StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Kapitaal in de 21e eeuw (2018)

door Thomas Piketty

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
3,825733,214 (4.18)71
Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorien︠ te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden. In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog dachten. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei - iets wat nu tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen. Kapitaal in de 21ste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en het dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 71 vermeldingen

Engels (60)  Nederlands (4)  Spaans (3)  Duits (1)  Noors (1)  Deens (1)  Italiaans (1)  Frans (1)  Alle talen (72)
Toon 4 van 4
Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met kwesties van ongelijkheid, concentratie van welvaart en economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden.

In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld, te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog dachten. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei – iets wat nu tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen.

Kapitaal in de 21ste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien. ( )
  aitastaes | Jun 3, 2019 |
Ongetwijfeld een ibijzonder boek. Toch in de eerste plaats een academisch boek. Ik heb dan ook maar de helft uitgelezen. ( )
  hansvp | Oct 28, 2015 |
Piketty gives a very convincing overview of the distribution of capital over the past few hunderd years. This book is mainly based on the records of France and England, but he makes it plausable that the same holds for all other countries. The book is well documented and the buildup is very logical. He uses a lot of word to make his point, but this is done in a clear language so the message is clear. His recommendations I found less convincing. I had expected a more solid advice for politics. ( )
  Pieter_Goldhoorn | Sep 13, 2015 |
Een overweldigende en voor iedereen toegankelijk gemaakte hoeveelheid financiële data ligt aan dit boek ten grondslag. Alles wijzend naar de kern van de studie waarin duidelijk gemaakt wordt dat de vermogens in de wereld een groei vertonen die hoger is dan andere meetbare groeicijfers. Dat de omvang van het totale vermogen vele malen groter is dat het mondiale nationaal inkomen is in feite daarvan de oorzaak. Piketty toont met deze studie overtuigend aan dat dit niet lang kan doorgaan. Vermogen in deze omvang wordt -en is misschien al- een belemmering voor verdere mondiale groei.
Dat is het, kort gezegd.

De studie is de laatste maanden veelvuldig becommentarieerd en aangeprezen en is mede hierdoor in vrijwel alle bestsellerlijsten te vinden. Terecht. Het boek munt uit in volledigheid en een fijnmazige definiëring van de gebruikte begrippen. Juist die fijnmazigheid en precisie hebben ertoe geleid dat het een omvangrijk boekwerk is geworden, waaraan dan nog de enorme hoeveelheid data moet worden toegevoegd.
De schrijver heeft een vlotte pen en argumenteert duidelijk.
In vele opzichten een verrijkende studie. ( )
3 stem deklerk | Nov 21, 2014 |
Toon 4 van 4
The core message of this enormous and enormously important book can be delivered in a few lines: Left to its own devices, wealth inevitably tends to concentrate in capitalist economies. There is no “natural” mechanism inherent in the structure of such economies for inhibiting, much less reversing, that tendency. Only crises like war and depression, or political interventions like taxation (which, to the upper classes, would be a crisis), can do the trick. And Thomas Piketty has two centuries of data to prove his point.
toegevoegd door eromsted | bewerkBookforum, Doug Henwood (Apr 1, 2014)
 

» Andere auteurs toevoegen (78 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Piketty, ThomasAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Goldhammer, ArthurVertalerprimaire auteursommige editiesbevestigd
Bornstein, DeanOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Estany, ImmaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Galup, GracielaOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ganser, L.J.VertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lorenzer, StefanÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Marfany, MartaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Parés, NúriaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Utz, IlseÜbersetzerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Prijzen

Onderscheidingen

Erelijsten

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
"Social distinctions can be based only on common utility." -Declaration of the Rights of Man and the Citizen, article 1, 1789
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
On August 16, 2012, the South African police intervened in a labor conflict between workers at the Marikana platinum mine near Johannesburg and the mine's owners: the stockholders of Lonmin, Inc., based in London. (Chapter 1)
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Franse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorien︠ te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden. In Kapitaal in de 21ste eeuw analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen en uit twintig landen. Zo weet hij fundamentele economische en sociale processen bloot te leggen. Hij toont aan dat de moderne economische groei en de spreiding van kennis ons in staat hebben gesteld om de ongelijkheid op apocalyptische schaal die Marx had voorspeld te voorkomen. Maar de diepere structuur van kapitaal en ongelijkheid is er in wezen niet door veranderd, zoals we in ons optimisme na de Tweede Wereldoorlog dachten. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid is de tendens dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei - iets wat nu tot extreme ongelijkheid dreigt te leiden. Het wakkert de onvrede aan en ondermijnt democratische verworvenheden. Het is aan de politiek om die tendens in te tomen. Kapitaal in de 21ste eeuw is een buitengewoon ambitieuze onderneming, waarvan de grote waarde alom wordt erkend. Het is een herbezinning op de economische geschiedenis en het dwingt ons de werkelijkheid nuchter onder ogen te zien.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.18)
0.5
1 4
1.5
2 7
2.5 2
3 34
3.5 18
4 141
4.5 30
5 122

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,226,141 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar