StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Gomorra : viaggio nell'impero economico e…
Bezig met laden...

Gomorra : viaggio nell'impero economico e nel sogno di dominio della camorra (origineel 2007; editie 2006)

door Roberto Saviano

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
2,832935,093 (3.62)22
A major bestseller in Italy, this is a heroic young man's impassioned account of the decline of Naples under the rule of the Camorra, an organized crime network with a large international reach and stakes in construction, high fashion, illicit drugs, and toxic-waste disposal. Known by insiders as "the System," the Camorra affects cities and villages along the Neapolitan coast, and is the deciding factor in why Campania, for instance, has the highest murder rate in all of Europe and why cancer levels there have skyrocketed in recent years. Author Saviano, who saw his first murder at age 14, worked under cover to investigate the Camorra's control of Chinese factories contracted to manufacture fashion goods, legally and illegally, for distribution around the world, and relates how the abusive handling of toxic waste is causing devastating pollution not only for Naples but also China and Somalia.--From publisher description.… (meer)
Lid:SERMAR
Titel:Gomorra : viaggio nell'impero economico e nel sogno di dominio della camorra
Auteurs:Roberto Saviano
Info:Milano : Mondadori, 2006.
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Gomorra reis door het imperium van de camorra door Roberto Saviano (2007)

  1. 10
    La società sparente door Emiliano Morrone (supersidvicious)
    supersidvicious: Un libro introvabile nelle librerie italiane (censurato ma scaricabile gratuitamente dal web, vedi la mia recensione del libro) su De Magistris e l’oscura Catanzaro, la corruzione in Calabria, ’ndrangheta, politica e massoneria deviata. Attualissimo!… (meer)
  2. 00
    Venticinque Anni DI Mafia (Italian Edition) door Saverio Lodato (supersidvicious)
  3. 00
    Faida di camorra door Simone Di Meo (supersidvicious)
  4. 00
    Vieni via con me door Roberto Saviano (laura_88)
  5. 00
    Zero Zero Zero door Roberto Saviano (st_bruno)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 22 vermeldingen

Engels (53)  Italiaans (15)  Spaans (6)  Portugees (3)  Duits (3)  Nederlands (3)  Noors (2)  Catalaans (2)  Zweeds (1)  Portugees (Portugal) (1)  Pools (1)  Frans (1)  Fins (1)  Alle talen (92)
Toon 3 van 3
Roberto Saviano was en is razend op de georganiseerde misdaad – de camorra - die zijn geliefde Napels naar de verdoemenis helpt. Vanuit die woede ontstond "Gomora", het verbijsterende , schokkende ooggetuigenverslag over hoe de misdaadorganisatie heerst over de economie en er het leven van alledag in de greep houdt. Een verhaal van binnenuit dat inmiddels ook is verfilmd. De prompte reactie van de maffia; een prijs op het hoofd van de auteur die sindsdien ondergedoken leeft.
Waarom zou ik dit boek lezen?
"Gomora" lezen vervult je met walging en onbehagen. Nooit is de impact van de georganiseerde misdaad op een samenleving zo aan het licht gebracht. En het is ook een waarschuwing: want die misdaad gedijt uitstekend in deze tijd van globalisering, waarin steeds wordt gezocht naar de goedkoopste productiemethode, de goedkoopste manier van opslag en transport, de makkelijkste manier om afval kwijt te raken.
(voor boekenzoeker http://www.boekenzoeker.org/) ( )
  jeetje | Mar 21, 2009 |
Dit bloedstollende boek, geschreven door een 27-jarige onderzoeksjournalist, is het gedocumenteerde en opwindende verslag over de neergang van de stad Napels onder de heerschappij van de camorra: een holdingcompany met investeringen en connecties wereldwijd. Is er een verband met het feit dat in de regio waarin Napels ligt (Campania) de hoogste graad van moorden kent in heel Europa? Dit boek traceert de werkwijze van Het Systeem (het insiderwoord voor camorra) en hoe men in iedere stad iedereen omkoopt, recruteert of omlegt. Rijdend op zijn Vespa trekt de auteur rond, mensen interviewend met de geur van bloed in zijn neus. In de eerste, apocalytische, scène van Gomorra vallen schedels van een container in de haven van Napels. Ze behoren toe aan dode Chinezen die per boot teruggebracht worden naar hun vaderland, om daar begraven te worden.

De auteur infiltreerde voor zijn onderzoek: hij werkte voor een Chinese textielverkoper, als ober tijdens een camorrabruiloft en als arbeider op een bouwplaats. Hij betrad de villa in Hollywood van een boss, een exacte replica van Tony Montana's optrekje in de film Scarface. De lezer wordt meegezogen in een verhaal waarin je de angst ruikt en ondergedompeld wordt in de arrogantie en het gekonkel van de camorra, die veel flexibeler blijkt te zijn dan de Siciliaanse maffia.

Dit criminele portret, deze reis naar de donkerste kant van de menselijke ziel, dit accurate verslag van de bezigheden, organisatie en werkwijze van de camorra wordt verteld op de enige manier die bij dit onderwerp past: keihard, nietsontziend en vol razernij. Gomorra is een fascinerend fresco van Shakespeariaanse intensiteit.
  Documentatie | Mar 2, 2009 |
Roberto Saviano is een journalist, geen schrijver. Zijn 'bloedstollend verslag over de werkwijze van de camorra' leest dan ook niet als een boek, maar als een heel dikke weekendbijlage van uw krant. Dat is geen ramp, en doet niks af aan de waarheid en de gruwel die erin beschreven wordt, maar het verplicht me evenmin tot het uitlezen van dit boek.

http://occamsrazorlibrary.blogspot.com/2008/12/gomorra.html ( )
  razorsoccamremembers | Dec 23, 2008 |
Toon 3 van 3

» Andere auteurs toevoegen (25 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Roberto Savianoprimaire auteuralle editiesberekend
Jewiss, VirginiaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Comprehension. . .means the unpremeditated, attentive facing up to, and resisting of, reality—whatever it may be.

- Hannah Arendt
Κατανόησε τι σημαίνει φρικαλεότητα, μην αρνείσαι την ύπαρξη της, αντιμετώπισε χωτίς προκατα
λήψεις την πραγματικότητα.
ΧΑΝΝΑ ΑΡΕΝΤ
Winners have no shame, no matter how they win.
- Niccolo Machiavelli
Εκείνοι που νικούν με όποιο τρόπο κι αν νικούν, δε νιώθουν ποτέ ντροπή. ΝΙΚΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
People are worms and they have to stay worms.
- from a wiretapped conversation
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
To S., damn it
Σε σένα Σ., ανάθεμα
Eerste woorden
De container begon te slingeren terwijl de hijskraan hem op het schip hees. Het leek alsof hij door de lucht dobberde en het mechanisme waarmee de container aan de hijskraan vastzat de beweging niet in bedwang kon houden. De slecht gesloten laadkleppen schoten plotseling open en met tientallen tegelijk kwamen er lichamen uit de lucht vallen. Het waren net etalagepoppen, maar op de grond barstten hun hoofden uit elkaar alsof het echte schedels waren. En dat waren het ook.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Το να επενδύσεις μια σύνταξη των εξακοσίων ευρώ στην κόκα σημαίνει να πάρεις πίσω ύστερα από ένα μήνα τα διπλά. Οι φατρίες της Καμόρρα είχαν κατορθώσει να διευρύνουν τον κύκλο των επενδυτικών τους κεφαλαίων , εμπλέκοντας ακόμη και μικροαστική τάξη που απείχε με από εγκληματικούς μηχανισμούς αλλά είχε κουραστεί να εμποιοστεύεται τα αγαθά της στην τράπεζα.
Αυτή είναι η νέα εποχή των εγκληματικών οργανώσεων. Αυτή είναι η νέα ισχύς της οικονομίας: να υπερισχύεις με οποιοδήποτε κόστος.
Η εγκληματικότητα δεν είναι εξουσία, αλλά μία από τις εξουσίες.
Προσπαθούσα να καταλάβω αν τα ανθρώπινα συναισθήματα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν μια τόσο μεγάλη εξουσία.
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
A major bestseller in Italy, this is a heroic young man's impassioned account of the decline of Naples under the rule of the Camorra, an organized crime network with a large international reach and stakes in construction, high fashion, illicit drugs, and toxic-waste disposal. Known by insiders as "the System," the Camorra affects cities and villages along the Neapolitan coast, and is the deciding factor in why Campania, for instance, has the highest murder rate in all of Europe and why cancer levels there have skyrocketed in recent years. Author Saviano, who saw his first murder at age 14, worked under cover to investigate the Camorra's control of Chinese factories contracted to manufacture fashion goods, legally and illegally, for distribution around the world, and relates how the abusive handling of toxic waste is causing devastating pollution not only for Naples but also China and Somalia.--From publisher description.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Roberto Saviano's boek Gomorrah was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.62)
0.5 3
1 19
1.5 4
2 54
2.5 7
3 144
3.5 31
4 208
4.5 25
5 114

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,799,104 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar