StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het Messias-mysterie (1998)

door Andreas Eschbach

Reeksen: Stephen Foxx (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
5861340,505 (3.85)11
Bij archeologische opgravingen in Israël doet vrijwilliger Stephen Foxx, twintiger en miljonair, een ongelooflijke ontdekking. In een meer dan tweeduizend jaar oud graf vindt hij naast het lijk een oud linnen zakje. Daarin zit de Amerikaanse gebruiksaanwijzing voor een nog niet in omloop zijnde Sony videocamera. Een test wijst uit dat het papier daadwerkelijk tweeduizend jaar oud is. Foxx ziet maar één verklaring: iemand moet terug in de tijd zijn gereisd om video-opnames te maken, waarschijnlijk van Jezus.… (meer)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 11 vermeldingen

Nederlands (5)  Engels (4)  Duits (2)  Frans (1)  Italiaans (1)  Alle talen (13)
Toon 5 van 5
Bij archeologische opgravingen in Israel doet Stephen Foxx, lid van de New Yorkse Explorer's Society, een sensationele ontdekking. In een graf van tweeduizend jaar oud vindt hij voorwerpen en documenten die blijkens de datering even oud zijn als het skelet in het graf, maar waarop teksten staan die uit de moderne tijd komen... Hoe is het mogeljk dat er berichten uit het heden op een plek uit de tijd van onze Messias terecht zijn gekomen? Hebben we hier te maken met een of andere vorm van tijdreizen, of wordt hij voor de gek gehouden?

Hoe dan ook, als Stephens opdrachtgever, de mediamagnaat John Kaun, erachter komt dat Foxx belangrijk bewijsmateriaal voor hem heeft achtergehouden, treft hij direct drastische maatrgelen, want hij ziet de kans van zijn leven en is vastbesloten om veel geld met deze vondst te verdienen. En ook het Vaticaan laat van zich horen, want de Kerk heeft een groot belang in het geheimhouden van deze schokkende vondst, die de hele mythe die in tweeduizend jaar zorgvuldig rondom Christus is opgebouwd, in een klap teniet kan doen...

Een turbulente achtervolging begint.. Een jacht tussen de archeoloog, het Vaticaan, diverse geheime diensten en een van de grootste mediaconcerns ter wereld. Een jacht vol verrassende wendingen die in daverende vaart leidt naar een explosieve climax...
  Anne-Rose | Dec 29, 2015 |
Bij archeologische opgravingen in Israël doet vrijwilliger Stephen Foxx, een 22 jaar oude miljonair, een ongelooflijke ontdekking. In een meer dan tweeduizend jaar oud graf vindt hij naast het lijk een oud linnen zakje met daarin de Amerikaanse gebruiksaanwijzing voor een nog niet in omloop zijnde Sony videocamera. Een test wijst uit dat het papier daadwerkelijk tweeduizend jaar oud is. Foxx ziet maar een mogelijke verklaring: iemand moet terug in de tijd zijn gereisd om video-opnames te maken, waarschijnlijk van Jezus. Er volgt een verwoede jacht op deze 'Jezus video' waarbij behalve Foxx onder meer een mediamagnaat (die er een mooi mediaspektakel in ziet), een Duitse sf-schrijver, het Vaticaan, een paar Franciscaner monniken, een aantrekkelijke Israëlische archeologe, en diverse geheime diensten, allemaal met hun eigen motieven en geloofsovertuiging, een rol spelen. Een spannende, snelle, lekker weglezende sciencefiction tijdreisthriller met een origineel plot, een kleurrijke cast, onverwachte wendingen, wat romantiek, humor en veel spanning.

Bizar om te lezen !
  JansOntdekkingsreis | Nov 7, 2010 |
Bij archeologische opgravingen in Israël doet de Amerikaan Stephen Foxx een bijzondere ontdekking: een skelet van een man uit de 21e eeuw in een graf uit de 1e eeuw na Christus. Op zijn lichaam de handleiding van de Sony MR-1 videocamera, een revolutionair model, dat pas over 3 jaar op de markt verschijnt. Een ultiem uitgangspunt voor complotten, spannende verhaallijnen met pas op de laatste pagina's de ontknoping. Niet alleen Foxx's opdrachtgever, John Kaun, een wannabe CNN Ted Turner, maar ook de camerlengo van de Paus, het Israëlische leger, ex-soldate en 'liefje met haar op de tanden' Judith, fictieschrijver Eisenhardt en nog vele andere personen maken hun opwachting, jagen op de camera en de band. Staat het christendom op het punt ontmaskerd te worden, als op een geschrift 'Jesus never lived' gevonden wordt? Bestaat tijdreizen echt, of zou het binnenkort kunnen? Of is het fake en wordt de meestervervalser opgepakt? Als je het wil weten, moet je het boek zelf lezen.

Het Messias Mysterie is lekkere vakantielectuur met een storyline, dat zo de filmset op kan. ( )
  hjvanderklis | Aug 3, 2008 |
Een spannend boek, met steeds verrassende wendingen. Kort voor het einde wordt het even een moeilijkere filosofische boterham, maar wie volhoudt wordt beloond. ( )
  LVL666 | Jul 1, 2008 |
Bij archeologische opgravingen in Israël doet Stephen Foxx, lid van de New Yorkse Explorer's Society, een sensationele ontdekking. In een graf van tweeduizend jaar oud vindt hij documenten die blijkens de datering even oud zijn als het skelet in het graf, maar waarop teksten staan die uit de moderne tijd komen... Hoe is het mogelijk dat er berichten uit het heden op een plek uit de tijd van onze Messias terecht zijn gekomen? Hebben we hier te maken met een of andere vorm van tijdreizen, of is het allemaal één grote oplichterij? Hoe dan ook, als Stephens opdrachtgever, de mediamagnaat John Kaun, erachter komt dat Foxx belangrijk bewijsmateriaal voor hem heeft achtergehouden, treft hij direct drastische maatregelen. Een turbulente achtervolging begint. Een jacht tussen de archeoloog, het Vaticaan, diverse geheime diensten en een van de grootste mediaconcerns ter wereld. Een jacht vol verrassende wendingen die in daverende vaart leidt naar een explosieve climax...

De vondst van raadselachtige documenten in een eeuwenoud graf; dubieuze bemoeienissen van het Vaticaan; de onthulling van een sensationele waarheid: Eschbachs Het Messias-mysterie heeft alle elementen in zich waarvoor de liefhebbers van boeken als De Da Vinci Code zich naar de winkel spoeden. Niet voor niets staat dit briljante boek van Andreas Eschbach sinds het verschijnen bekend als een van de beste Duitse spannende romans.
  Juliette2701 | Apr 8, 2007 |
Toon 5 van 5
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Seit er wusste, dass er berühmt werden würde, wartete er auf sie.
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Bij archeologische opgravingen in Israël doet vrijwilliger Stephen Foxx, twintiger en miljonair, een ongelooflijke ontdekking. In een meer dan tweeduizend jaar oud graf vindt hij naast het lijk een oud linnen zakje. Daarin zit de Amerikaanse gebruiksaanwijzing voor een nog niet in omloop zijnde Sony videocamera. Een test wijst uit dat het papier daadwerkelijk tweeduizend jaar oud is. Foxx ziet maar één verklaring: iemand moet terug in de tijd zijn gereisd om video-opnames te maken, waarschijnlijk van Jezus.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Bij archeologische opgravingen in Israël doet Stephen Foxx, lid van de New Yorkse Explorer's Society, een sensationele ontdekking. In een graf van tweeduizend jaar oud vindt hij documenten die blijkens de datering even oud zijn als het skelet in het graf, maar waarop teksten staan die uit de moderne tijd komen ... Hoe is het mogelijk dat er berichten uit het heden op een plek uit de tijd van onze Messias terecht zijn gekomen? Hebben we hier te maken meteen of andere vorm van tijdreizen, of is het allemaal één grote oplichterij? Hoe dan ook, als Stephens opdrachtgever, de mediamagnaat John Kaun, erachter komt dat Foxx belangrijk bewijsmateriaal voor hem heeft achtergehouden, treft hij direct drastische maatregelen. Een turbulente achtervolging begint. Een jacht tussen de archeoloog, het Vaticaan, diverse geheime diensten en een van de grootste mediaconcerns ter wereld. Een jacht vol verrassende wendingen die in daverende vaart leidt naar een explosieve climax ...
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.85)
0.5
1 4
1.5
2 12
2.5 3
3 26
3.5 24
4 71
4.5 7
5 46

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,723,832 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar