StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Heilige Silouan de Athoniet

door Archimandrite Sophrony

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
1181233,954 (4.75)Geen
Part I is a remarkable account of St Silouan's life, personality and teaching. Part II consists of St Silouan's writings, which he had laboriously penciled on odd scraps of paper, expressing an authentic personal experience of Christianity identical with that of the early Desert Fathers.
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

> 5 étoiles pour les écrits de Silouane, moins 1 pour le commentaire de l'Archimandrite Sophrony, 20 juillet 2016

Par Cédric

Silouane témoigne avec une simplicité qui touche à l'universel, de l'œuvre de la grâce en son âme, qui déborde même jusqu'à son corps. Les commentaires de l'Archimandrite Sophrony à qui nous devons de connaître Silouane, sont très dogmatiques et beaucoup plus intellectuels et bétonne les choses. Lisez du livre en priorité les écrits de Silouane qui atteste, par expérience directe, que Dieu est un mystère beaucoup plus grand qu'on ne le dit, non dans le sens écrasant du terme mais libérateur.
  Joop-le-philosophe | Nov 20, 2016 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

Part I is a remarkable account of St Silouan's life, personality and teaching. Part II consists of St Silouan's writings, which he had laboriously penciled on odd scraps of paper, expressing an authentic personal experience of Christianity identical with that of the early Desert Fathers.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Hier wordt de eeuwenoude monastieke spiritualiteit getrouw beschreven, zoals die tot op de dag van vandaag nog leeft in sommige kloosters op de berg Athos in Griekenland, in de woestijn van Egypte en Judea en in de kloosters op de Balkan. De auteur voert ons binnen in het geheimenisvolle leven van die monnik die niet zozeer via de dogmatische theologie zijn weg zoekt, maar door ascese en gebed tot het kennen van de persoonlijke God wil komen. De heilige Silouan (1866-1938) was een Russische monnik die een groot deel van zijn leven op de berg Athos doorbracht. Hij werd door de orthodoxe Kerk in 1988 heilig verklaard. Deze vurige Russische asceet, van boerenafkomst, ontving niet alleen de genade om Christus te `zien', maar kreeg tevens een boodschap van Hem : Houd uw geest in de hel en wanhoop niet.

Deze boodschap die tegeiijkertijd rijk, paradoxaal en voor sommigen onbegrijpelijk of zelfs problematisch is, houdt heel de synthese in van het geestelijk onderricht van de heilige Silouan. Aanvankelijk werd deze formule door Christus enkel aan de heilige Silouan gegeven, in een heel specifieke situatie, in de intieme beslotenheid van een nachtelijk gevecht met de demon, in zijn klooster op de berg Athos, als een ascetische methode, een wapen in de strijd tegen de hoogmoed en tegen de passies. Vandaag echter is deze formule bijna tot gemeengoed, tot openbaar bezit geworden, zonder dat men zich soms rekenschap geeft van het werkelijke gewicht of de inhoud ervan. Toch is zij een boodschap voor de mens van de eenen?twintigste eeuw en voor het heil van deze wereld.

De auteur (1896-1993) is de stichter en geestelijke vader van het klooster Saint John the Baptist in Engeland, dat een buitengewone uitstraling kent.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.75)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5 3

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 207,054,334 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar