StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Secret, The door Rhonda Byrne
Bezig met laden...

Secret, The (origineel 2006; editie 2006)

door Rhonda Byrne (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
6,8541771,358 (3.2)118
New Age. Self-Improvement. Nonfiction. HTML:The worldwide bestselling phenomenon that has helped millions tap the power of the law that governs all our lives to createâ??intentionally and effortlesslyâ??a joyful life.
In 2006, a groundbreaking feature-length film revealed the great mystery of the universeâ??The Secretâ??and, later that year, Rhonda Byrne followed with a book that became a worldwide bestseller.

Fragments of a Great Secret have been found in the oral traditions, in literature, in religions, and philosophies throughout the centuries. For the first time, all the pieces of The Secret come together in an incredible revelation that will be life-transforming for all who experience it.

In this book, you'll learn how to use The Secret in every aspect of your lifeâ??money, health, relationships, happiness, and in every interaction you have in the world. You'll begin to understand the hidden, untapped power that's within you, and this revelation can bring joy to every aspect of your life.

The Secret contains wisdom from modern-day teachersâ??men and women who have used it to achieve health, wealth, and happiness. By applying the knowledge of The Secret, they bring to light compelling stories of eradicating disease, acquiring massive wealth, overcoming obstacles, and achieving what many would reg
… (meer)
Lid:SEliz
Titel:Secret, The
Auteurs:Rhonda Byrne (Auteur)
Info:Atria Books/Beyond Words (2006), Edition: Later Printing, 198 pages
Verzamelingen:Goodreads, Read, Poetry, Fiction, Nonfiction, Jouw bibliotheek, Aan het lezen, Te lezen, Favorieten
Waardering:
Trefwoorden:to-read, want-list

Informatie over het werk

The Secret door Rhonda Byrne (2006)

Onlangs toegevoegd doorLP101, besloten bibliotheek, zen420guy, LaRayadelPalancar, RuhCS, mimji, beecult, goncalvesajo, Barrie71
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 118 vermeldingen

Engels (160)  Spaans (8)  Duits (2)  Frans (1)  Arabisch (1)  Fins (1)  Nederlands (1)  Litouws (1)  Portugees (BraziliĂ«) (1)  Zweeds (1)  Portugees (1)  Alle talen (178)
The secret, Het geheim van een gelukkig leven?

Wie wil er niet gelukkig, gezond en succesvol zijn? Volgens het boek ‘the secret’ van Rhonda Byrne is er nu een makkelijke manier om dit te bereiken. Op een overenthousiaste beschrijft het boek dat dit voor iedereen mogelijk is.

Het geheim, wat volgens de schrijvers al eeuwen lang verborgen en bekend was, is nu voor iedereen binnen handbereik. Het geheim houdt in dat er een onzichtbare wet bestaat; die van de aantrekkingskracht(‘Law of attraction’). Deze wet zorgt ervoor dat je díe dingen kunt krijgen die je wilt door het te wensen. Je hoeft er alleen maar aan te denken. Alles wat je denkt, wat je wenst, waar je een voorstelling van maakt (visualiseert), trek je naar je toe. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste boodschap uitzenden en ‘het universum’ pakt het op en vervult het voor jou.

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Ik geloof wel dat positieve gedachten een gunstig effect hebben in je leven. Deze schrijvers gaan echter nog véél verder, ze beweren dat het mogelijk is jezelf gezond, gelukkig of rijk, te denken.

Wat er bedoelt wordt met “het universum”, is in het begin van het boek nog niet duidelijk. Wie zorgt er voor dat we die dingen krijgen die we wensen? Het antwoord op deze vraag geeft men aan het eind van het boek; de ware bron is het onzichtbare veld, waarbij het niet uitmaakt of je dat het universum, de opperste geest, God of oneindige intelligentie noemt. “ (the secret p 163)

Je hoeft er dus niet voor in een God te geloven, zegt men. De oorsprong van het geheim komt echter wel uit het Nieuwe testament. In dit boek citeert men de bijbeltekst: “Alles waarom jullie in je gebeden vragen zullen jullie krijgen, als je maar gelooft”. (Matth. 21:22 en Marc. 11;24). Ook haalt men de tekst aan; “geloof dat je hebt ontvangen en je zult het krijgen”. Als men de bijbel goed gelezen zou hebben, zouden ze ook opgemerkt hebben dat er ook staat dat je dingen moet vragen in Zijn naam.

Er is een hoofdstuk gewijd aan dankbaarheid, alleen staat er niet bij, wie je dankbaar moet zijn.
We kunnen álles bereiken door het te willen. Al in het bijbelboek Deuteronomium 8;17 worden we gewaarschuwd voor een dergelijke houding; “En dan zou u bij uzelf denken: Al die voorspoed hebben we op eigen kracht verworven?” (NBV 2004). Je bent zelf de schepper van je leven. Je bent je eigen God en kunt zelf bepalen wat je overkomt, is de strekking van het boek.

Je kunt je schouders ophalen en zeggen dat het een nieuwe New-age rage is. Ook in de bekende talkshow van Oprah Winfrey wordt aan dit boek en soort gelijke boeken veel aandacht aan gegeven. Alles wat je maar wenst kun je krijgen, is het geheim. Een soort gelijke leer bestaat echter ook vanuit christelijke hoek. In Amerika is in de 19e eeuw de ‘prosperity teaching’ ontstaan. Kenneth Hagin, een bekende leraar die dit predikte schreef; God heeft een wet van voorspoed en wanneer je met die wet in contact komt en de regels ervan gehoorzaamt, zal hij voor u werken.

Het christelijke aan deze leer in tegenstelling tot The secret, was dat je wél in Gods naam dingen moet vragen en je aan Zijn geboden moet houden. Maar ook Hagin ging er van uit dat het mogelijk was om voorspoed (prosperity) te bereiken, als je maar de juiste stappen volgt.

Het grote punt van kritiek op het geheim is, dat je niet weet wie het je geeft. Zorg jezelf voor je genezing, je rijkdom? Je hoeft niet te bidden of met God rekening te houden. Je bent onafhankelijk van God, van andere mensen. Je wordt niet geconfronteerd met je schepper, met je eigen ik, met al zijn goede en slechte kanten.

Mijn tweede kritische noot is, dat het leven niet alleen bestaat uit succes. Jezus, koos in eerste instantie voor de zwakke, afgewezen, gebroken mensen en niet voor de sterke, rijke, heersende klasse. Het boek lijkt te veel op een succes story alsof ons leven maakbaar is, we alles zelf in de hand hebben.

De vraag blijft wel, stel dat het principe werkt, en dat je inderdaad krijgt wat je wenst. Hoe komt dit dan? Als het geheim in de schepping verborgen lag, zoals het boek beweerd, wie heeft het daar dan in gelegd? Bovendien, waarom is het al die tijd verborgen gebleven?

Mogelijk is het datgene waar de Chinese schrijver Watchmann Nee al begin vorige eeuw voor waarschuwde: “de latente kracht van de ziel”. Hij noemt dat er veel meer is waar een mens toe in staat is dan we denken, zonder God erbij te betrekken. Citaat: “Wij kunnen niet zeggen, dat alle wonderen, die op de wereld gedaan worden, niet waar zijn. Maar al deze verschijnselen worden teweeggebracht door de latente kracht van de ziel na de val van Adam. Wij moeten als Christenen in deze eindtijd heel goed opletten niet, bewust of zonder het te weten, de sluimerende energie van de ziel te doen ontwaken”. (Bron: www.watchmannee.nl.)

Het antwoord weet ik niet, dus ik houd me bij Prediker“Alles heeft Hij voortreffelijk gemaakt op zijn tijd; ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat de mens van het werk dat God doet, van het begin tot het einde, iets kan ontdekken. 12 Ik heb ingezien, dat het niet in hun eigen macht staat, maar als men zich verheugt en zich te goed doet in zijn leven, 13 kortom als iemand eet en drinkt en het goede geniet bij al zijn zwoegen, dan is dat een gave Gods”. (Prediker 3;11 NBG vertaling). ( )
  Tjiep | Jul 8, 2011 |
“The Secret” is not really a book but a series of misquotations from historical figures and fraudulent maxims from no-count hucksters. And yet something in that gooey red waxy seal on the front of “The Secret,” and the book’s believe-in-magic glitter, takes me to a happy place.
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Als boven, zo beneden
Als binnen, zo buiten.

- Het tablet van smaragd, circa 3000 v. C.
Opdracht
Opgedragen aan jou

Moge het geheim je hele bestaan vullen
met liefde en vreugde.

Dat is mijn intentie voor jou,
en voor de wereld.
Eerste woorden
Een jaar geleden leek mijn wereld in te storten.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
The most common thought that people hold [about fat], and I held it too, is that food was responsible for my weight gain. That is a belief that does not serve you, and in my mind now it is complete balderdash! Food is not responsible for putting on weight. It is your thought that food is responsible for putting on weight that actually has food put on weight.
If you see people who are overweight, do not observe them, but immediately switch your mind to the picture of you in your perfect body and feel it.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This is the book; do not combine with the documentary film.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
New Age. Self-Improvement. Nonfiction. HTML:The worldwide bestselling phenomenon that has helped millions tap the power of the law that governs all our lives to createâ??intentionally and effortlesslyâ??a joyful life.
In 2006, a groundbreaking feature-length film revealed the great mystery of the universeâ??The Secretâ??and, later that year, Rhonda Byrne followed with a book that became a worldwide bestseller.

Fragments of a Great Secret have been found in the oral traditions, in literature, in religions, and philosophies throughout the centuries. For the first time, all the pieces of The Secret come together in an incredible revelation that will be life-transforming for all who experience it.

In this book, you'll learn how to use The Secret in every aspect of your lifeâ??money, health, relationships, happiness, and in every interaction you have in the world. You'll begin to understand the hidden, untapped power that's within you, and this revelation can bring joy to every aspect of your life.

The Secret contains wisdom from modern-day teachersâ??men and women who have used it to achieve health, wealth, and happiness. By applying the knowledge of The Secret, they bring to light compelling stories of eradicating disease, acquiring massive wealth, overcoming obstacles, and achieving what many would reg

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
The Secret helpt je bereiken wat je zelf voor onmogelijk houdt: geluk, succes, gezondheid, geld, relaties.
Wat is The Secret?
Waarom staat het overal op nummer 1?
Wat is het geheim van The Secret?
Wat kan het betekenen voor jou?
Verwijzingen naar een groot Geheim zijn aangetroffen in mondelinge overleveringen en in religieuze en filosofische geschriften van alle tijden. Slechts weinigen begrepen de betekenis ervan, maar hielden hun kennis voor zichzelf. Nu niet meer...
The Secret openbaart alle facetten van het geheim, dat het leven transformeerde van iedereen die er ooit mee in aanraking kwam... Plato, Beethoven, Shakespeare, Einstein. Leer het geheim kennen, bereik het onmogelijke...
Al weken de nummer 1 op Book Sense, Barnes & Noble.com, The New York Times, Northern California Independent Booksellers Ass., Los Angeles Times, USA Today en SF Gate. En ook in Canada, Groot-Brittannië en Australië nummer één op bijna alle bestsellerlijsten. Oprah Winfrey wijdde er twee volledige tv-shows aan, waarvan de eerste al in Nederland is uitgezonden op 15 maart.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.2)
0.5 35
1 164
1.5 10
2 166
2.5 22
3 287
3.5 34
4 274
4.5 10
5 279

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,868,871 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar