StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Neem het niet! (2011)

door Stéphane HESSEL

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
9934921,146 (3.38)1 / 18
De dictatuur van het geld, de behandeling van immigranten in Europa, de situatie in Gaza. Het zijn een paar van de thema's waarover Hessel zijn zorgen uitspreekt. Hessel werd in 1917 in Berlijn geboren en vluchtte op vijftienjarige leeftijd met zijn ouders naar Frankrijk, waar hij filosofie ging studeren. In de oorlog was hij in het verzet actief. Na de oorlog werkte hij als diplomaat mee aan het opstellen van de Universele Verklaring van de rechten van de Mens. Hessel roept op tot verzet en beoogt een vreedzame opstand. De principes en de waarden waar in de twintigste eeuw wereldwijd voor werd gestreden, moeten nog steeds met hand en tand verdedigd worden.… (meer)
  1. 00
    La resistencia door Ernesto Sábato (raulvilar)
    raulvilar: El libro de Hessel es una invitación a iniciar la lectura de otras obras críticas con el capitalismo, el individualismo neoliberal o la sociedad de mercado, de las que ¡Indignaos! sería una perfecta introducción. "La resistencia" de Ernesto Sábato es un perfecto texto para acompañarlo.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 18 vermeldingen

Engels (13)  Frans (11)  Spaans (10)  Duits (6)  Catalaans (3)  Italiaans (2)  Nederlands (2)  Noors (1)  Alle talen (48)
Toon 2 van 2
Het is zonder meer bewonderenswaardig dat een 93-jarige nog het heilige vuur van de verontwaardiging bezit en daaruit kracht put om de jongere generaties tot actie aan te manen. Hessel doet dat in dit pamfletje van goed 20 bladzijde. Het lijstje van zijn focuspunten is wat warrig en - met alle respect - nogal modieus, maar het de terechtwijzing ("kijk om je heen en kom uit je zetel") komt in elk geval over. Zoals trouwens blijkt uit de indignados-beweging die intussen in vele landen is opgekomen. ( )
  bookomaniac | Nov 22, 2011 |
Een pamflet van iemand met aanzien en met reden van spreken. Ja, na de oorlogsjaren is heel veel energie gestoken in pogingen om de wereld te besparen van dergelijke tragedies ... de wereld??, misschien moeten we het wat beperkter houden... de westerse wereld. De verschillende pogingen, zoals het "document" dat gemeenzaam de "Universele rechten van de mens" wordt genoemd, zijn zeker lovenswaardig en op dat moment was het zeker niet te beschouwen als onrealistisch. Het zijn de volgende generaties die hier hun profijt uit moeten halen, en deze generaties hebben het eigenlijk verkorven, en daarom kan ik Hessel enkel gelijk geven. Ja de "68"-ers hebben geprobeerd, en ergens was een kleine hoop dat de democratische rechten van het volk (wat dat ook moge betekenen) zouden worden gerespecteerd, maar tot mijn spijt moet ook ik vaststellen dat er weinig is overgebleven van die dromen. Het is overigens jammer dat heel wat "68"-ers nu ontkennen dat zij deze wilde en hoopvolle ideeën hadden; maar goed, de wereld is er zeker niet democratischer op geworden, meer nog ... is er ongetwijfeld egocentrischer op geworden. Ik weet nu niet dat ik zo maar kan akkoord gaan met Hessel zijn definitie van terrorisme dat hij een vorm van wanhopige woede noemt, dit is wat zwakjes, maar ik weet wel dat het tijd is dat we een aantal politieke beslissingen niet meer mogen aanvaarden. In die mate heeft het pamflet van Hessel ook mij geraakt, nu nog de jongeren ... (een 60-plusser) ( )
  FrankDeClerck | Jul 27, 2011 |
Toon 2 van 2
El libro que ha despertado la conciencia de más de un millón de franceses. ¡Indignaos! Ha despertado un insólito fenómeno de lectura en Francia, donde ha vendido más de un millón de ejemplares y lleva tres meses en las listas de ventas. En pocas y contundentes páginas, Stéphane Hessel invita sobre todo a los jóvenes a desperezarse y a cambiar la indiferencia por una indignación activa, por la «insurrección pacífica». Hessel logró sobrevivir a la tortura y la deportación en el campo de concentración de Buchenwald y, en 1948, formó parte del equipo internacional redactor de la Declaración Universal de los Derechos Humanos. Hoy, a sus 93 años este venerable veterano de la Resistencia ha contagiado su mensaje de esperanza y de rebeldía a millones de lectores a los que invita a «no claudicar ni dejarse impresionar por la dictadura actual de los mercados financieros que amenaza la paz y la democracia», porque «ya es hora de que la preocupación por la ética, por la justicia, por el equilibro duradero prevalezcan».
toegevoegd door Pakoniet | bewerkLecturalia
 

» Andere auteurs toevoegen (3 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
HESSEL, Stéphaneprimaire auteuralle editiesbevestigd
Llopis, MariaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
MOREL, FrançoisSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sampedro, José LuisVoorwoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

De dictatuur van het geld, de behandeling van immigranten in Europa, de situatie in Gaza. Het zijn een paar van de thema's waarover Hessel zijn zorgen uitspreekt. Hessel werd in 1917 in Berlijn geboren en vluchtte op vijftienjarige leeftijd met zijn ouders naar Frankrijk, waar hij filosofie ging studeren. In de oorlog was hij in het verzet actief. Na de oorlog werkte hij als diplomaat mee aan het opstellen van de Universele Verklaring van de rechten van de Mens. Hessel roept op tot verzet en beoogt een vreedzame opstand. De principes en de waarden waar in de twintigste eeuw wereldwijd voor werd gestreden, moeten nog steeds met hand en tand verdedigd worden.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.38)
0.5 2
1 8
1.5 3
2 26
2.5 11
3 69
3.5 14
4 45
4.5 4
5 42

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,408,229 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar