StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Aan de slag met het nieuwe werken

door Dik Bijl

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
612,640,767 (4)Geen
Onlangs toegevoegd doormvwm, Tiepi, vandb, hjvanderklis
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Voor lezers die Bijls Het Nieuwe Werken (2007) niet hebben gelezen, geeft de auteur in het eerste deel inzicht in wat nu Het Nieuwe Werken is, wat erbij komt kijken en wat het oplevert. Waar Het Nieuwe Werken geassocieerd werd met Microsoft, als vertaling van Bill Gates' whitepaper The New World of Work (2005) en de daaruit voortvloeiende 9 guiding ambitions voor het Microsoft avontuur op het vlak van Het Nieuwe Werken. Al ver daarvoor, in 1996, had Interpolis de 'nieuwe' manier van werken geïntroduceerd in hun toen nieuwe kantoorpand aan de Tilburgse Spoorlaan. In het tweede deel van het boek worden de voorbeelden van Microsoft en Interpolis, maar ook die van SNS Reaal, UVIT, Achmea, Rabobank uitgewerkt om te laten zien hoe hun proces tot nu toe verlopen is, welke financiële, mentale, bedrijfsculturele en praktische hobbels genomen moesten worden, wat de resultaten zijn, en - belangrijk - hoe de visie levend gehouden wordt. Bijl geeft duidelijk aan, wat het belang van visie en strategie op dit punt is, dat Het Nieuwe Werken vanuit een kostenbesparingsoperatie, HR of juist huisvestingsproblematiek getriggerd wordt. ICT was en is ondersteunend, hoewel er te vaak nadruk is komen te liggen op (communicatie)software en een vendor lock op bijvoorbeeld Microsoft of Cisco. Hoewel geen voorstander van vaste stappenplannen of een zelfhulpboek voor gegarandeerd succes, stipt Bijl kort zijn eigen - op het model van Erik Veldoen (2005) gebaseerde - integrale aanpak om analyse, conceptualisatie, ontwerp van zowel de fysieke, virtuele en mentale werkomgeving, implementeren en evalueren. De Plan-Do-Check-Act Deming Cyclus tot en met de Check zal ik maar zeggen. Bijl belicht de diverse stappen, waarna een zelftest of je überhaupt toe bent aan Het Nieuwe Werken. Want, al dan niet in combinatie met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Green IT heeft HNW wel snel een 'next big thing' gehalte over zich. En dus past zelfreflectie. Een helder, prettig leesbaar boek voor belangstellenden, organisaties die al onderweg zijn, maar voorbeelden en coaching zoeken. Want, hoewel Bijl vermoedt dat lezers van De kracht van mensen van Roland van Hameeteman worden verleid om zaken met diens e-Office te doen, beoogt hij met dit boek ook wel degelijk (in)direct meer spin-off dan met zijn eerste boek, één van de redenen om verder los te komen van broodheer Microsoft. Effectiviteit en efficiency, gecombineerd met sociale cohesie en plezier in 't werk en balans met privé is kortweg waar het om gaat. Op www.aandeslagmethnw.nl wordt de aanpak uit het boek verder aangevuld. ( )
  hjvanderklis | Jan 4, 2010 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,737,288 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar