StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Mali blues en andere verhalen door Lieve…
Bezig met laden...

Mali blues en andere verhalen

door Lieve Joris

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1462189,430 (3.58)1
In her latest book, Lieve Joris takes readers on her journey through a number of West African countries troubled by drought, rebel uprisings, and ethnic conflict. Out of this uncertainty, she meets strong and engaging individuals who present new ways of living that lie between tradition and modernity. With her undisputed gift for drawing stories from people, Joris reveals an intimate portrait of a Malinese blues singer and in doing so manages to penetrate the very heart of a region.… (meer)
Lid:nicsch15
Titel:Mali blues en andere verhalen
Auteurs:Lieve Joris
Info:Amsterdam : Meulenhoff; 312 p, 20 cm; http://opc4.kb.nl/DB=1/PPN?PPN=151800383
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Mali blues door Lieve Joris

Onlangs toegevoegd doorbesloten bibliotheek, Maupert, stimgs88, Stimgs
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Toon 2 van 2
Joris keert terug naar Afrika: Senegal, Mauretanië, Mali, landen getroffen door droogte, rebellenopstanden en etniese konflikten ( )
  Baukis | Jan 5, 2010 |
NBD|Biblion:
Een reisroman die een ander beeld naar voren laat komen dan we van krant en televisie gewend zijn. Tegen de bekende achtergronden van oorlog, droogte en weerstand tegen de nasleep van het kolonialisme schetst de auteur scherp observerend de levens van gewone mensen die zij onderweg ontmoet. Geworteld in hun tradities en geconfronteerd met moderne opvattingen laat Joris daarmee een Afrika zien vol levenslust. Het zijn mensen die aan een toekomst werken, een toekomst die gezien de naargeestige voorspellingen velen niet voor mogelijk houden. Ook al beseffen zij dat zij voor een betere toekomst niet op hun leiders hoeven te rekenen, toch weerhoudt hen dat niet de strijd met humor en moed aan te gaan. In de aanloop naar Mali (Blues) tekent Joris in dagboekvorm haar voorbereidingen op, terwijl zij in Sidi Boite het woestijnleven beschrijft. In Mali Blues botst haar eigen achtergrond toch wel eens met die van de mensen ter plekke. "Hoeveel kost zo'n maaltijd eigenlijk?" 'Ah non!' Naar prijzen mag ik blijkbaar ook al niet vragen. Toch is het Joris verdienste dat zij de kijk op Afrika completer maakt. Een mooi en indringend boek. Paperback, kleine druk.
  margrieterik | Mar 18, 2008 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Dakar, 16 juni 1993 - Zodra ik de lauwe avondlucht van Dakar voel, weet ik dat het goed is dat ik gekomen ben.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

In her latest book, Lieve Joris takes readers on her journey through a number of West African countries troubled by drought, rebel uprisings, and ethnic conflict. Out of this uncertainty, she meets strong and engaging individuals who present new ways of living that lie between tradition and modernity. With her undisputed gift for drawing stories from people, Joris reveals an intimate portrait of a Malinese blues singer and in doing so manages to penetrate the very heart of a region.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In Mali blues reist Lieve Joris van Senegal via Mauretanië naar Mali, landen die getroffen zijn door droogte, rebellenopstanden en etnische conflicten. Maar de Afrikanen die zij onderweg ontmoet zijn overlevers, die met enige vernuft traditie, magie en moderniteit combineren. In het stadje Podor aan de rivier de Senegal houdt Amadou nachtelijke demonstraties voor betere tv-beelden. De vader van de Malinese filmmaker Abderrahmane Sissako heeft zich na een leven als topambtenaar teruggetrokken in zijn geboortedorp om rijst te verbouwen. En dan is er de Mauretaanse Sass, die in Parijs sociologie heeft gestudeerd maar geboren is in een tent en er niet in slaagt aan zijn nomadische achtergrond te ontsnappen. Al deze personages beseffen dat ze niet langer op hun machthebbers hoeven te rekenen, dat niemand iets voor hen zal doen als zij er niet zelf voor vechten. Bij die strijd leggen ze een grote persoonlijke moed en humor aan den dag. Hoogtepunt in deze bundel is het schrijnende verhaal van de Malinese zanger Boubacar Traoré, die na een korte succesperiode in zijn jonge jaren, in de vergetelheid raakte en nu opnieuw furore maakt. Mali blues inspireerde de Zwitserse cineast Jacques Sarasin tot de film Je chanterai pour toi.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.58)
0.5
1
1.5
2
2.5 1
3 7
3.5 3
4 6
4.5
5 2

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 207,092,842 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar