StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Dwaalspoor

door Peter Robinson

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Inspecteur Banks (20)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
7445130,537 (3.82)73
Alan Banks wordt geconfronteerd met de moord op een van zijn eigen mensen, detective Bill Reid. Banks ontdekt dat er een verband bestaat met de verdwijning van een Engels meisje in Estland. Terwijl hij naar Estland reist, is detective Cabbot op het spoor gekomen van nog een andere link.
Onlangs toegevoegd doorbacummons, besloten bibliotheek, JoeB1934, JFBCore, WestFallsCCL, Stephaniejleduc, pandalibrarian, BookHavenAZ, melmtp
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 73 vermeldingen

Engels (48)  Nederlands (2)  Zweeds (1)  Alle talen (51)
Toon 2 van 2
Kate Parker is een weduwe die met haar zoontje Jack in Oxford woont. Zij heeft op de dag van haar huwelijk haar beide ouders door een eigenaardig auto-ongeluk verloren en enige tijd later werd haar echtgenoot Hugo door autodieven vermoord. Zij heeft een allesoverheersende missie in haar leven en dat is zichzelf en haar zoontje te beschermen tegen elk denkbaar onheil dat op hun weg kan komen. Voor alle activiteiten die door haar of Jack worden ondernomen heeft zij kansberekeningen voor mogelijke ongelukken gemaakt en haar huis is, na een aantal inbraken, veranderd in een onneembaar fort. Niet iedereen in haar omgeving en zeker niet haar schoonfamilie, heeft enig begrip voor het bijna obsessieve gedrag van Kate.

Dan ontmoet zij op een dag Jago Martin. Hij is professor aan de universiteit van Oxford en heeft een boek over statistieken en ongelukken geschreven. Kate voelt zich tot hem aangetrokken en als zij hem vertelt over de paranoïde manier waarop zij leeft, ziet hij mogelijkheden haar te genezen en weer een normaal leven te laten leiden. Kate accepteert zijn aanbod en langzaam maar zeker lijkt het erop dat de oude Kate weer terugkomt. Maar klopt het allemaal wel en wie is die enge buurman die plotseling onaangekondigd bij haar op de stoep staat?

Een goede moeder is na Kom je buiten spelen de tweede misdaadroman van de Schotse schrijfster Louise Millar. Het boek verscheen in Groot Brittannië onder de titel Accidents happen. Beide titels dekken de lading. Louise Millar heeft een plezierige en vloeiende schrijfstijl die het lezen van het boek aangenaam maakt. De personages zijn goed uitgewerkt. Kate, Jack en de kwaadaardige schoonmoeder Helen komen goed uit de verf. Oxford wordt op een dusdanige manier beschreven dat je bijna de neiging krijgt er een weekendje heen te gaan. Het komt wat traag op gang maar als je er eenmaal in zit ontwikkelt zich een boeiend verhaal waarin beetje bij beetje ontrafeld wordt wat er werkelijk aan de hand is en naarmate dit proces vordert neemt de spanning evenredig toe. Aanvankelijk heb je de indruk dat je een goed geschreven roman aan het lezen bent met alle ingrediënten voor een gelukkige afloop en die komt er ook maar op een geheel andere manier dan je verwacht. Langzaam maar zeker wordt de toon in het verhaal wat duisterder en de atmosfeer dreigender. Je voelt aankomen dat het plot een andere kant uit zal gaan dan je verwacht maar je hebt geen enkel idee welke. De ontknoping van het verhaal is verrassend en letterlijk en figuurlijk voorzien van een wervelende spanning. Kate zonder het houvast van de kansberekeningen die haar leven bepalen zorgt daar wel voor.

Een goede moeder is een uitstekende misdaadroman met een origineel gegeven, een goed uitgewerkt plot, levensechte personages en een spannende en overtuigende ontknoping. Alles aan dit boek klopt en dat maakt het een fantastische leeservaring. ( )
  eagleye50 | Nov 3, 2013 |
In het park van een herstellingsoord voor politiefunctionarissen wordt het lichaam gevonden van inspecteur Bill Quinn. Hij is om het leven gebracht door de pijl van een kruisboog, die hem midden in het hart trof. Veel heeft DCI Alan Banks niet om op af te gaan of het moeten drie foto's zijn waarop inspecteur Quinn met een fraaie jonge dame in een nogal compromitterende houding staat afgebeeld. Quinn heeft zich zes jaar geleden beziggehouden met de verdwijning van Rachel Hewitt, een zaak die nooit werd opgelost omdat Rachel levend noch dood werd gevonden. Quinn beschouwde dat als een persoonlijk falen.

Als korte tijd later op een afgelegen boerderij het stoffelijk overschot wordt gevonden van Mihkel Lepikson en Banks een verband vindt tussen deze Estse journalist en inspecteur Bill Quinn ontstaat een beeld van een misdaad die raakvlakken heeft met gebeurtenissen in Estland. Alan Banks moet noodgedwongen samenwerken met Joanna Passero, een politiefunctionaris van de afdeling Interne Zaken door Banks aangeduid als het rattennest. Een samenwerking die aanvankelijk stroef verloopt. Annie Cabbot, Banks' rechterhand is hersteld van schotwonden die zij in een vorige zaak had opgelopen en zij voegt zich bij Banks om aan het onderzoek in de Quinn zaak deel te nemen.

Dwaalspoor (Watching the dark) is alweer de twintigste misdaadroman van de Engelse misdaadauteur Peter Robinson met inspecteur Alan Banks als protagonist. Robinson heeft een gedegen schrijfstijl met veel dialogen waarin Banks' deskundigheid in ruime mate worden geëtaleerd. Banks is daarentegen ook behept met korzelige en norse trekjes maar toch behandelt hij iedereen in zijn omgeving met respect. Daarin toont hij zich een door en door Britse politieman. Zijn soms wat onbehouwen omgang en te directe benadering van vrouwen speelt in ieder verhaal een rol en in dit verhaal met Joanna Passero van Interne Zaken, krijgt dat een extra dimensie. Het verhaal dat zorgvuldig is opgebouwd, ontwikkelt zich traag maar blijft wel boeien. De ontwikkelingen in het Estse Tallinn en het Engelse Eastvale sluiten mooi op elkaar aan. De beschrijving van de personages en het decor waarin het verhaal zich afspeelt zijn overtuigend. Er is aandacht voor de werkwijze van de politie, die haar werkzaamheden moet zien uit te voeren in een tijd waarin steeds minder budgetten beschikbaar zijn voor mens en middelen. Daarnaast is er aandacht voor de onderwereld die steeds nieuwe wegen probeert te bewandelen om zichzelf nietsontziend te verrijken en steeds bezig is zwakheden bij politiefunctionarissen te ontdekken en deze door middel van chantage te gebruiken. Het is ook de wereld waarin figuren rondlopen die je liever niet in het donker tegen wilt komen. De ontknoping van het verhaal is bevredigend maar ook redelijk voorspelbaar en mist spanning.

Dwaalspoor is een misdaadroman met een probleem. Op zich is het een goed doortimmerd verhaal maar door het gebrek aan spanning kabbelt het nogal gezapig naar het einde toe en dat is niet wat de lezer van een misdaadroman wil. Spanning is essentieel voor het genre. Daarom is Dwaalspoor zeker niet het beste Banks verhaal maar het blijft al met al toch wel de moeite van het lezen waard. ( )
  eagleye50 | Oct 24, 2013 |
Toon 2 van 2
Among his other admirable qualities, Peter Robinson has a knack for adapting and even clarifying real-life crimes. The Paul Bernardo case was never so deeply explored as in Robinson’s 2001 novel Aftermath. In that book, DCI Alan Banks waded into a Yorkshire case with a set of facts much like those in the tortures and killings carried out by Ontario’s own Bernardo and Karla Homolka.

With Robinson’s new book, the crimes at the centre of the plot get us into the up-to-date evil of trafficking in illegal immigrants. As usual, Robinson slides into the book’s major business sideways, introducing the plot at the centre of the action by way of the mysterious murder of a veteran Yorkshire police inspector.

Banks’ investigation of the cop killing requires him to get a handle on Yorkshire-based commerce in migrant workers from Eastern Europe. The off-shore centre for these poor souls is the unlikely nation of Estonia, and that’s where Banks carries out most of his sleuthing.

The piecing together of the intricate case is mostly by-the-book stuff, a smart gathering of forensic evidence and countless interviews with a range of villains who aren’t as clever as they think they are. They’re definitely not as quick with the wits as Banks or his detective sidekick, the always appealing Annie Cabbot.

Robinson decorates the main narrative with plenty of personal interaction among the characters at Banks’s cop shop. Banks is feeling his fiftyish age, and turns petulant when an inspector from the Professional Standards unit is assigned to look over his shoulder throughout the case. Not even the intrusive inspector’s icy blond beauty softens the crabby Banks.

But some things never change for the DCI. At one perplexing point in Watching the Dark, he pours a glass of Malbec and puts on a CD by the English folksinger June Tabor. “He did his best thinking,” Robinson writes of Banks, “when he was listening to music and drinking wine.”
toegevoegd door VivienneR | bewerkThe Toronto Star, Jack Batten (Jan 21, 2013)
 
Robinson sounds many familiar notes in Watching The Dark, from Banks’ solo nightcaps with a drink in his hand and music playing on the stereo, to the DCI’s romantic yearnings for relationships akin to past loves like ex-wife Sandra, recent bygone paramour Sophia, and current colleague and now good friend DS Annie Cabbot. But the action plays out a little differently, thanks to a cop killed with a crossbow in the police rehab unit, mysterious photos that connect the dead man to a girl’s disappearance in Talinn, Estonia, and an icy blond policewoman whose job is investigating officers — and who, naturally, spars with Inspector Banks.

The fallacy of dinging an author, even mildly, for doing what he does best should be acknowledged here. After all, Robinson, who has earned his crime-writing stripes several times over, is still writing at a very high level, and one marvels at how he’s able to sustain that level of consistency with each subsequent book. That’s a bloody hard thing to do
toegevoegd door VivienneR | bewerkNational Post, Sarah Weinman (Sep 21, 2012)
 

» Andere auteurs toevoegen (7 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Peter Robinsonprimaire auteuralle editiesberekend
Boraso, MarinaTraductionSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
To Sheila
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
On nights when the pain kept her awake, Lorraine Jenson would get up around dawn and go outside to sit on one of the wicker chairs before anyone else in the centre was stirring.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Alan Banks wordt geconfronteerd met de moord op een van zijn eigen mensen, detective Bill Reid. Banks ontdekt dat er een verband bestaat met de verdwijning van een Engels meisje in Estland. Terwijl hij naar Estland reist, is detective Cabbot op het spoor gekomen van nog een andere link.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.82)
0.5
1
1.5
2 3
2.5 4
3 49
3.5 24
4 114
4.5 15
5 23

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,285,708 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar