StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Cock en de broeders van de haat (2005)

door A.C. Baantjer

Reeksen: De Cock (63)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
2011,101,631 (3.67)Geen
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

De Cock en zijn assistent Dick Vledder onderzoeken de moord op een bekende charismatische heilsprofeet.
  pwrtt | Mar 3, 2020 |
De laatste werkdag van rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) voor zijn vakantie verloopt allerminst rustig. De Cocks jeugdige assistent Dick Vledder is van slag omdat zijn vriendin Adelheid plotseling naar het ziekenhuis moest. En De Cock is zeer geschokt door de moord op Alexander de Rijke, een charismatische, kalende, homoseksuele heilsprofeet die al vele volgelingen rondom zich had verzameld met zijn plannen voor een nieuwe, vredige, veilige wereld. De Rijke werd doodgeschoten toen hij na een samenkomst de Rode Hoed verliet. De dader is aangehouden, maar toch krijgt De Cock die dag van twee mensen het verzoek om zich met de zaak bezig te gaan houden. De Cock stelt zijn vakantie uit en gaat op zoek naar een motief. Sfeervol, rustig voortkabbelend, aardig detectiveverhaal, met veel dialogen, dit keer met actuele accenten (de moord doet sterk denken aan die op Pim Fortuyn) maar verder als vanouds, volgens het vaste Baantjer recept. Ongecompliceerde ontspanningslectuur. De Baantjer-boeken, en -televisieserie (met Piet Römer als De Cock) zijn al jaren erg populair. Zie ook de door uitgeverij De Fontein gesponsorde site www.baantjer.org en de site www.baantjer.net. Normale druk. - Redactie

 

Onderdeel van de reeks(en)

De Cock (63)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Het is vrijdag, voorlopig de laatste werkdag van rechercheur De Cock (met ceeooceekaa). Maandag begint zijn vakantie, gedwongen. Zijn commissaris heeft hem verboden nog langer vakantiedagen op te sparen.
In de recherchekamer zit Dick Vledder, zijn jeugdige assistent, er nogal verslagen bij. Zijn vriendin, Adelheid, is aan een acute blindedarmontsteking geopereerd. Door de zorgen is het nieuws hem volledig ontgaan. Van De Cock hoort hij van de moord op Alexander de Rijke, een charismatisch man met grootse plannen die vele volgelingen achter zich heeft geschaard. De Cock is geschokt door de moord. Aanvankelijk heeft hij geen zin om zich er beroepsmatig in te verdiepen. 'Moorden op bekende en populaire mensen geven altijd veel rompslomp.' Maar de eerste van een rij personen die de hulp van de oude rechercheur van bureau Warmoesstraat in deze zaak inroepen, staat al voor zijn bureau.
De Cock wordt gepijnigd door de vraag wat het motief voor de moord kan zijn. Werd De Rijke gechanteerd? Was het een moord in opdracht? Steekt er een complot achter of heeft de milieubeweging er iets mee te maken? De dader is praktisch op heterdaad betrapt. Het moordwapen is gevonden en er zijn voldoende getuigen. Een fluitje van een cent?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.67)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,391,787 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar