadat ze elkaar jaren niet meer hebben gezien, ontmoet Katelijne haar jeugdvriend George. Ze storten zich in een hartstochtelijk avontuur van blinde passie. Maar uitgerekend dan wordt Katelijne brutaal wakker geschud wanneer ze erachter komt dat haar puberdochter Charlotte op het verkeerde pad is. Om haar dochter voor vervolging te beschermen en haar affaire met George geheim te houden neemt Katelijne haar toevlucht tot leugens en komt in een eindeloze spiraal terecht. Moeder en dochter kunnen elkaar niet vertellen dat ze geheimen hebben ontdekt die de toekomst van het gezin kunnen verwoesten.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Toon 2 van 2
schitterende thriller, misschien wel de beste die ik tot nu toe gelezen heb. Spannend van begin tot einde. Zelfs een liefdesscène wordt spannend. Sterke plot met echte mensen. Het einde vond ik wat minder sterk. De verschillende verhaallijnen worden een beetje te snel samengebracht. Het lijkt wel een (schitterend) misdaadfeuilleton waarvan op de valreep beslist wordt een aantal afleveringen te schrappen maar waarbij het slot al klaar was.
Desondanks een boek dat doet uitkijken naar andere werken van deze auteur. De Vlaamse misdaadliteratuur heeft véél meer te bieden dan alleen Aspe en afgietsels van goede en minder goede televisiefeuilletons. ( )
  wimvist | Sep 19, 2015 |
Mijn favoriete Vlaamse misdaadauteur is Patrick De Bruyn.

Verdoemd, Vermist, Verminkt, Verliefd en Passie: in sneltempo heb ik ze enkele jaren geleden achter elkaar uitgelezen. De laatste pagina van het ene boek was nog niet omgeslagen of ik was alweer begonnen aan het volgende verhaal. Wat maakt deze thrillers zo bijzonder? Iedere keer gaat het om een sterke plot, die vooral ingenieus uitgewerkt wordt naar een verrassende climax. Verslavend geschreven gewoon en dat De Bruyn erin slaagt de personages zo levensecht neer te zetten drijft de spanning alleen maar op. Pageturners dus.

Dodelijk verlangen is de nieuwste titel in de rij en de auteur stelt ook deze keer niet teleur. Dit zou trouwens verwonderlijk zijn want met 'dodelijk verlangen' won Patrick De Bruyn de Hercule Poirotprijs 2010.

We kruipen in de huid van Katelijne, een doodgewone vrouw die samen met haar wat saaie man Herman en puberende dochter Charly in een typisch Vlaamse verkavelingswijk woont. Op een dag komt ze (toevallig?) haar oude jeugdliefde George tegen en de passie flakkert weer op. Ze spreken met elkaar af in Brussel. We krijgen een zinderende erotische scene voorgeschoteld, maar die fungeert maar als voorspel. Katelijne denkt namelijk dat ze haar dochter Charly in Brussel gezien heeft. Heeft Charly haar ook gezien met haar minnaar? Wat deed ze daar tijdens de schooluren? Als Katelijne vervolgens vreest dat haar dochter bij een misdaad betrokken is heeft ze zichzelf totaal niet meer in de hand. Ze probeert Charly te beschermen, maar bij iedere poging die ze onderneemt, werkt ze haar dochter dieper in nesten. Ze geraakt volledig de pedalen kwijt. Patrick De Bruyn bouwt de spanning net als in zijn andere boeken op een tergend dwingende manier op. Er is gewoon geen ontkomen aan en stoppen met lezen is onmogelijk.

De plot is uitzonderlijk vernuftig. Op het einde vallen alle puzzelstukjes verrassend in mekaar. Toch vond ik de laatste 50 bladzijden om één of andere reden iets minder spannend dan de rest. Heeft de auteur iets te snel moeten werken? Ik kreeg namelijk het gevoel dat de plot een beetje afgehaspeld werd, met minder geloofwaardige dialogen en iets teveel ‘uitleggerigheid’. Het verhaal bleef wel spannend, maar niet meer bloedstollend. Maar ondanks deze kanttekening is ook deze De Bruyn net als al zijn vorige boeken een aanrader! ( )
  kaliganes | Aug 24, 2010 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Als ze eraan dacht wat ze vandaag zou gaan doen, kon ze nauwelijks nog ademhalen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
original title: Dodelijk verlangen
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Op een dag, nadat ze elkaar jaren niet meer hebben gezien, ontmoet Katelijne haar jeugdvriend George. Ze storten zich in een hartstochtelijk avontuur van blinde passie. Maar uitgerekend dan wordt Katelijne brutaal wakker geschud wanneer ze erachter komt dat haar puberdochter Charlotte op het verkeerde pad is. Om haar dochter voor vervolging te beschermen en haar affaire met George geheim te houden neemt Katelijne haar toevlucht tot leugens en komt in een eindeloze spiraal terecht. Moeder en dochter kunnen elkaar niet vertellen dat ze geheimen hebben ontdekt die de toekomst van het gezin kunnen verwoesten.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.82)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 3
3.5 2
4 4
4.5
5 2

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,764,428 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar