StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Die Bruderschaft der Unsichtbaren

door Kurt Aust

Reeksen: Even Vik (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
536490,007 (3.36)1
Krimi. En forårsdag i Paris begår en kvindelig norsk forlagsredaktør selvmord. Hun havde tilsyneladende et godt liv, og derfor begynder hendes eksmand at forske i hendes død. Han opdager, at hun arbejdede på en bog om videnskabsmanden Isaac Newtons gådefulde dobbeltliv, men hvorfor måtte hun dø på grund af nogle 300 år gamle hemmeligheder?.… (meer)
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 1 vermelding

Spaans (2)  Noors (2)  Frans (1)  Nederlands (1)  Alle talen (6)
Newton was niet alleen een ingenieus natuurkundige, hij hield zich ook met alchemie bezig, meer nog dan met de natuurkunde. Volgens dit verhaal heeft hij de formule van het levenselixir gevonden, maar heeft hij die niet bekendgemaakt. De vraag waar hij deze formule heeft verborgen, is het onderwerp van dit boek. Het geheime genootschap, waarvan hij lid zou zijn geweest, is sinds zijn dood op jacht naar dit document. De hoofdpersoon, Mai-Brit, die een biografie van Newton aan het schrijven is, ontdekt de formule, maar moet dit met de dood bekopen. Ze laat voor haar ex-echtgenoot Even Vik, die nog steeds van haar houdt, zo veel aanwijzingen achter, dat hij zelf op zoek gaat naar het geheim, maar ook naar degenen, die verantwoordelijk zijn voor haar dood. Hij wordt zelf het doelwit van het genootschap, dat de aanwijzingen van Mai-Brit en de door haar ontdekte feiten niet in zijn handen wil laten. De roman mondt uit in een persoonlijke confrontatie met de Grootmeester van De onzichtbare broeders, waarbij Even zijn leven op het spel zet en een persoonlijke ontgoocheling ervaart. De uitwerking van het gegeven is origineel en geloofwaardig. De spanning wordt hoog opgevoerd op basis van een mooie plot.
  leestgraag | Dec 10, 2010 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Krimi. En forårsdag i Paris begår en kvindelig norsk forlagsredaktør selvmord. Hun havde tilsyneladende et godt liv, og derfor begynder hendes eksmand at forske i hendes død. Han opdager, at hun arbejdede på en bog om videnskabsmanden Isaac Newtons gådefulde dobbeltliv, men hvorfor måtte hun dø på grund af nogle 300 år gamle hemmeligheder?.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een jonge vrouw, Mai-Britt, pleegt zelfmoord in een café in Parijs. Terwijl haar man rouwt, legt haar ex-man Even Vik zich niet bij de feiten neer en gaat op onderzoek uit. Gaandeweg raakt Even ervan overtuigd dat Mai-Britt werd gechanteerd. Een uitgeverij had haar de opdracht gegeven om een boek te schrijven over Isaac Newton. Bij haar research voor dit boek was Mai-Britt onverwachts op de duistere en verborgen kant van de beroemde natuurkundige gestuit. Newton was zeventien jaar lid van een geheime broederschap. Diezelfde broederschap echter dreigde hem zijn vermeende formule voor een levenselixer te ontfutselen.
Even Vik ontdekt dat Mai-Britt vele sporen heeft achtergelaten en hij lijkt de enige te zijn die in staat is deze te duiden. Maar waarom moest Mai-Britt sterven voor een driehonderd jaar oud geheim?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.36)
0.5 1
1
1.5
2
2.5
3 5
3.5
4 3
4.5 1
5 1

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,065,468 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar