StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Hunger Games (Book 1) door Suzanne…
Bezig met laden...

The Hunger Games (Book 1) (origineel 2008; editie 2010)

door Suzanne Collins (Auteur)

Reeksen: De Hongerspelen (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
64,616348615 (4.31)2 / 2468
This was a very interesting book that I was not prepared to like as I'd heard what the plot was. I enjoyed the writing and the characters, especially Katniss! I have no idea how you would use this in a classroom. ( )
  JillStephens | Apr 9, 2016 |
Engels (3,378)  Spaans (27)  Nederlands (17)  Duits (13)  Frans (8)  Italiaans (6)  Portugees (Portugal) (4)  Deens (3)  Catalaans (3)  Fins (3)  Zweeds (2)  Noors (2)  Portugees (Brazilië) (1)  Aragonees Spaans (1)  Hongaars (1)  Latijn (1)  Alle talen (3,470)
Toon 17 van 17
I bought this book because I heard so many people be so positive about this. After finishing it, I think it is an entertaining story, but I'm a bit disappointed. I found the first third quite boring, the Games itself were written well until a certain flaw is introduced to make sure the writer could get out of the basic Hunger Games rules and it has no satisfying end (it even has 'are you ready for more, buy book 2) on the page next to the open ending...

Nevertheless, it was an ok story. Not the 10/10 rating I saw so many times, but it is not the worst book I've read. ( )
  Smitie | Apr 30, 2014 |
Ik heb naar het luisterboek geluisterd. Schitterend boek en erg meeslepend. Ik gebruik luisterboeken als ik aan het sporten ben en dit was zo'n verhaal waar ik niet bij kon wachten voor mijn dagelijkse uurtje sport. Ik kijk heel erg uit naar het 2de deel als luisterboek. ( )
  veke123 | Nov 15, 2013 |
Zeer meeslepend verhaal. Mix tussen toekomst- en fantasyroman. Ben benieuwd naar deel 2 en 3. ( )
  FluffyThePoodle | Sep 20, 2013 |
ontroerend, meeslepend, spannend en een stevige dosis maatschappijkritiek.
Dit was een goed boek, ik ben heel benieuwd naar deel 2 en 3. ( )
  maitebauwens | Feb 18, 2013 |
Wat een heerlijk boek. Dit heb ik met veel plezier gelezen en ik ga gelijk door in deel 2.
Het boek sleept je echt mee in het avontuur van Katniss en ik wilde dus eigenlijk alleen maar verder lezen, maar zo af en toe moet ik ook slapen. ( )
  connie53 | Dec 16, 2012 |
Iederéén heeft ondertussen de film gezien en op de ene of de andere manier houdt dat me altijd tegen om mijn tanden al te gretig in een boek te zetten. Dat was met De Hongerspelen (en de twee volgende delen van de trilogie) van Suzanne Collins niet anders. Het feit dat sommige magazines dit jubelend een antwoord op Twilight noemden, hielp ook niet echt ...

In Panem, een science fiction versie van de Verenigde Staten, heerst het Capitool genadeloos over twaalf districten. Elk jaar worden uit elk district een jongen en een meisje tussen 12 en 18 jaar geloot die het in de zogenaamde Hongerspelen tegen elkaar moeten opnemen in een strijd op leven en dood, tot er één winnaar overblijft. De Hongerspelen werden in het leven geroepen als straf voor een mislukte opstand bijna 75 jaar geleden. In die tijd was er nog een dertiende district, dat de anstoker was van de rebellie en na het neerslaan van de opstand met de grond gelijk werd gemaakt. Als de rebelse 16-jarige Katniss Everdeen uit het twaalde district de plaats van haar zusje inneemt in de Hongerspelen, steekt ze zonder het zelf te beseffen de lont aan het kruidvat van de rebellie ...

Het boek is heel vlot geschreven. Het verhaal van Katniss en Peeta van District 12 leest als een trein. Je kan niet anders dan sympathie voelen voor dit duo. De manier waarop het leven gedegradeerd wordt tot iets dat een gunst is in plaats van een recht stuit tegen de borst. de beschrijving van de spelen doet denken aan de films van Leni Riefenstahl, waarin de geportretteerde atleten een ideaal laten zien dat mijlenver afstond van de werkelijkheid in de ghetto's.

Het boek is natuurlijk geschreven voor jongeren, maar toch moet de schrijfster opletten dat ze niet in de val trapt van andere jeugdboeken waarin het adolescente hoofdpersonage afglijdt naar een egotrippende "bleiter" met een de-wereld-is-tegen-mij attitude. In dit eerste boek blijft ze netjes aan de juiste kant van die dunne scheidslijn, maar in de volgende boeken gaat ze er soms wel over ...

Al bij al een prima boek dat heel vlot leest en dat thema's aansnijdt die bij de jeugd van vandaag misschien wel eens meer aandacht zouden mogen krijgen, zoals respect voor andere mensen, vrijheid en democratie, maar ook verantwoordelijkheid opnemen voor de keuzes die je maakt (of juist niet maakt). ( )
  BirgitWalraet | Aug 12, 2012 |
Het boek is goed geschreven en gemakkelijk om te lezen. Het spreekt tot de verbeelding en lat je inleven in de emoties van de personages. Het is een boek vol fantasy maar toch zo geschreven dat je jezelf kunt herkennen in de personages. Ik vind het een geweldig boek. Het enige mispuntje dat ik heb is dat het einde iets te kort was. ( )
  elienmaes | Apr 30, 2012 |
als mannelijke 31 jarige niet-fantasylezer hoor ik niet echt tot de doelgroep van het boek 'The Hunger Games', maar naar aanleiding van alle goede verhalen (die ook van volwassenen kwamen) en film die net uit is, heb ik toch besloten om (zoals het hoort) eerst het boek te lezen. Dystopieen heb ik wel altijd interessant gevonden.

Zoals de meeste mensen wel weten is het verhaal van The Hunger Games relatief simpel. Net als in de film Battle Royale moeten 24 jongeren tussen de 12 en de 18 het uitvechten in afgebakende arena in de natuur, waarbij er uiteindelijk maar één overblijft. Uiteraard heeft Collins meer ruimte om dit gegeven uit te werken dan een film van 2 uur. Ik heb het boek in 2 dagen uitgelezen en ben er snel doorheen gegaan, het las lekker weg. ik zit mijn waardering van 3,5 ster aan de lage kant zie ik, aangezien de meeste waarderingen 5 sterren zijn. Hoewel het een leuk boek is, is het verre van literair. Collins' schrijfstijl is veelal beschrijvend en voor de schoonheid van de taal hoef je het niet echt te doen. Verder merkt een volwassene ook dat de zwaardere thema's inherent aan een dystopische maatschappij veelal onbehandeld blijven. Het boek richt zich meestal op de actie, terwijl iets meer diepgang juist een meerwaarde aan deze wereld had kunnen geven.

Positief is dat Collins met Katniss wel een interessante protagonist heeft geschapen wiens relatie met Peeta leuk wordt uitgewerkt. Op de achterkant van het boek staat dat ik gewaarschuwd ben en dat dit boek mijn leven compleet overneemt. Dat is een behoorlijke overstatement, maar ik ga deel 2 zeker wel lezen. Ontspannende lectuur om de betere boeken mee af te wisselen. Als laatste opmerking is het misschien vermeldenswaardig dat ik de eerste 6 hoofdstukken in het Engels heb gelezen voordat ik het boek kocht (en per ongeluk in het Nederlands omdat de cover de engels titel gebruikt nu, waarschijnlijk om meer van de film te profiteren) en daar meer van gecharmeerd was dam de nederlandse versie. Ik ben geen vertaler, maar Maria Postema's vertaling lijkt af en toe iets teveel naar de doelgroep toe te schrijven van 15 jaar. Vandaar het advies om het boek in de originele taal te lezen wanneer dit mogelijk is. De drie Engelse boeken zijn goedkoop in een set te verkijgen. ( )
1 stem JeroenBerndsen | Mar 27, 2012 |
Ik had dit boek al een tijdje op het oog, maar schoof het steeds voor me uit om te gaan lezen. Ik lees steeds meer genres naast thrillers nu bijvoorbeeld ook chicklits. Maar fantasyboeken spraken me nooit aan. De boeken van Harry Potter daarom ook nog nooit gelezen. Dit boek is onderdeel van een trilogie, en staat bekend als een "Young adult book" voor jongeren van 13-15 jaar. Maar........ op Bol.com las ik ook van volwassenen zoveel goede en enthousiaste reacties Dus ik ben er afgelopen maandag in de trein gewoon maar in begonnen! En eenmaal er in begonnen kon ik amper nog stoppen met lezen. Je leest eerst mee met Katniss en haar leven in District 12. Zo leer je wat van haar achtergronden kennen. Als Katniss in de "Hongerspelen" terecht komt waarin ze moet vechten tegen 23 tegenstanders blijkt dat ze veel aan haar kennis en vaardigheden heeft die ze heeft geleerd in District 12. Naast de strijd op overleven zit er ook een stukje romantiek in, spanning en fantasy. Een boek die je eigenlijk met geen enkel ander boek kunt vergelijken. Erg knap geschreven. Het is fantasy, je hoopt niet dat er ooit zoiets plaats zal vinden op deze wereld maar toch is het wel heel realistisch en menselijk beschreven. De andere 2 boeken uit deze trilogie wil ik zeker ook nog gaan lezen. En wie weet waag ik me vaker aan boeken in dit genre. De Twilight serie moet ook goed zijn, dus die ga ik dan ook nog eens proberen! ( )
  vivje | Mar 14, 2012 |
Meeslepend avontuur in een (niet zo heel) vreemde wereld. Naast Gone dé jeugd-reeks van de laatste jaren. Ook voor volwassenen met een jonge geest is dit een spannend verhaal. ( )
  MichaelaJans | Feb 13, 2012 |
Met veel plezier in een ruk uitgelezen. Dat wordt een mooie actiefilm. Een simpel verhaal van een stad Capitol dat 12 districten om zich heen heeft. Deze 12 districten zijn afgesloten, de inwoners leveren kolen, graan of wat ze dan ook delven en verbouwen aan de hoofdstad. Ze hebben eeuwige straf : ooit zijn 13 districten in opstand gekomen tegen deze slavernij, ze zjn verslagen, als voorbeeld werd het hele 13e district met al zijn inwoners vernietigd en een andere straf is The Hunger Games. Ieder jaar worden door het lot 12 jongens en 12 meisjes in de leeftijd van 12-18 veroordeeld om teen elkaar te strijden in een soort arena. Er is maar 1 winnaar. Het meisje en de jongen van district 12, het district laagst in aanzien, stelen de show dit jaar.
Het is een simpel thema, maar met vaart geschreven. Spannend. ( )
  zwaantje | Jan 27, 2012 |
Een 16-jarig meisje neemt de plaats van haar zusje in bij de jaarlijkse Hongerspelen, een strijd op leven en dood tussen 24 kinderen.- Katniss Everdeen (16, ik-figuur) springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen. Tijdens de Hongerspelen moeten 24 kinderen op leven en dood strijden in een 'Big Brother'-omgeving. Vanaf ca. 14 jaar. ( )
  veerweer | Feb 28, 2011 |
Bij het spannendste dat ik ooit gelezen heb, wat een getalenteerd schrijfster, en wat een akelige maatschappij schetst zij. Zeer origineel, vol buitengewone wendingen van a tot z.Ik haal vandaag nog deel twee uit bib. ( )
1 stem inbedwithbooks | Nov 26, 2010 |
Toen ik begon te lezen stelde het me eerst teleur: sciencefiction; een genre waar ik absoluut niet van houd. Toch verder lezen en voor ik het wist had het verhaal mij te pakken.
Aantekening: het boek is in de verste verte niet geschikt voor kinderen! Met regelmaat komen karakters te overlijden op de meest onprettige manieren (die uitgebreid beschreven worden). ( )
1 stem EvelienHuizenga | Sep 25, 2010 |
Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De Hongerspelen zijn begonnen... Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over. ( )
  LisMaAn | Apr 30, 2010 |
0,30
  wtbril | Jan 13, 2019 |
Boek voor project identiteit ( )
  Dani21 | Sep 14, 2016 |
Toon 17 van 17

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Suzanne Collins's boek The Hunger Games was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.31)
0.5 14
1 154
1.5 18
2 446
2.5 87
3 2266
3.5 535
4 6621
4.5 1046
5 10106

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,265,218 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar