StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Alaska (2016)

door Anna Woltz

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
8321324,562 (4.01)2
"It only takes one day at their new school for Parker and Sven to become mortal enemies. Parker's had a terrible summer and just wants to be invisible, while Sven is desperate to make an impression and be known as anything other than 'that boy with epilepsy.' When Parker discovers her beloved dog Alaska--who she had to give away last year--now belongs to Sven, she's determined to steal her back. Of course, that's easier said than done"--Provided by publisher.… (meer)
&e-bibliotheek (1) Dit boek krijgt van mij echt een dikke 10. Ik vind dit persoonlijk zo'n geweldig leuk boek. Anna Woltz is sowieso 1 van mijn favoriete schrijfsters. Maar dit volledige boek als ik mij verplaats in de leeftijdscategorie is dit perfect. Het verhaal over de (1) een overvaller en epileptische aanvallen. Het verhaal heeft een soort van 4 verhaallijnen door elkaar heenlopen wat echt perfect werkt voor dit boek. Ook is het heel leuk dat je gemiddeld om de 3 pagina's uit een ander perspectief leest ofwel die van Sven (1) en omdat je alles mee maakt vanuit een ik-perspectief kan je je helemaal inleven in de karakters. Dit boek is voor groep 7/8 (1) epilepsie (9) Fictie (3) gelezen (2) Gelezen in 2018 (2) gevoelens en gedrag (1) Het boek begon naar mijn mening erg standaard. Twee hoofdpersonen Sven en Parker zitten niet lekker in hun vel en er is iets heftigs in hun leven gebeurt. Sven heeft het gevoel dat hij zich moet bewijzen en Parker valt het liefst niet op. Aan het begin de (1) hierdoor heb je een extra kijk op de situaties die voorkomen in het boek. (1) hoeven ze zich niet anders voor te doen dan dat ze echt zijn. Het mooie aan het boek is dat Sven en Parker elkaar confronteren met hun gedachtes (1) Honden (4) hulphond (6) Hund (3) je leest vanuit twee perspectieven (1) Jeugd (4) jeugdboek (2) Jeugdliteratuur (2) Kinderboeken (3) maar eenmaal daar doorheen gekomen (1) maar verder in het boek komt er een logische verklaring voor hun gedrag. Ze zijn beide verdrietig en angstig en zetten het liefst een masker op. Maar als Parker in de nacht naar Sven zijn huis gaat om Alaska terug te stelen (1) Nederlands (2) ontwikkelen ze zich en durven ze hun angsten opzij te schuiven. De diepere laag gaat dus de durf en de wilskracht om te leven. Dat vind ik het boek zo mooi en ontroerend maken. Het boek is ook lekker makkelijk om te lezen. Er wordt heel duidelijk aangegev (1) overval (3) read in 2020 (2) school (2) Trauma (2) Verplicht (1) Vriendschap (9)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 2 vermeldingen

Engels (15)  Nederlands (6)  Alle talen (21)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Parkers hond Alaska moest weg, omdat haar broertje allergisch is voor hem. Op haar eerste schooldag ziet ze dat Alaska nu de hulphond is van haar klasgenoot Sven. Ze wil graag weer contact met Alaska, maar ze vindt Sven niet aardig ( )
  huizenga | May 9, 2022 |
Dit boek vond ik heel erg mooi. Anna Woltz kan enorm goed zich in de huid kruipen van een elf-twaalfjarig kind. Anna kan aan de hand van niet al te ingewikkelde taal en observaties het verhaal overdragen. Toen Parker in het huis van Sven was zag je echt filmische nachtscenes voor je. Het voelde zo realistisch alsof je in de kamer zat van Sven en de emoties voelde van beide persoenen. Anna weet heel goed de twee tieners levensecht neer te zetten. Het omgaan met een traumatische ervaring (De overval), accepteren van een ziekte (Epilepsie), jaloezie (Sven die de hond kreeg van Parker) en vriendschap worden heel erg mooi uitgewerkt in dit boek. Als kind heb ik dit boek al gelezen en ik heb gemerkt dat het boek echt levensecht is voor een kind. Als 17 jarige heb ik denk ik wel nog meer details nodig om het verhaal nog meer te voelen maar als je kijkt naar hoe complex het boek was vind ik wel dat Anna Woltz het boek mooi geschreven heeft. ( )
  Silkedegruyl | Nov 1, 2021 |
Het verhaal gaat over de relatie tussen een hond, een meisje en een jongen. Alaska was de hond van een meisje, Parker. Tot de zomervakantie na groep 8, omdat Alaska getraind werd tot hulphond. Op de eerste schooldag na de zomervakantie op de middelbare school wil een brugklasser, Sven, een geweldige stunt uithalen zodat hij ‘COOL’ is, want hij heeft epilepsie en wil niet zielig gevonden worden. Na school ziet Parker Alaska op het schoolplein staan, en Sven naar Alaska toe lopen. Alaska is de hulphond van Sven! Sven en Parker kunnen helemaal niet met elkaar overweg, dus om Alaska weer te kunnen zien, moet Parker ‘s nachts in het geheim naar haar toe.

Het was een mooi boek over vriendschap en liefde voor een dier. Ook wordt er gesprokken over bepaalde ziektes die je niet in elk ander boek leest.
Kinderen leren zo ook over de realiteit in het leven. Ik vond het daarom ook een mooi verhaal, het is namelijk niet zoals alle kinderboeken. Het heeft een leuke en leerzame kant eraan. ( )
  Ange15-04 | Oct 26, 2021 |
Verplicht leesboek: Het boek gaat over Parker, Sven en de hond Alaska.

Ik vind het een leuk en spannend boek omdat ze ook met een overval te maken krijgen. Maar ook leerzaam omdat Sven epilepsie heeft. ( )
  ingevoordouw | Oct 19, 2021 |
mooi verhaal over de liefde tussen de mens en dier ( )
  Iris1998 | Oct 21, 2018 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Anna Woltzprimaire auteuralle editiesberekend
Kluitmann, AndreaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"It only takes one day at their new school for Parker and Sven to become mortal enemies. Parker's had a terrible summer and just wants to be invisible, while Sven is desperate to make an impression and be known as anything other than 'that boy with epilepsy.' When Parker discovers her beloved dog Alaska--who she had to give away last year--now belongs to Sven, she's determined to steal her back. Of course, that's easier said than done"--Provided by publisher.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.01)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3 7
3.5 2
4 14
4.5 1
5 11

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,193,970 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar