StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Door het land der Skipetaren (1892)

door Karl May

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Karl May's gesammelte Werke (05), Orientzyklus (5)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2141127,064 (4.11)2
ab 1989 im Haffmans Verl., Zürich erschienen als Haffmans TaschenBuch ; 1995: Bargfeld/Celle: Bücherhaus Bargfeld
Onlangs toegevoegd doorAngstschlang, prengel90
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 2 vermeldingen

"Durch das Land der Skipetaren folgen Kara Ben Nemsi und seine Gefährten den Spuren der Verbrecher. Dabei begegnen sie unversehens den beiden gefürchteten "Aladschy", gelangen zur "Schluchthütte", die ihnen zur Falle werden soll, und erleben eine ebenso dramatische wie lustige Episode im "Turm der alten Mutter". - "Durch das Land der Skipetaren" gehört zu einer sechsteiligen Reihe. Weitere Bände: "Durch die Wüste" (Band 1)/a>, "Durchs wilde Kurdistan" (Band 2), "Von Bagdad nach Stambul" (Band 3), "In den Schluchten des Balkan" (Band 4), "Der Schut" (Band 6)." (nach KMV Katalog, 2010). [geschrieben 1892].
  EdgarSchulze | Nov 2, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (9 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
May, Karlprimaire auteuralle editiesbevestigd
Rooy, F.C. deRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Salminen, RaimoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Zegerius, FieVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Na de afmattende dag waarop we de bandieten eerst gevangen en toen weer verloren hadden, viel het Halef en mij moeilijk dadelijk in te slapen.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

ab 1989 im Haffmans Verl., Zürich erschienen als Haffmans TaschenBuch ; 1995: Bargfeld/Celle: Bücherhaus Bargfeld

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De opsporing van de misdadigers die in het vorige verhaal, In de rotskloven van de Balkan, was begonnen, wordt voortgezet en Kara Ben Nemsi en zijn vrienden naderen nu het land der Skipetaren. Dit zijn de stammen van Albanese afkomst, die door de Turken de Arnauten werden genoemd en die zij om hun krijgshaftige hoedanigheden gebruikten als politietroepen door heel hun rijk heen, zoals de lezer van de vorige delen van deze reeks bemerkt zal hebben. Dat gebeurde min of meer volgens de bekende methode dat met van een gewezen stroper een goede jachtopziener kan maken. Geduchte bandieten waren de Skipetaren; in de mond van de burger op de Balkan was het woord 'Skipetaar' op zichzelf al min of meer gelijk aan een rover voor wie een mensenleven een heel klein beetje waarde had! Wij krijgen in de loop van het verhaal met een paar typische vertegenwoordigers van deze beruchte mensensoort het nodige te beleven. Het is een geluk voor de onvermoeibare speurders dat de struikrovers beter hun vuisten en strijdbijlen dan hun hersens weten te gebruiken; als het op verstand en overleg aankomt, worden Kara Ben Nemsi en zijn pientere kleine hadji door weinigen overtroffen. Het zal ook hier menigmaal blijken dat slimheid het wint van geweld, ofschoon onze onverschrokken held, als het zo voorkomt, ook wel een partijtje worstelen met zijn tegenstanders aandurft. Voor het overige gaat het verhaal door in de zelfde trant als in het voorafgaande boek. De schrijver weet onder de hand een massa interessante bijzonderheden over land en volk mee te delen. De Balkanese toestanden geven in rijke mate aanleiding tot een humoristische beschrijving van de kluchtigste situaties. Het relaas van de 'heimelijke overval' die de politietroepen van een dorpsburgemeester gaan ondernemen op de gevreesde bandieten (die ondertussen voor de veiligheid van de dappere manschappen tevoren gewaarschuwd worden!), waarbij de optrekkende schare wordt aangevoerd door een 'orkest', waarin trommel en schuifbazuin gitaar en viool begeleiden... of van de officiële arrestatie van de vier reizigers door een groep gewapende politiemannen die tevergeefs hun hersenen afpijnigen met de vraag hoe ze dit sterke stuk moeten klaarspelen... deze en andere gebeurtenissen zijn zo oerkomisch, dat de schrijver hiermee wel toont dat hij over de humor niet minder dan over de fantasie beschikt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.11)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5 1
4 8
4.5 2
5 7

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,887,264 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar