StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De Bull

door Tom van Eijk

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
117,742,225 (3.5)Geen
Onlangs toegevoegd doorDrijntje
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

In de eerste hoofdstukken word je als lezer overspoeld door de vele regels en termen die gebruikt worden op Glen Mills. Hierdoor raak je soms de draad een beetje kwijt en verlies je binding met de personages. Er worden veel Engelstalige termen gebruikt, maar ook de hiërarchie (welke status heeft iemand en wat zijn de vrijheden die daarmee gepaard gaan) en de verschillende levels van confrontatie die de studenten (maar ook de stafleden) tegen elkaar gebruiken, laten de tekst in je hoofd rondtollen. Aan de andere kant geeft het ook een realistisch beeld van hoe het moet zijn geweest voor de jonge Pedroes die net binnen is gekomen. Ook zijn hoofd tolt van de vele normen (zoals de regels worden genoemd) en de op het eerste gezicht ingewikkelde hiërarchie die op de instelling heerst.
Het veelvuldige gebruik van jargon en de overvloed aan personages die voorbijkomen zorgden voor mij voor een dusdanige afstand tussen mij als lezer en de hoofdpersonages Pedroes en Thomas, dat het boek zweeft tussen een informatief boek over hoe het was op Glen Mills en een verhalende roman.
Het is interessant om te lezen hoe de jonge gozers, die zichzelf erg stoer vinden, omgaan met de Amerikaanse boot camp-stijl die er gehanteerd wordt. Halverwege het boek worden de termen je eindelijk een beetje duidelijk en begin je het systeem te zien. Dan wordt het verhaal ook wat boeiende en leest het boek alsnog snel weg. ( )
  Drijntje | Mar 23, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
'Als je mij kunt uitleggen wat jongens leren van tralies en grendels, dan wil ik daar over nadenken. Tot die tijd behandel ik mijn jongens met respect.' Cosimo (Sam) D. Ferrainola. Grondlegger methodiek Glen Mills Amerika.
Opdracht
Eerste woorden
De 17-jarige Pedroes staat onhandig met zijn armen langs zijn lijf in een kale ruimte waar hij zojuist vanuit het politiebusje is binnengebracht.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De Glen Mills School (1999-2010) was een experimentele jeugdzorginstelling, gehuisvest in de Willem de Zwijgerkazerne te Wezep. Jongeren die onder groepsdruk delicten pleegden werden op deze gesloten inrichting geplaatst voor een traject van 18 tot 24 maanden. Ze kwamen terecht in een programma waarbij groepsdruk ingezet werd voor gedragsverandering, gestoeld op Amerikaanse leest: hard en strak.

Als de 16-jarige Pedroes geplaatst wordt op de Glen Mills School is hij vanaf dag één al zijn vrijheden kwijt. Hij staat onder constant toezicht van een staflid aan wie hij alles moet vragen. Zelfs of hij aan zijn neus mag krabben. Al snel beseft Pedroes dat hij niet bij een standaard jeugdinstelling is beland.

De 25-jarige Thomas werkt net een dag op de Glen Mills School als de stevige Pedroes arriveert. Het nieuwe staflid is onder de indruk van het strakke regime van de jeugdinstelling die direct zijn uitwerking heeft op de zojuist gearriveerde Pedroes. Schouder aan schouder doorlopen deze twee nieuwelingen hun eigen traject binnen de witte lijnen van de Glen Mills School.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,893,566 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar