StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

La petite fille de Monsieur Linh door…
Bezig met laden...

La petite fille de Monsieur Linh (origineel 2005; editie 2005)

door Philippe Claudel (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
8946324,220 (4.07)84
Traumatized by memories of his war-ravaged country, and with his son and daughter-in-law dead, Monsieur Linh travels to a foreign land to bring the child in his arms to safety. The other refugees in the detention centre are unsure how to help the old man; his caseworkers are compassionate, but overworked. Monsieur Linh struggles beneath the weight of his sorrow, and becomes increasingly bewildered and isolated in this unfamiliar, fast-moving town. And then he encounters Monsieur Bark. They do not speak each other's language, but Monsieur Bark is sympathetic to the foreigner's need to care for the child. Recently widowed and equally alone, he is eager to talk, and Monsieur Linh knows how to listen. The two men share their solitude, and find friendship in an unlikely dialogue between two very different cultures. Monsieur Linh and His Child is a remarkable novel with an extraordinary twist, a subtle portrait of friendship and a dialogue between two cultures.… (meer)
Lid:platjas
Titel:La petite fille de Monsieur Linh
Auteurs:Philippe Claudel (Auteur)
Info:Stock (2005), 159 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:**
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Het kleine meisje van meneer Linh door Philippe Claudel (2005)

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 84 vermeldingen

Engels (19)  Spaans (19)  Nederlands (11)  Catalaans (5)  Frans (5)  Deens (2)  Galicisch (1)  Alle talen (62)
1-5 van 11 worden getoond (volgende | toon alle)
Linh ontvlucht ergens de oorlog met zijn kleindochter. Er komt een vriendschap met Bark, die hem niet verstaat. Dagelijkse ontmoeting. Tot Linh en klein meisje geplaatst worden. Ze ontvluchten om de vriend terug te vinden Dramatisch einde. ( )
  gielen.tejo | Sep 15, 2020 |
Erg veel valt er niet te vertellen over dit kleine boekje: het is een simpel verhaaltje over een vluchteling (Mr Linh, duidelijk een Vietnamees) die met zijn kleindochter-baby per bootje arriveert en opgevangen wordt in een vluchtelingencentrum. De omgang met een man die pas zijn vrouw verloren is, is aandoenlijk; het legt het grote drama bloot dat gepaard gaat met verlies en toont aan dat simpele menselijke omgang en empathie mogelijk is, ook over taal- en cultuurbarrières heen. Al ongeveer halfweg wordt de pointe van het verhaal duidelijk. Erg afstandelijke stijl, in heel korte zinnen, wat de roman een tijdloos karakter geeft. ( )
  bookomaniac | May 25, 2017 |
Een hartverscheurend boekje over een oude man die de verwoesting van zijn dorp overleeft en als vluchteling in een totaal ander land, andere cultuur, andere taal terechtkomt. Met zijn kleindochtertje, nog een baby, waar hij trouw voor zorgt. Als hij met haar durft te gaan wandelen, komt hij een man tegen die zijn levensverhaal tegen hem vertelt, aan een stuk door rokend. Ondanks dat ze elkaar niet verstaan, worden ze vrienden. Ze zijn dan ook allebei wanhopig als meneer Linh wordt overgeplaatst naar een ander gebouw.
Meneer Linh zet alles op alles om zijn vriend terug te vinden. Het lukt, maar het einde van het boekje geeft niet veel hoop.
Claudel verplaatst zich helemaal in het gevoel van de vluchteling. Dat doen we allemaal, denk ik, te weinig...
  wannabook08 | May 27, 2014 |
Een hoogbejaarde Vietnamese bootvluchteling arriveert in de VS met zijn kleindochtertje van amper zes weken oud. Ze zijn de enige overlevenden van een bombardement dat hun dorpje met de grond gelijk heeft gemaakt. Tijdens zijn verblijf in het opvangcentrum leert hij op zijn dagelijkse wandeling een eenzame man kennen, meneer Bark, die korte tijd voordien zijn vrouw heeft verloren. Hoewel de mannen niet eens met elkaar kunnen praten, ontstaat er toch zoiets als een innige vriendschap, die na enige weken brutaal onderbroken wordt als meneer Linh met zijn kleindochter naar een tehuis wordt overgebracht. Omdat hij meneer Bark mist en hem als zijn enige houvast ziet in een voor de rest vijandige en onbegrijpelijke wereld, besluit meneer Linh met het kind uit het tehuis te vluchten en op zoek te gaan naar zijn vriend. ( )
  DeLetterschuur | May 31, 2011 |
triest ( )
  trupiaal3 | Sep 23, 2010 |
1-5 van 11 worden getoond (volgende | toon alle)
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Philippe Claudelprimaire auteuralle editiesberekend
Bigorra, LourdesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bruno, FrancescoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ellekjær, ElisabethVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Sarkar, ManikVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Aan alle meneer Linhs van deze wereld
En aan hun kleine meisjes

Voor Nohm en Emélia
Eerste woorden
Een oude man staat op het achterdek van een boot.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Traumatized by memories of his war-ravaged country, and with his son and daughter-in-law dead, Monsieur Linh travels to a foreign land to bring the child in his arms to safety. The other refugees in the detention centre are unsure how to help the old man; his caseworkers are compassionate, but overworked. Monsieur Linh struggles beneath the weight of his sorrow, and becomes increasingly bewildered and isolated in this unfamiliar, fast-moving town. And then he encounters Monsieur Bark. They do not speak each other's language, but Monsieur Bark is sympathetic to the foreigner's need to care for the child. Recently widowed and equally alone, he is eager to talk, and Monsieur Linh knows how to listen. The two men share their solitude, and find friendship in an unlikely dialogue between two very different cultures. Monsieur Linh and His Child is a remarkable novel with an extraordinary twist, a subtle portrait of friendship and a dialogue between two cultures.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Zijn kamergenoten in het asielzoekerscentrum drijven de spot met zijn liefdevolle aandacht voor het kleine meisje. Meneer Linh voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Deze praat over zijn vrouw die net is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Er ontstaat een innige vriendschap die alle taalbarrières overstijgt. Maar op een dag worden meneer Linh en zijn kleindochter plotseling overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de stad. Hoe moet hij nu zijn vriend terugvingen? Met gevaar voor eigen leven onderneemt hij een ontsnappingspoging, die uitmondt in een dramatische ontknoping.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.07)
0.5
1 5
1.5
2 9
2.5 4
3 40
3.5 21
4 79
4.5 30
5 93

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,818,125 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar