StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Jezus mysterie

door Kathleen McGowan

Andere auteurs: Roberta Maresca (Vertaler)

Reeksen: La Trilogia della Maddalena (libro 2), The Magdalene Line (2)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3991263,605 (3.46)9
Maureen learns about Matilda, an eleventh-century warrior countess who was secretly married to a pope, and begins to see the eerie connections between herself and Matilda-- connections she must trace to their source if she is to stop the wrong people from finding the Book of Love and hiding it forever.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 9 vermeldingen

Engels (9)  Spaans (2)  Nederlands (1)  Alle talen (12)
Jezus heeft zelf een evangelie geschreven, Het Boek van de Liefde. Filippus maakte hiervan een afschrift, het Libro Rosso. Beide boeken lijken verloren te zijn gegaan. Jezus was getrouwd met Maria Magdalena en zij hadden een dochter, Sara Tamar genaamd. Maria Magdalena vertrok na de dood van Jezus met volgelingen naar Frankrijk. Via haar dochter loopt een bloedlijn via gravin Matilda van Canossa naar vrouwen in onze tijd. Al deze vrouwen zijn de Verkorene van hun eeuw. Rondom deze vrouwen leefden groepen van vertrouwden, die de voor Rome ketterse leer beleden. De auteur verkondigt deze en andere opvattingen in romanvorm. Er zijn twee verhaallijnen, die waarin het leven van Matilde van Canossa wordt verteld en die waarin de zoektocht naar deze geschriften door Maureen het onderwerp is. Zij blijkt zelf een Verkorene.Het is een interessant geheel, waarin veel staat over de ketterse onderstroom in de Rooms-Katholieke Kerk. Wie de kathedraal in Chartres wil bezoeken, moet dit boek meenemen!
  cynthia.hpl.oba | Aug 2, 2011 |

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Kathleen McGowanprimaire auteuralle editiesberekend
Roberta MarescaVertalerSecundaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Maureen learns about Matilda, an eleventh-century warrior countess who was secretly married to a pope, and begins to see the eerie connections between herself and Matilda-- connections she must trace to their source if she is to stop the wrong people from finding the Book of Love and hiding it forever.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een eeuwenoude tekst. Een bijzondere historische vrouw. En een opmerkelijk liefdesverhaal. Eeuwenlang bleef het verborgen. Maar de tijd voor de waarheid is aangebroken…

Journaliste Maureen Paschal heeft zojuist een boek afgerond waarin het leven van Maria Magdalena centraal staat, wanneer ze een vreemd pakketje met oude handgeschreven Latijnse teksten ontvangt. Ze ontdekt dat het document is geschreven door een belangrijke vrouw die in de geschiedenis vergeten is: Mathilde, gravin van Toscane. De teksten verwijzen naar een van haar meest waardevolle bezittingen, Het Boek der liefde. Het is het evangelie dat Jezus Christus zelf zou hebben geschreven, en goed verborgen is gehouden door de katharen. Met dit evangelie wilden Mathilde en haar geheime geliefde, Paus Gregorius VII, de kerk veranderen. De nieuwe pauselijke macht streed jarenlang een bloederige strijd met de katharen om het document in zijn bezit te krijgen.

Eeuwen later is die strijd nog niet voorbij. Maureen moet het boek zo snel mogelijk vinden voordat het in de verkeerde handen valt. Maar wat is er precies mee gebeurd? Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer ze verstrikt raakt in een oeroude strijd tussen Goed en Kwaad…'Echt een boek waar je over na wilt praten.’ – Crimezone.nl
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.46)
0.5 1
1 7
1.5
2 6
2.5 3
3 14
3.5 2
4 17
4.5 1
5 18

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,236,258 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar