StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Beste Boek 102: Een kind / Stormwaarschuwing / Hanneke van de Pont / De spoorweg

door Reader's Digest

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
215,259,646GeenGeen
Onlangs toegevoegd doorBesselina, Ruud-Neumeijer
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

EEN KIND; Torey L. Hayden

Ze werden liefdevol aangeduid als "de dump"; acht lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen die nergens anders terecht konden. Ondergebracht in een benauwd klaslokaal en geassisteerd door volslagen leken, stond Torey Hayden, een begaafde jonge onderwijzeres, voor een grotere opgave dan waarop ze had gerekend. Als om het geheel nog wat gecompliceerder te maken werd halverwege het schooljaar de zes jaar oude Sheila aan de klas toegevoegd; een destructief, bang en agressief kind. Sheila was een tenger meisje, dat in haar korte bestaan niets dan pijn en wreedheid had ontmoet. Door haar moeder in de steek gelaten woonde zij met haar verlopen vader in een keet. Alles scheen tegen haar gericht te zijn. Hoe, zo vroeg Torey zich af, kon zij ooit tot de ziel van dit onbereikbare kind doordringen? Met geduld en vastberadenheid vond zij een manier, en ontdekte tevens dat in de vijandige, kleine Sheila een hoogst intelligent kind schuilging. Dit bewogen relaas van een toegewijde onderwijzeres en haar probleemleerlinge is een onvergetelijk getuigenis van de helende kracht der liefde.

STORMWAARSCHUWING; Jack Higgins

Uit het dagboek van schout-bij-nacht Carey Reeve, United States Navy " . . en dat beschouw ik als een van de grote raadsels in de menselijke natuur — de instinctmatige drang van het ene individu om zich voor een ander volkomen op te offeren. Moed zal dan ook altijd blijven bestaan en nooit heb ik die eigenschap in mijn leven duidelijker gedemonstreerd gezien dan gedurende die affaire met de Deutschland. Tijdens een van de grootste oorlogen die de geschiedenis heeft gekend, kwamen mensen van beide partijen nader tot elkaar. Ze namen alle mogelijke risico's, stelden zelfs hun leven in de waagschaal, om een handjevol anderen te redden uit de greep van de oudste en onverzoenlijkste vijand van de mens — de zee. Nooit heb ik de tragische zinloosheid van de oorlog bewuster ervaren, of ben ik trotser geweest op mijn medemensen dan toen. . ."
Stormwaarschuwing is een opwindend boek van de schrijver van de bestseller: De Adelaar Is Geland (verschenen in Het Beste boek, deel 74).

HANNEKE VAN DE PONT; Arie van der Lugt

In het vredige Brabantse land ligt in een bocht van de Doezeler het veerhuis "Sint-Kristoffel", waar Grard van de Mortel een cafeetje drijft en mensen over de rivier zet, naar de Bommelerwaard of terug naar de Meierij. Hanneke, Grards dochter, doet sedert haar moeders dood de huishouding en bedient soms, als vader weer eens te diep in het glaasje heeft gekeken, de pont. Zij is een knap, blond meisje, met heel wat aanbidders. "Hanneke van de Pont" houdt echter slechts van één, en dat is Nardus, zoon van de rijke boer Peer Corsten. Deze verbiedt zijn zoon de omgang met Hanneke, "geld moet geld trouwen", en bovendien bestaat er al jarenlang een vete tussen hem en de veerman, die vanwege zijn drankzucht indertijd was gedwongen zijn bedrijf aan Peer Corsten te verkopen. Alle tegenwerking ten spijt geven de jongelui hun schijnbaar hopeloze liefde niet op, ook al zal de trotse vader Corsten nooit toestemmen in een huwelijk. Maar Hanneke zou het bijdehante meisje van het veerhuis niet zijn, als zij zich zonder meer bij de omstandigheden neerlegde.

DE SPOORWEG; John Ehle

Deze roman over de aanleg van de eerste spoorweg over de bergen van Noord-Carolina naar het westen, in het midden van de vorige eeuw, is een epos van hoop en verlangen, van mislukkingen en triomfen. Even ruig en fascinerend als de bergen zelf. De mensen hebben hetzelfde karakter als de natuur; hard en onverzettelijk. Waar de een wil winnen, moet een ander het onderspit delven. Dat maakt deze roman zowel hartverscheurend, door alle tragiek, als hartverwarmend, door de kleine en grote overwinningen die de mens op de natuur en op zichzelf weet te behalen.

Bron: Readers digest 102
  Besselina | Jun 25, 2013 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Digest, Reader'sprimaire auteuralle editiesbevestigd
Ehle, JohnSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Hayden, Torey L.Secundaire auteuralle editiesbevestigd
Higgins, JackSecundaire auteuralle editiesbevestigd
Lugt, Arie van derSecundaire auteuralle editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Het Beste (102)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: Geen beoordelingen.

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,837,353 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar