StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Eiland

door Pieter Aspe

Reeksen: Pieter Van In (30)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
2221,026,470 (3.5)Geen
Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggeling vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, vindt men het lijk van een man. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Toon 2 van 2
Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggeling vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, vindt men het lijk van een man. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen.
  johanjazz | Mar 13, 2021 |
Een goede Aspe. ( )
  wimvist | Jul 19, 2015 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggeling vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, vindt men het lijk van een man. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een eiland voor de Bretonse kust: twee eilandbewoners die met elkaar in gesprek zijn: "Heb jij Pierre vandaag al gezien? Nee? Merkwaardig. We zien hem toch elke ochtend op dit tijdstip." Pierre is een Bruggeling die zijn vaderland ruim tien jaar geleden verruilde voor de rust en de ongereptheid van de Bretoonse kust. Enkele uren later in Brugge. Op de plek van het voormalige klooster van de Arme Klaren, nu een soort verscholen enclave van een twintigtal aantrekkelijke stadswoningen, zijn vier bewoners druk in gesprek gewikkeld nadat het lijk gevonden is van een man die de Pierre uit de openingsscène blijkt te zijn. Pieter Van In arriveert snel ter plaatse en ontdekt tot zijn genoegen een stukje Brugge dat hij nog niet kende. Bij de ondervraging van de bewoners stelt Van In vast dat ze allemaal erg aan hun privacy vasthouden? Het lijkt wel alsof ze collectief iets te verbergen hebben. Is de serene stilte van de site slechts schijn? Wat is de band tussen de vier bewoners die de moord becommentariëren? Delen zij meer met elkaar dan hun poetsvrouw? Pieter Van In ontdekt in het verleden van elk van de bewoners elementen die het daglicht niet verdragen.
Recensie(s)

Negenentwintigste deel in de serie politieromans rond de Brugse commissaris Van In en zijn assistent Guido Versavel, en onderzoeksrechter Hannelore Martens, het vaste trio in de misdaadromans van Pieter Aspe. Op een eilandje voor de Bretonse kust wordt op een dag een daar wonende Bruggenaar vermist. Op de plek van een voormalig klooster in Brugge, waar nu een aantal stadswoningen staat, wordt het lijk van een man gevonden. Pieter Van In wordt zo geconfronteerd met een stukje Brugge dat hij nog niet kende; de bewoners lijken collectief iets te willen verbergen. Volgens het beproefde recept geschreven policier met veel dialogen, humor, sympathieke en overtuigende, maar ook na zoveel delen wat clichematige hoofdpersonen. Van Aspe werd al meermalen genomineerd en bekroond voor zijn misdaadromans die ook verfilmd werden voor televisie. Paperback, normale druk.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.5)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,758,494 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar