StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het geheime kistje van Elle (2021)

door Aline van Wijnen

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
512,971,525 (4)5
Onlangs toegevoegd doortirzaatjehh, JessicadeBruijn, TseMoana, connie53
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 5 vermeldingen

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ella is een jonge joodse vrouw die studeert aan de universiteit van Minsk. In de zomer gaat ze terug naar haar familie in een klein dorpje waar haar ouders, twee broers en twee zusjes nog wonen met grootvader. Dan vallen de Duitsers Rusland binnen en uiteindelijk wordt haar hele familie uitgemoord en kan Ella alleen ontsnappen door het bos in te vluchten. Ze komt terecht in een kampje van verzetsstrijders. Ella doet mee aan kleine en grote aanvallen van de groep tegen de Duitsers.

Jaren later vindt haar kleindochter Janna, na de dood van Ella (die zich inmiddels Elle noemt), een klein kistje met een aantal voorwerpen waaronder een davidsster en een persoonsbewijs. Janna en haar ouders hebben geen idee van wie die dingen zouden kunnen zijn. Als haar vriendin en collega, Angel, in haar enthousiasme, de bevriende onderzoeksjournalist, Nick, inschakelt en een persoonlijke situatie Janna alle tijd geeft om op onderzoek uit te gaan besluiten ze samen te proberen om achter de herkomst van de voorwerpen te komen. Het spoor lijdt naar het huidige Wit Rusland en Nick en Janna gaan daar ter plekke op zoek. Janna ontdekt ook dat zij zelf veel meer kan, durft en wil dan ze eerder dacht. ( )
  connie53 | May 12, 2021 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor Sofia, Alexandra en Rosa

Met liefde, bewondering en respect.
Eerste woorden
Proloog:

'Leeft ze nog?'
De opkomst voor oma Elles begrafenis is groter dan verwacht: de condoleancerij begint al bij de koffie-en-broodjesbar en slingert door de hele ontvangstruimte van het uitvaartcentrum, als een enorme, zwart-grijze slang.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Een aangrijpend familieverhaal waarin een jonge vrouw ontdekt wie haar oma werkelijk was, waardoor ze ook zichzelf beter leert kennen

Wit-Rusland, 1941. Tijdens een razzia in haar geboortedorp is de Joodse Ella er getuige van dat haar hele familie voor haar ogen wordt vermoord. Ze weet zelf te ontkomen en vlucht het bos in, waar ze wordt opgenomen door een groep verzetsstrijders die zich daar schuilhoudt. Ze vindt er de liefde, maar verliest die ook weer. Na de bevrijding krijgt Ella, die niets meer te verliezen heeft, valse papieren met de naam Elle en reist ze naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi’s. Als ze een Nederlander ontmoet die verliefd op haar wordt, stemt ze ermee in om met hem te trouwen en naar Nederland mee te gaan. Over haar afkomst en haar verleden zwijgt ze als het graf.

Nederland, 2013. Janna maakt een moeilijke tijd door nadat haar man haar heeft verlaten. Als haar oma Elle in diezelfde periode overlijdt, helpt Janna haar moeder met het uitruimen van oma’s huisje. Ze vindt een versleten kistje op zolder waar spullen in zitten die ze niet kan plaatsen: een davidster, een oud identiteitsbewijs in een onleesbare taal, en een gladde metalen ring. Was haar stille, gesloten oma heel iemand anders dan ze altijd heeft gedacht?
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Genres

Geen genres

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,732,809 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar