StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Lucky Luke: Swiss Bliss (2021)

door Ralf König

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Lucky Luke [vu par...] (5)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
304795,042 (3.13)1
Even a hero from the Far West needs a vacation from time to time, and looking after a few Swiss cows seems like the perfect opportunity for Lucky Luke. These milk cows happen to produce the precious substance necessary for the production of authentic Swiss chocolate! The West has just discovered cocoa, and chocolate should soon be a commodity in all mouths. And yet... between vicious autograph hounds, the chief of the Chicoree tribe, and two cowboys whose frustrated love leads to even more frustrating brawling, will Lucky Luke end up yearning for a reunion with the Daltons?… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Engels (2)  Nederlands (1)  Duits (1)  Alle talen (4)
Het mysterie van de wortel
Ralf König heeft ons ooit de stuipen op het lijf gejaagd. Nadat we zijn Het Killercondoom hadden gelezen, een gitzwarte horrorkomedie waarin een preservatief met vlijmscherpe tandjes zich schuilhoudt in de lades van rendez-voushotelletjes om nietsvermoedende piemels te smikkelen, hebben we de meest gruwelijke nachtmerrie gehad. Inderdaad, hij had onze piezeloe vast. Maar hij heeft ons ook al ontroerd, met zijn soms tedere vertellingen in Uit het Leven Gegrepen, waarin hij gebeurtenissen van hemzelf en anderen uit de queer scene in Duitsland vertelde. Ja, König is homoseksueel en maakt daar een belangrijk deel van zijn werk van. Hij is een van de voorvechters van de acceptatie en vertegenwoordiging van niet-heteroseksuelen in het beeldverhaal. Des te schrijnender dat zijn fresco in de Lollepotstraat in Brussel enkele jaren geleden beklad werd met de woorden "racisme" en "transphobie". In zijn typische dikkeneuzenstijl hanteert hij een toon die gedrenkt is in de zelfspot. En sommige mensen hebben evenveel gevoel voor humor als een verroeste gieter in een stoffig tuinhuis. Daarmee hebben we König en zijn werk voldoende gekaderd.

De reeks parodieën op Lucky Luke is je waarschijnlijk ook niet onbekend. De Duitser Mawil en de Fransman Guillaume Bouzard deden het hem al voor, en uiteraard haalt König zijn eerder vermeld stokpaardje van stal. König is duidelijk een Lucky Luke-fan, hij kent de reeks van binnen en van buiten, en dit album is dan ook een liefdevol eerbetoon aan Morris' reeks. De plot is gestoeld op een aan Brokeback Mountain ontleend motief: twee homoseksuele mannen die in een wereld leven waarin ze elkaar de liefde niet in het openbaar mogen betuigen. Gelukkig is daar Lucky Luke die elke kwezel die hen een strobreed in de weg wil leggen tot andere gedachten brengt. Of hij dat doet vanuit de puurheid van zijn geweten, of omdat hijzelf de herenliefde is toegedaan laat König over aan de lezer.

Er is echter ook een mysterie! We zijn nu eenmaal helaas niet zo thuis in de mysteriën van de Duitse gay scene, of is er bij de vertaling iets gebeurd? De andere stoere cowboys hebben het steeds over "wortels" wanneer ze het over homo’s hebben. Geen idee waar dit vandaan komt. Indien jij het weet, gelieve een gele briefkaart naar de redactie te sturen.

Gooi er ook nog een paar knotsgekke verhaalelementen tegenaan als paarse koeien, een paar zeer vreemde indianen, handtekeningjagers (ja, ook de stripfanaten worden in hun hemd gezet) en je hebt een bij vlagen hilarische strip.

WIM DE TROYER ( )
  lebbercherrie | Oct 28, 2021 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Ralf Königprimaire auteuralle editiesberekend
Waaler, MichaelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Even a hero from the Far West needs a vacation from time to time, and looking after a few Swiss cows seems like the perfect opportunity for Lucky Luke. These milk cows happen to produce the precious substance necessary for the production of authentic Swiss chocolate! The West has just discovered cocoa, and chocolate should soon be a commodity in all mouths. And yet... between vicious autograph hounds, the chief of the Chicoree tribe, and two cowboys whose frustrated love leads to even more frustrating brawling, will Lucky Luke end up yearning for a reunion with the Daltons?

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.13)
0.5
1
1.5
2 1
2.5 2
3 1
3.5 2
4 2
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,716,249 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar