StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

13 uur (2008)

door Deon Meyer

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: Benny Griessel (2), Deon Meyer's Südafrika-Krimis (8)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6094238,858 (4.07)89
De Zuid-Afrikaanse politie-inspecteur Bennie Griessel, wiens carrière tot stilstand kwam vanwege zijn alcoholprobleem, krijgt nog een keer de kans om zichzelf te bewijzen. Hij heeft slechts dertien uur de tijd om een verdwenen Amerikaanse rugzaktoeriste op te sporen en een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 89 vermeldingen

Engels (30)  Nederlands (8)  Frans (2)  Deens (2)  Alle talen (42)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Na 8 jaar opnieuw gelezen; dat kan gewoon bij detectives, want meestal vergeet je de plot toch wel. In dit geval, en dat is een verdienste van Meyers schrijftalent, was ik maar de helft van het plot vergeten.

Kijk, het blijft een detective, en normaal geef ik die geen 4 sterren, maar voor deze ene keer doe ik het toch! Want wat een fijne schrijfstijl heeft Meyer. Op lumineuze wijze draait hij twee moordzaken en de zaak van een vermiste toeriste in elkaar, daarbij gebruikmakend van een stuk of 5 detectives met unieke karakters, en dit alles tegen de achtergrond van het moderne post-apartheid Zuid Afrika, de positieve discriminatie etc. Het is daarbij ook nog ontzettend spannend. ( )
  Tinwara | Jan 2, 2021 |
Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, krijgt inspecteur Bennie Griessel de taak om de jonge vrouw terug te vinden. De keuze voor Bennie is allesbehalve oncontroversieel, want zijn alcoholprobleem is alom bekend, en zijn carrière is na 25 jaar bij de politie nagenoeg tot stilstand gekomen. Maar de zaak van het verdwenen meisje biedt hem een kans om nog een keer te laten zien waarom velen binnen de politie en de politiek hem als een ware legende beschouwen. Bennie heeft slechts dertien uur de tijd om de jonge vrouw terug te vinden, om twee moorden op te lossen en om tussendoor zijn jarenlange ervaring over te dragen op de volgende generatie misdaadbestrijders, die afkomstig zijn uit alle etnische groeperingen die het nieuwe Zuid- Afrika rijk is. Dertien uur om een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land…
  Lin456 | Oct 21, 2020 |
zg ( )
  JeanDreezen | Dec 13, 2015 |
Ik heb hem zojuist uitgelezen en ik vond hem echt steengoed. Hij is echt spannend. Hij krijgt in de VN Thrillergids 5 sterren en naar mijn idee een welverdiend resultaat. ( )
  Gea1967 | Sep 22, 2013 |
Kwaliteit komt vroeg of laat bovendrijven, dat bewijst de Zuid-Afrikaanse auteur Deon Meyer. Dankzij uitgeverij A.W. Bruna gaan zijn prachtige thrillers alsnog de Nederlandstalige markt veroveren. Over het boek '13 uur' is al het nodige geschreven. De maaltijd zit achter de kiezen; hier nog wat mosterd.

Inspecteur Bennie Griessel krijgt twee zaken op zijn bord. De moord op een muziekproducer en de vermissing van een jonge Amerikaanse toeriste. In eerste instantie is het de bedoeling dat Griessel zijn collega's slechts begeleidt in het onderzoek. Maar de druk van buitenaf is groot en Griessel krijgt al snel zelf de touwtjes in handen.

Hoewel Deon Meyer ons vooral een waanzinnig spannende thriller voorschotelt, laat hij ons daarnaast ook kennismaken met het moderne Zuid-Afrika. Apartheid mag dan officieel tot het verleden behoren, maar de disharmonie smeult nog na. Deze twee spanningsvelden laat Meyer perfect in elkaar overvloeien en geven zijn boeken een aanzienlijke meerwaarde. Hij schrijft uiterst vakkundig en de plot is ongemeen spannend van de eerste tot en met de laatste pagina.

Of zoals een Zuid-Afrikaanse recensent schreef: 'Deon Meyer skep 'n speelpark vir lesers. Wipplank op en af, swaai en rondomtalie in gebeure en zirts dan met die glyplank af in pure leesgenot.' En zo is het. ( )
1 stem wvanderl | Nov 29, 2012 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Best-selling South African novelist Meyer delivers another exciting if brutally violent crime novel.
toegevoegd door bell7 | bewerkBooklist, Joanne Wilkinson
 

» Andere auteurs toevoegen (10 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Meyer, Deonprimaire auteuralle editiesbevestigd
Reichlin, SaulVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Santen, Karina vanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn broers, Bertus en Francois
Eerste woorden
Om 05.36 rent ze de steile helling van de Leeuwenkop op, haar sportschoenen roffelen vinnig op het brede, onverharde pad.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

De Zuid-Afrikaanse politie-inspecteur Bennie Griessel, wiens carrière tot stilstand kwam vanwege zijn alcoholprobleem, krijgt nog een keer de kans om zichzelf te bewijzen. Hij heeft slechts dertien uur de tijd om een verdwenen Amerikaanse rugzaktoeriste op te sporen en een complot te ontrafelen dat een bedreiging blijkt te vormen voor het hele land.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.07)
0.5
1 2
1.5
2 6
2.5 1
3 26
3.5 12
4 76
4.5 24
5 53

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,363,522 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar