StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Russisch voor beginners

door Dominique Biebau

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
254926,095 (3.5)Geen
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Nederlands (3)  Engels (1)  Alle talen (4)
Toon 3 van 3
Een compleet onbekende Vlaamse schrijver voor mij (en waarschijnlijke voor vele anderen ook). Dit boek heb ik een keer meegenomen uit de bieb toen mijn oog er op viel op de tafel met nieuwe aanwinsten. Voor als ik weer eens zin had in een thriller. Een standaard thriller is het niet, maar het goed voor een paar uur leesplezier. In het begin zag ik veel gelijkenissen met Grip (van Stephan Enter) dat ik dit jaar ook heb gelezen: binnen een klein gezelschap zijn meerdere mannen nogal onder de indruk van dezelfde vrouw, het verhaal wordt uit het perspectief van verschillende personages verteld en er vindt een 'gebeurtenis' plaats tijdens een outdoor trip waar een ongeluk in een klein hoekje zit: in Grip is dit bergbeklimmen, in dit boek gaan ze een grot in. Verder zijn de beide boeken nauwelijks met elkaar te vergelijken overigens, maar het viel me gewoon op. Misschien lees ik te veel boeken dit jaar ;-). Er zitten een aantal 'onverwachte' plotwendingen in, maar die zag ik vaak van verre wel aankomen (maar misschien kwam dit deels ook door een opmerking die ik een recensie had gelezen, dus lees die vooral niet). ( )
  laurenhynde | Aug 27, 2023 |
Een Vlaamse studentenstad. De hoofdpersoon leidt een studentenleven, ook al is hij afgestudeerd. Noodgedwongen begint hij aan een studie Russisch, samen met, onder meer, een koppel speleologen, die een beroemde grot in de Oeral willen exploreren. Hij geraakt in de ban van de vrouw en hij is niet de enige. De afloop is fataal.
Het verhaal is netjes opgebouwd, de plot is ingenieus en het boek blijft spannend tot op het einde. De oneliners en de dialogen zijn studentikoos. Wat jammer dat de personages niet echt tot leven komen. In het geval van de hoofdpersoon, is dat misschien wel de bedoeling van de auteur. ( )
  brver | Oct 24, 2020 |
De auteur Dominique Biebau was mij tot voor kort onbekend.
Ik zou waarschijnlijk ook nooit zijn boek “Russisch voor beginners” gekocht hebben mocht het niet de Hercule Poirotprijs gewonnen hebben (en ik het aan halve prijs kon krijgen dankzij mijn Knack abonnement).
Ik moet zeggen: het is een aangename verrassing geworden die smaakt naar meer. Vlot geschreven is het een verhaal dat op originele manier aantoont hoe taal (of het verkeerd begrijpen an sich) enorm dodelijk kan zijn en men niet altijd wapens, vergif of ander materiaal nodig heeft om iemand te doden of te vermoorden.
Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken in afwisselend perspectief vanuit de verschillende hoofdpersonages; wat de spanning ten goede komt.
Voor mij een van de beste Nederlandstalige thrillers van de afgelopen jaren. Warm aanbevolen. Voor mij toch zeker 3,5 sterren misschien zelfs een 4. ( )
  bezzabouza | Nov 15, 2019 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
"Desperate and cornered like a rat
Things are getting ugly really fast"

(Fred Army - Sick of it all)
Opdracht
Voor 6HUMB
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Iemand is iets vergeten.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5 2
3 3
3.5 2
4 4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,670,225 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar