StartGroepenDiscussieVerkennenTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Tin Princess: A Sally Lockhart Mystery…
Bezig met laden...

The Tin Princess: A Sally Lockhart Mystery (origineel 1994; editie 2008)

door Philip Pullman (Auteur)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,624288,709 (3.66)50
In 1882 sixteen-year-old Becky applies for a tutoring job in London and becomes embroiled in assassination, intrigue, and dangerous politics in the small European kingdom of Razkavia.
Lid:JessCR
Titel:The Tin Princess: A Sally Lockhart Mystery
Auteurs:Philip Pullman (Auteur)
Info:Knopf Books for Young Readers (2008), Edition: Illustrated, 304 pages
Verzamelingen:Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De tinnen prinses door Philip Pullman (1994)

Onlangs toegevoegd doorBarbaraJHall, besloten bibliotheek, ET14, GayleRiedel, Tjhom, IsabelaIsobel9, MrBlazeski, astraplain, jennybeast
  1. 00
    De gevangene van Zenda door Anthony Hope (themulhern)
    themulhern: A tiny kingdom, an imprisoned prince, an Englishman who loves the queen...
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 50 vermeldingen

Engels (23)  Nederlands (3)  Frans (2)  Alle talen (28)
Toon 3 van 3
Dit vierde deel was ook weer leuk, maar haalde het niet bij de eerste twee delen. Het derde deel ‘De tijger in de put’ heb ik niet uitgelezen want die vond ik echt niet leuk. Dit vierde deel was weer veel leuker alleen vond ik het eind erg afgeraffeld en incompleet. Nu ga ik toch echt beginnen in ‘De integraalbomen’ van Larry Niven. ( )
  Gea1967 | Nov 9, 2013 |
Na deel 3 in deze serie was dit boek even wat minder. Ik miste Sally een beetje en hoewel Jim en Becky schatten zijn, konden ze haar toch niet vervangen.
Evengoed heb ik dit boek graag gelezen. De hele serie vind ik een aanrader en niet alleen voor de young Adult lezers. ( )
  connie53 | Oct 11, 2013 |
Philip Pullman is vooral bekend van de serie 'Het gouden kompas' en de verfilming van het eerste deel: 'Het noorderlicht' met Nicole Kidman en Daniel Craig in de hoofdrollen. Als je de boeken hebt gelezen dan weet je dat Pullman een beeldend schrijver is die, hoewel zijn boeken een schijnbaar historische achtergrond hebben, vooral veel fantasie in zijn verhalen stopt. Zo ook in zijn verhalen die in meer of mindere mate over Sally Lockhart gaan. In de eerste delen uit deze serie, De Sally Lockhart mysteries, speelt Sally inderdaad een hoofdrol. In het laatste deel verschijnt ze nog slechts in een bijrolletje ten tonele.

'Het raadsel van de robijn'en 'De schaduw in het noorden' zijn door de BBC verfilmd met in de hoofdrol Billie Piper. Het is de BBC wel toevertrouwd de typische Engelse sfeer uit de boeken op het filmdoek over te brengen. De 'foggy' achterbuurten van het victoriaanse Londen, de louche figuren die rondscharrelen tussen het afval in de schaars verlichte straten en de benepen streng burgerlijke uitstraling van de beter gesitueerden. Sally echter is een zelfbewuste, onafhankelijke vrouw die bij voorkeur haar eigen boontjes dopt en niet terug schrikt voor een beetje leven in de brouwerij. Ook in 'De tijger in de put' volgen we Sally nog.

'De tinnen prinses' speelt zich vooral af in een minuscuul Midden-Europees land vol politieke onrust eind negentiende eeuw. Ook nu toont Pullman zich een meesterlijk verteller al vond ik het verhaal in dit deel iets minder vlot op gang komen. Uiteindelijk bleek het echter weer de moeite waard.
1 stem BieblogHengelo | Apr 2, 2009 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (6 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Philip Pullmanprimaire auteuralle editiesberekend
Harman, DominicArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lesser, AntonVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Prijzen en eretitels
Motto
Opdracht
Voor Gordon Dennis, met dank en genegenheid.
Dank aan Tom voor zijn hulp met de stamboom.
Eerste woorden
Rebecca Winter, getalenteerd, opgeruimd en arm, was zestien jaar geworden zonder ooit een bom te hebben zien afgaan.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonical LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

In 1882 sixteen-year-old Becky applies for a tutoring job in London and becomes embroiled in assassination, intrigue, and dangerous politics in the small European kingdom of Razkavia.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Het laatste deel van de geweldige Sally Lockhart-serie begint als Jim Taylor zojuist is aangenomen als bodyguard van prinses Adelaide. Maar Adelaide kan nauwelijks een prinses genoemd worden. Ze is een kind uit een Londense achterbuurt dat niet kan lezen of schrijven. En Jim kent haar al. Adelaide verdween tien jaar geleden en al die tijd is hij naar haar op zoek geweest. Ze is tevoorschijn gekomen als kroonprinses van Razkavia, een minuscuul Midden-Europees land waar politieke onrust heerst. De kroonprins is tot over zijn oren verliefd op haar en de reden is duidelijk: Adelaides moed en vastberadenheid zijn een bron van inspiratie voor zijn liefde. Maar als Adelaide en Jim aankomen in Razkavia zal Jim velen vinden die de nieuwe kroonprinses, en alles waar ze voor staat, haten... De tinnen prinses is een ingrijpend verhaal over liefde, loyaliteit en avontuur tegen de achtergrond van een hoofse intrige.
Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.66)
0.5
1 3
1.5
2 11
2.5 7
3 96
3.5 32
4 94
4.5 7
5 48

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 170,003,038 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar