StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Reimagining Church: Pursuing the Dream of Organic Christianity

door Frank Viola

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
342476,446 (3.35)Geen
First published in 1525, Martin Luther's Bondage of the Will is acknowledged by theologians as one of the great masterpieces of the Reformation. It is Luther response to Desiderius Erasmus' Diatribe on Free Will, written in his direct and unique style, combining deep spirituality with humor.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Engels (3)  Nederlands (1)  Alle talen (4)
Frank Viola's vervolg op het samen met George Barna geschreven Pagan Christianity concentreert zich op een organisch christendom, ofwel het volledig praktizeren van gemeentezijn als Lichaam van Christus. Viola's hoofdargument tegen de Reformatie is, dat het priesterschap van alle gelovigen wel wordt beleden, maar niet doorgetrokken is naar de praxis van gemeente zijn. Met een aanhoudende scheiding tussen leken en kader, een prominente rol voor de leraar en het uitbouwen van leerstellingen ten aanzien van kerkinrichting, bedieningen, ambten en dergelijke op basis van enkele schriftgedeelten die vaak uit verband gerukt zijn. Reimagining Church bestaat uit twee delen. In het eerste deel staat de gemeenschap en samenkomsten centraal. Wat betekent het om de gemeente als organisme te zien? Wat dragen de huidige diensten en samenkomsten in jouw en mijn kerk of gemeente uit? Wat zegt de Bijbel echt over de maaltijd van de Heer, de plaats om samen te komen? Wat betekent het om gezin van God te vormen? Besef je hoe de goddelijke Drieëenheid exemplarisch moet zijn voor de gemeente? En is nu het Kruis de belangrijkste mijlpaal in Gods plan, of wil Hij meer en nog andere dingen doen met zijn Kerk?

Deel twee adreseert een groot aantal menselijke instituties die, zoals gezegd, vaak een zwakke of helemaal geen basis hebben in de Bijbel zelf. Leiderschap, opzienerschap, besluitvorming, geestelijke dekking, verantwoordelijkheid, wie is nu de baas / eindverantwoordelijke van de kerk? Autoriteit, onderwerping, nut en noodzaak van een denominatie en de betekenis van de apostolische traditie. In een appendix behandelt Frank Viola nog een aantal bezwaren ten aanzien van zijn stellingname over leiderschap, bekende argumenten en leringen die je in allerlei kerken over dit onderwerp tegenkomt.

Viola geeft niet alleen kritiek, staat open voor correctie, waakt voor succesverhalen, maar geeft ook oplossingen en bijbels gefundeerde alternatieven. Zo'n boek laat je als lezer niet koud. Wat je ermee doet, kan weerstand oproepen, mensen wakker schudden en gemeenten letterlijk en figuurlijk hervormen. Met de Bruid van Christus op het oog, staat er ook heel wat op het spel! Ik ben Viola erg dankbaar voor Reimagining Church. Er staan zoveel wijsheden en eye-openers in over gemeentezijn, dat ik dit boek van harte bij je aaanbeveel. ( )
1 stem hjvanderklis | Dec 17, 2008 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

First published in 1525, Martin Luther's Bondage of the Will is acknowledged by theologians as one of the great masterpieces of the Reformation. It is Luther response to Desiderius Erasmus' Diatribe on Free Will, written in his direct and unique style, combining deep spirituality with humor.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.35)
0.5 2
1 1
1.5
2 2
2.5 1
3 2
3.5
4 7
4.5 1
5 4

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,504,562 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar