StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De offers (2019)

door Jeroen Windmeijer

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1111,736,212 (3.63)6
Wanneer in Bolivia in korte tijd drie kinderen worden vermoord, wordt aan rituele moorden gedacht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 6 vermeldingen

Dit is duidelijk een boek geschreven door een antropoloog want de feiten in het verhaal zijn goed doordacht en worden goed, maar uitgebreid besproken. Dat stoorde mij wel een beetje, want ik houd wel van een beetje vaart in mijn boeken. Ergens na een derde van het boek begint die vaart wat te komen. Maar het blijft toch bij tijden terug vallen in antropologische uiteenzettingen en dat gaat ten koste van het verhaal.
Dat wordt verteld door Lucas, een jonge student in bosbouwkunde uit Wageningen die 6 maanden in Bolivia heeft gewerkt bij een bebossingsproject. Een paar dagen voor hij naar Nederland zal terugkeren wordt hij geconfronteerd met de moord op een jongetje. Dan blijkt dat dit al de derde jongen is die vermoord is, steeds met een tussenpozen van 6 maanden en steeds rond de zonnewende.
Het verhaal gaat vooral over de inwoners van de dorpjes die, naast de westerse godsdienst waar ze naar bekeerd zijn, ook vast houden aan de oude godsdienst van de natuurgoden. Dit botst vaak met de priesters die vanuit Europa zijn gekomen om de bekeringen te bewerkstelligen. ( )
  connie53 | Jul 10, 2021 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor onze moeder
Eerste woorden
Proloog

[Op de tafel ligt een grote, wat ouderwets ogende bijbel, opengeslagen bij het tweeëntwintigste hoofdstuk van Genesis.....]
Het kind lijkt in diepe rust.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Wanneer in Bolivia in korte tijd drie kinderen worden vermoord, wordt aan rituele moorden gedacht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse onderzoeksstudent Luc en zijn Boliviaanse collega Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond tussen de mistige toppen van de Andes? In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.63)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5 1
4 2
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,807,247 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar