StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Bericht uit Berlijn (2012)

door Otto de Kat

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
906301,152 (3.98)7
Voorjaar 1941. Oscar Verschuur, Nederlands diplomaat in Bern, krijgt in een onbewaakt ogenblik geheime informatie over Hitlers voornemen om Rusland binnen te vallen. Het bericht komt uit betrouwbare bron: zijn dochter Emma, wier man in Berlijn op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt. Hij weet dat hij dringend alarm moet slaan. Maar Oscar aarzelt. Hij beseft dat zijn dochter ernstig gevaar loopt als hij de details van operatie Barbarossa onthult.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 7 vermeldingen

Engels (4)  Nederlands (2)  Alle talen (6)
Toon 2 van 2
Bericht uit Berlijn stelt voor mij één vraag centraal: wat doe je, als iemand je vertelt over een nog geheim plan. Brief je de inhoud van het geheim door, dan kun je daarmee de levens van heel veel onbekende mensen redden, maar het leven van je eigen dochter komt daarmee wel in gevaar.

Lees verder op deze pagina van mijn boekenblog. ( )
  DitisSuzanne | Aug 18, 2012 |
De horizon waaronder deze roman zich afspeelt is -wanneer je het tot je laat doordringen- fascinerend: Oscar Verschuur, de hoofdpersoon, werkt als Nederlands diplomaat in Zwitserland, zijn echtgenote woont in Londen en doet vrijwilligerswerk in een plaatselijk ziekenhuis en zijn dochter is gehuwd met een Duitser die werkt op het ministerie van buitenlandse zaken in Berlijn. Om het beeld definitief in te kleuren voegt de schrijver een jaartal toe: -1941- !!

Wanneer Oscar van zijn dochter verneemt dat de Duitsers, Operatie Barbarossa definitief gepland hebben, realiseert hij zich dat hij door deze kennis te delen mogelijk een bloedbad kan voorkomen doch daarmee tevens het leven van zijn dochter ernstig in gevaar brengt.
Het ontstane dilemma plaatst het verhaal onder een stolp van beklemming waarbinnen begrippen als trouw, verantwoordelijkheid en integriteit een welhaast duivelse dans met elkaar aangaan.

Een andere dans wordt gevormd door de hoofdrolspelers die ieder op een eigen manier ‘het hoofd boven water trachten te houden’, maar door individuele herinneringen elkaars ritme niet altijd kunnen volgen. Een eensluidende cadans kan misschien worden gevonden in de wijsheid: ‘wie wil vergeten, blijft een gevangene, wie zich herinnert, voelt zich vrij’. Uiteindelijk is dat het thema waaromheen een fraaie compositie is ontstaan dat ook in zijn andere boek 'Julia' zo mooi is uitgewerkt

De Kat heeft een schitterend verhaal geschreven en een parel toegevoegd aan een klein maar kostbaar oeuvre. ( )
1 stem deklerk | Feb 26, 2012 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Opgedragen aan mijn broer
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Voorjaar 1941. Oscar Verschuur, Nederlands diplomaat in Bern, krijgt in een onbewaakt ogenblik geheime informatie over Hitlers voornemen om Rusland binnen te vallen. Het bericht komt uit betrouwbare bron: zijn dochter Emma, wier man in Berlijn op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt. Hij weet dat hij dringend alarm moet slaan. Maar Oscar aarzelt. Hij beseft dat zijn dochter ernstig gevaar loopt als hij de details van operatie Barbarossa onthult.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.98)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 1
3 1
3.5 3
4 13
4.5 1
5 5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,196,430 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar