StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Zwaardvanger

door Cassandra Clare

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,742,225 (5)Geen
Onlangs toegevoegd doorEls04

Geen trefwoorden

Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Zwaardvanger. Door: Cassandra Clare.

Toen ik las dat Clare aan een nieuwe serie werkte, één die zich niet in de Schaduwjagerswereld afspeelt was ik én opgewonden én teleurgesteld. Nieuwe boeken van Cassie zijn goed nieuws maar het betekende natuurlijk ook dat ze niet (meer) over de Schaduwjagerswereld zou schrijven…

Zwaardvanger opent met een plan op de binnenkant van de prachtige cover Dat plan had ik echt wel nodig want ja: je betreedt plots een heel nieuwe wereld: vol personages, plekken en gebruiken waar je niets van af weet. De eerste 50 pagina’s heb ik even gezucht want ik miste mijn vertrouwde personages maar daarna was ik verkocht! En echt giga verkocht! Wat een geweldig boek!

Dit is vloeken in de kerk maar Zwaardvanger is echt één van de betere boeken van Cassandra Clare: het verhaal is boeiend, spannend, broeierig en verslavend om te lezen. 570 pagina’s lang ben je aan het papier gekluisterd. Elke zin, elk woord is goed en je blijft tot het einde toe aan een snel vaart door het verhaal gaan; het zakt nergens in.

We maken kennis met prins Conor en zijn zwaardvanger Kel maar ook met de vrouwelijke arts Lin, Antonetta die slimmer is dan ze zich voordoet en zo veel anderen. Stuk voor stuk mensen die direct je hart stelen of ferme weerzin opwekken, zo heb je er ook een paar.

De schijn hooghouden, alles doen voor de eer, mentale problemen, vrouwendiscriminatie, prostitutie, verraad, racisme, politiek gekonkelfoes, geweld, druggebruik, alcoholmisbruik,… het komt allemaal voorbij. Hoewel de wereld van Castellane op het eerste zicht totaal verschilt van die van ons blijken ze toch veel gemeenschappelijks te hebben… Dat maakt dit boek ook extra interessant: je wordt meegesleept in een vreemde, magische wereld maar ondertussen krijg je een spiegel van de donkere kant van onze wereld voorgehouden.
Cassandra Clare bewijst hier weer eens hoe geweldig goed ze is; en dat ze beter en beter wordt met de jaren. Een hele nieuwe wereld scheppen met een heden en verleden, eigen talen en mythes, boordevol meeslepend verhalen en hartveroverende personages: wow! Ik ben giga fan en kan niet wachten op het tweede deel! ( )
  Els04 | Feb 12, 2024 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,038,176 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar