StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Onze kinderen roman

door Renée Van Marissing

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
632,648,980 (2.5)Geen
Wanneer Mia's vader overlijdt, moet ze samen met haar zus Iris zijn huis in Friesland leegruimen. Door de tijd die ze in zijn huis doorbrengt, komen jeugdherinneringen bovendrijven en leert ze andere kanten van haar vader, een notoire drinker, kennen die ze niet eerder zag. Iris blijkt zich bepaalde gebeurtenissen heel anders te herinneren dan Mia en hoeft niets uit het huis te behouden, maar wil daarentegen zo snel mogelijk verder met haar leven. Mia staat op het punt moeder te worden, haar vriendin Sally is zwanger van hun eerste kind. De keuze wie er zwanger zou worden was makkelijk voor Mia, want ze voelt geen behoefte haar DNA door te geven. Maar hoeveel zeggen genen, hoe werken verhalen door in een opvoeding en hoeveel ruimte nemen trauma's in in een lichaam?… (meer)
Onlangs toegevoegd doorhuizenga, ADBO, wxc777, fredem, Els04
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Toon 3 van 3
Mia staat op het punt moeder te worden als haar vader overlijdt. Terwijl ze samen met haar zus zijn huis leegruimt, komen negatieve herinneringen boven en vraagt zij zich af of ze wel een goede moeder zal worden ( )
  huizenga | Oct 21, 2023 |
De buik van mijn vader is zachter dan die van Sally, maar in omvang zijn ze elkaars gelijke.
  ADBO | Mar 15, 2022 |
Onze kinderen. Door Renée van Marissing.

Een klein boekje. Een klein verhaal. Een vader sterft, 2 zussen ruimen zijn huis uit. Maar, het is ook veel meer dan dat.

Iris (zus 1) heeft een man en twee kinderen, Mia (zus 2) gaat heel binnenkort mama worden want haar vriendin Sally is hoogzwanger. Wij lezers volgen Mia, die het moeilijk heeft. Met structuur, organiseren, haar verdriet, afscheid nemen, afstand doen en het vinden van gelukkige herinneringen. Ze worstelt met het leegruimen, het afwezig zijn op zwangerschapscontroles, zetels die te zwaar zijn om alleen in de gehuurde container te krijgen en het verschil in de herinneringen van haarzelf en die van haar zus.

Hun vader was niet echt de ideale vader, hij dronk nogal veel en had de neiging zich terug te trekken. Mia begint meer en meer na te denken over het belang van genen; wat geef je door en wat niet, hoe komt het dat genen generaties lang op slot kunnen gaan. Wat is een trauma en wat niet, hoe werkt het door in een lichaam, een leven, de generaties die na ons komen.

Ondanks de zwaarte van de onderwerpen, de drukkende sfeer die van elke pagina zweemt is dit toch een hoopgevend, hartverwarmend boek. Net als de cover bezit het een lichtheid, een helderheid, een puurheid.

Het is het eerste boek van Van Marissing dat ik las en ik heb veel zin gekregen om haar andere boeken ook te lezen. ( )
  Els04 | Feb 5, 2021 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Wanneer Mia's vader overlijdt, moet ze samen met haar zus Iris zijn huis in Friesland leegruimen. Door de tijd die ze in zijn huis doorbrengt, komen jeugdherinneringen bovendrijven en leert ze andere kanten van haar vader, een notoire drinker, kennen die ze niet eerder zag. Iris blijkt zich bepaalde gebeurtenissen heel anders te herinneren dan Mia en hoeft niets uit het huis te behouden, maar wil daarentegen zo snel mogelijk verder met haar leven. Mia staat op het punt moeder te worden, haar vriendin Sally is zwanger van hun eerste kind. De keuze wie er zwanger zou worden was makkelijk voor Mia, want ze voelt geen behoefte haar DNA door te geven. Maar hoeveel zeggen genen, hoe werken verhalen door in een opvoeding en hoeveel ruimte nemen trauma's in in een lichaam?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (2.5)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,652,220 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar