StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Doodsklok (2013)

door Peter James

Reeksen: Roy Grace (9)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3661569,398 (3.67)30
"New York, 1922. Five-year-old Gavin Daly and his seven-year-old sister, Aileen, are boarding the SS Mauretania to Dublin--and safety. Their mother has been shot and their Irish mobster father abducted. Suddenly, a messenger hands Gavin a piece of paper on which are written four names and eleven numbers, a cryptic message that will haunt him all his life, and his father's pocket watch. As the ship sails, Gavin watches Manhattan fade into the dusk and makes a promise, that one day he will return and find his father"--Dust jacket flap.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 30 vermeldingen

Engels (11)  Nederlands (2)  Zweeds (1)  Fins (1)  Alle talen (15)
Toon 2 van 2
1922 – Na de gruwelijke moord op hun moeder en de verdwijning van hun vader verlaten Gavin en Aileen Daly samen met hun tante Oonagh de Verenigde Staten en reizen naar Ierland om er een nieuw leven te beginnen.
2012 – In Bristol wordt de woning van de achtennegentig jarige Aileen McWirther door twee mannen overvallen. Zij gaan ervan door met een groot aantal kostbare kunstwerken waaronder een uiterst zeldzaam Patek Philippe horloge uit 1910, dat miljoenen dollars waard is. Aileen wordt tijdens de overval gemarteld en overlijdt later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Inspecteur Roy Grace, die hoopte op een rustig weekend met partner Cleo en zoontje Noah, wordt op de zaak gezet. Hij ontmoet de broer van Aileen, de eveneens hoogbejaarde Gavin Daly. De schatrijke kunstverzamelaar heeft weinig interesse in het terugvinden van de gestolen kunstschatten met uitzondering van het gestolen horloge. Dat wil hij per se terug hebben en hij is bij wijze van spreken zelfs in staat er een moord voor te plegen. Zo belangrijk is het uurwerk voor hem. Maar waarom?

Doodsklok is het negende deel in de serie thrillers die de Engelse schrijver Peter James over inspecteur Roy Grace heeft geschreven. Het succes van de boeken heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat James voor veel fans de beste Britse misdaadauteur aller tijden is. Peter James weet als geen ander hoe hij een plot in elkaar moet zetten en ook in Doodsklok doet hij dat weer heel erg kundig. Er zijn drie verhaallijnen die hij keurig in elkaar weeft. Een vierde verhaallijn over de tien jaar geleden verdwenen ex-vrouw van Roy Grace, Sandy heeft met het eigenlijke verhaal niet veel van doen en had ook achterwege kunnen blijven. De personages zijn goed uitgewerkt. Roy Grace is een overtuigende hoofdpersoon, een inspecteur die in vergelijking met inspecteurs van andere schrijvers eigenlijk heel normaal is. Geen drank en geen somberheid maar een sympathieke familievader die geniet van zijn nieuw liefde en het zoontje dat die liefde heeft voortgebracht en een kundig speurder die in de omgang met zijn collega's toont een menselijke chef te zijn die iedereen op waarde weet te schatten. Een tweede goed uitgewerkte personage is de hoogbejaarde Gavin Daly voor wie maar een ding in de wereld belangrijk is en dat is de belofte die hij meer dan negentig jaar geleden aan zijn vader deed.

Het taalgebruik is mooi en vloeiend waardoor het verhaal lekker leest, de spanning is goed opgebouwd en er zijn genoeg intrigerende plotwendingen om het verhaal boeiend te houden. Ook geeft Peter James een interessant inkijkje in de wereld van de internationale handel in antiek en de rivaliserende Ierse en Italiaanse gangsterbendes in het New York van het begin van de vorige eeuw. Aan het einde is er een totaal onverwachte en schitterende twist.

Doodsklok is een overtuigende en evenwichtige thriller doe je met plezier zult lezen. ( )
  eagleye50 | Mar 16, 2015 |
Dit is weer zo'n heerlijk boek van Peter James. Deel 9 in de Roy Grace serie. Zo als altijd heb ik er van genoten. ( )
  connie53 | Feb 19, 2015 |
Toon 2 van 2
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Pat Lanigan

Dit boek zou er nooit zijn gekomen
als jij je familiegeschiedenis niet met me had gedeeld
Eerste woorden
De vader van de jongen kuste hem voor de laatste keer welterusten, al wisten ze dat geen van beiden.
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

"New York, 1922. Five-year-old Gavin Daly and his seven-year-old sister, Aileen, are boarding the SS Mauretania to Dublin--and safety. Their mother has been shot and their Irish mobster father abducted. Suddenly, a messenger hands Gavin a piece of paper on which are written four names and eleven numbers, a cryptic message that will haunt him all his life, and his father's pocket watch. As the ship sails, Gavin watches Manhattan fade into the dusk and makes a promise, that one day he will return and find his father"--Dust jacket flap.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Bij een roofoverval in Brighton komt de bejaarde bewoonster om het leven. Hoewel de buit miljoenen waard is, gaat het de familie alleen om een antiek horloge, dat voor hen van onschatbare waarde is. Alles zullen ze ervoor doen om het terug te krijgen, álles. De zoektocht brengt inspecteur Roy Grace in de wereld van het antiek en uiteindelijk leidt het spoor terug in de geschiedenis, naar het New York van 1922. Roy Grace vindt een connectie met de maffia en moet op zoek naar een moordenaar die gedreven door woede en hebzucht tot het uiterste gaat.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.67)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 19
3.5 15
4 31
4.5 2
5 6

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

Minotaur Books

Een editie van dit boek werd gepubliceerd door Minotaur Books.

» Informatiepagina uitgever

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 202,657,554 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar