StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De grote Ceasar; De tijgerkat; De goden van Hawaii; Diamanten voor Janice

door Readers Digest (Redacteur)

Andere auteurs: Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Medewerker), James A. Michener (Medewerker), Charlton Ogburn (Medewerker), Nevil Shute (Medewerker)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
215,267,623 (5)Geen
Onlangs toegevoegd doorNannieH, Besselina
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

DE GROTE CEASAR; Charlton Ogburn jr.

Niemand die de Grote Caesar eenmaal had gezien, kon hem ooit weer vergeten. Het was een vrachtauto, zo groot als een mastodont en tweemaal zo oud als zijn eigenaar, Ronnie Games. De Grote Caesar kon overal komen waar een andere wagen niet terecht kon, en het geld dat hij inbracht konden Ronnie en zijn moeder (een vader had hij niet meer) best gebruiken. Maar soms voelde de jongen zich in dat ouderwetse gevaarte diep ongelukkig ... vooral wanneer het meisje Millicent voorbijkwam. Hoe de Grote Caesar, Millicent en een heel bijzondere natuurkundeleraar samen met een sneeuwstorm Ronnies leven en hemzelf veranderden, wordt in deze bekoorlijke korte roman beschreven door een auteur die een diep inzicht heeft in de harten van jonge mensen en oude vrachtauto's.

DE TIJGERKAT; Guiseppe Tomasi di Lampedusa

Fier en onverstoorbaar verhief zich op het oeroude wapenschild van Fabrizio, prins van Salina, de heraldische Tijgerkat; hij leek even onveranderlijk als Sicilië zelf. Maar de tijden veranderden. Een opstandeling, Garibaldi, viel het eiland binnen; de troon der Bourbons wankelde en viel. Don Fabrizio, de geweldige, als een verlicht despoot heersend over zijn gezin en zijn onderhorigen, wist dat zijn tijd ten einde liep en dat hij de laatste échte Tijgerkat was uit zijn oud en edel geslacht. Hij aanvaardde dit en beschouwde met goedmoedige ironie de idylle tussen zijn vlotte, opportunistische neef Tancredi en de mooie maar burgerlijke Angelica, in wie de nieuwe tijd op zijn voordeligst was belichaamd.
De Tijgerkat is geschreven door een Italiaanse edelman, die het leven van zijn overgrootvader als voorbeeld heeft genomen. Binnen enkele jaren was deze roman in vrijwel alle Europese talen vertaald, en geen wonder: niet alleen dat hij ons verplaatst in een van de boeiendste tijdperken der Europese geschiedenis, hij is bovendien briljant geschreven, sprankelend van humor en doortrokken van een grote wijsheid en een diepe mensenkennis.

DE GODEN VAN HAWAII; James A. Michener

Streng in de leer, hard als het graniet van hun rotsen, zo waren de zendelingen die in het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw van Nieuw-Engeland uitvoeren om op de bloeiende, vruchtbare eilanden van Hawaii het christendom te brengen. Hun leider was Abner Hale, die Gods Woord hanteerde als een moker waarmee hij losbeukte op het heidendom en de losse levenswandel van de eilandbewoners (en van de passerende Walvisvaarders, die er drank en ziekten verspreidden). Maar de liefde en het begrip van zijn zachtmoedige vrouw Jerusha droegen er op den duur misschien nog wel meer toe bij dat er een nieuwe tijd aanbrak, waarin er geen plaats meer was voor de goden van Hawaii.
In Met de Westenwind naar Hawaii is verhaald hoe de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, na een legendarische tocht van duizenden kilometers in een open kano over de onbekende oceaan, zich er vestigden. De pioniers der zending troffen er de nazaten van die vroege ontdekkingsreizigers aan: Malama, de slimme en machtige koningin; Kelolo, haar echtgenoot, en hun mooie dochter Noelani. Een derde zelfstandige episode uit de ontwikkeling van Hawaii van primitieve natuurgemeenschap tot moderne staat heeft Jarnes A. Michener verteld in het lange verhaal De zonen van Kamerjiro, verschenen in Het Beste uit Reader's Digest van februari 1960.

DIAMANTEN VOOR JANICE; Nevil Shute

De wereld van Keith Stewart was een ordelijke wereld, en zij draaide om zijn werkplaats in het souterrain van zijn bescheiden woning. Daar maakte hij modellen van machines, klokken, werktuigen - alles in miniatuur, maar "net echt" - en schreef hij zijn beroemde artikelen voor een hobbyblad. Hij leefde vreedzaam en gelukkig, tot hij onverwachts belast werd met de voogdij over zijn tienjarig nichtje, en daardoor tevens met het raadsel van een verdwenen vermogen dat haar toekwam, een raadsel dat hij alleen kon oplossen. En hij zou het oplossen, hoewel hij er noch de middelen, noch de ervaring voor had.
Zo begonnen de avonturen van deze hartelijke, eenvoudige man, avonturen die hem door de lucht en over zee naar het andere eind van de wereld zouden voeren. Zijn argeloze goedheid gepaard aan een nuchter verstand doet hem steeds weer middelen, wegen en ... vrienden vinden die hem in staat stellen het schijnbaar onmogelijke te volbrengen. Alles verandert daardoor, alleen hijzelf blijft wat hij is: een der beminnelijkste figuren die u ooit in een boek of in werkelijkheid hebt leren kennen.

Bron: Readers Digest verzamelomnibus 15 ( )
  Besselina | Jun 30, 2011 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (2 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, ReadersRedacteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
di Lampedusa, Giuseppe TomasiMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Michener, James A.MedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Ogburn, CharltonMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Shute, NevilMedewerkerSecundaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,244,495 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar