StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

En zo begon het; Kritieke jaren; Wie een kuil graaft...; Alatna

door Readers Digest

Andere auteurs: Andrew Garve (Medewerker), Cameron Hawley (Medewerker), Helen Hoover (Medewerker), Hans-Otto Meissner (Medewerker)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,775,554 (5)Geen
Onlangs toegevoegd doorBesselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

EN ZO BEGON HET: Helen Hoover

Hun succesvolle loopbaan ten spijt namen Helen en Adrian Hoover het besluit, in de prachtige maar ijzig koude bossen op de grens van Minnesota en Canada, een nieuw leven te beginnen, ten einde een reeds lang gekoesterde wensdroom te verwezenlijken. Dank zij hun doorzettingsvermogen en onversaagdheid slaagden zij er inderdaad in, een bestaan op te bouwen, echter zonder aanvankelijk te kunnen vermoeden, welke rijke ervaring zij deelachtig zouden worden: het leven der dieren te kennen, zoals maar weinigen is vergund. Met alle geduld en begrip volgden zij het doen en laten van een hertenfamilie, waaronder de meest uiteenlopende
persoonlijkheden". Maar hun grootste liefde gold Peter, de stamvader, een edelmoedig hert, dat op zijn beurt hun alle vertrouwen schonk. Dit is een waarheidsgetrouw, fascinerend verhaal over het dierenleven in de wildernis. Maar de centrale figuur is en blijft toch Peter.

KRITIEKE JAREN: Cameron Hawley

Toen Judd Wilder zijn ogen opsloeg, zag hij de vage omtrek van een zuurstoftent. De angst sloeg hem om het hart. Dan was het toch waar: hij had een hartinfarct gehad. Maar wat Judd niet kon weten was dat hij in de handen was van een man die hem niet alleen er bovenop zou helpen, maar die zelfs zijn hele leven zou veranderen. Voor dokter Aaron Kharr stond het vast dat bij mannen van nog geen vijftig de oorzaak van een hartinfarct dikwijls ligt in de spanningen waaronder zij gebukt gaan op middelbare leeftijd; die kritieke jaren, wanneer zij, vermoeid als ze zijn, zichzelf blindelings opzwepen, ten einde een of ander doel te bereiken. Volgens dokter Kharr moest het slachtoffer ertoe gebracht worden, eens heel goed over zijn eigen leven na te denken, zou er van een blijvende genezing sprake kunnen zijn. Met alle geduld en toewijding begon dokter Kharr naar de diepere oorzaken van Judds aanval te vorsen. Dank zij zijn eminente geleide wisten Judd en zijn verbitterde vrouw Kay zich te bevrijden van de spanningen die zo'n grote schaduw op hun huwelijk hadden geworpen, en vonden zij de weg naar een nieuw leven, waarvan liefde en begrip de grondslag vormden.

WIE EEN KUIL GRAAFT...: Andrew Garve

"Deze bende moet er nu wel erg op gebrand zijn, zich van u te ontdoen, juffrouw Sheldon," zei hoofdinspecteur Trant van Scotland Yard. En dat was heus niet te veel gezegd, want bij louter toeval was Debbie Sheldon de enige getuige geweest van een gruwelijke misdaad. En hoezeer de bendeleden ook in het nauw zaten, een moord meer of minder schuwden ze niet; daarbij waren het geslepen jongens die heel listig te werk gingen. Was Debbie wat minder avontuurlijk aangelegd geweest - en niet zo geïnteresseerd in Hugh Freeman - was ze wellicht ergens ondergedoken; maar in plaats daarvan verklaarde ze zich bereid om met de recherche mee te werken aan een plan dat bepaald niet van gevaar ontbloot was en dat zelfs vrijwel zeker een aanslag op haar leven zou betekenen. De schrijver van De schim van Loda en talloze andere verhalen weet de spanning in Wie een kuil graaft. . . tot een ongekende hoogte op te voeren, waardoor de lezer van begin tot eind de adem inhoudt.

ALATNA: Hans-Otto Meissner

Een kleine groep geharde en uitstekend getrainde Japanse soldaten wordt in de barre wildernis van Alaska gedropt. Van daaruit moeten zij gegevens omtrent het weerbeeld doorzenden naar Attu, het door de Japanners veroverde, meest westelijke eiland van de Aleoeten. De opdracht die zij te vervullen hebben is van het grootste belang voor de Japanse legerleiding, immers, de bommenwerpers die van Attu moeten vertrekken om grote steden in het noorden van de Verenigde Staten te bombarderen, zouden zonder die meldingen een speelbal der elementen zijn, want nergens is het klimaat zo wispelturig en zijn de stormen zo hevig als juist in Alaska. De Japanners beseffen heel goed dat het niet al te lang zal duren voor hun radiomeldingen door de Amerikanen worden onderschept. En dan zal de vijand alles op alles zetten om hen op te sporen en te vernietigen . . . Dit is het relaas van een heroïsche strijd die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog - een strijd die met alle ter beschikking staande middelen wordt gevoerd, en die ten slotte uitloopt in een duel tussen twee mannen: Allan Mc-Cluire, commandant van een groepje Alaskan Scouts, en Enzo Hidaka, kapitein in het keizerlijke Japanse leger. Daarnaast is het de geschiedenis van Alatna, het mooie Eskimomeisje, dat door haar stamleden verlaten en door Hidaka gered wordt.

Bron: Readers digest 46 ( )
  Besselina | Jul 11, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Readersprimaire auteuralle editiesbevestigd
Garve, AndrewMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Hawley, CameronMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Hoover, HelenMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Meissner, Hans-OttoMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Is een verkorte versie van

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,370,000 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar