StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het nieuwe werken

door D. Bijl

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies
912,005,830 (2.5)Geen
Geen
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

Het nieuwe werken: een ongrijpbaar thema. Want wat is 'het nieuwe werken' nou precies? Een vraag die al tijdje bij mij speelde. 'Aan de slag met het nieuwe werken' van Dik Bijl geeft antwoord op deze vraag.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel geeft Dik Bijl een brede introductie op het thema, waarin hij mooi uiteenzet wat het nieuwe werken is, waarom het zinvol is en wat het op kan leveren. In het tweede deel van het boek volgt een bruikbaar overzicht van grote organisaties die het nieuwe werken toepassen en de veranderingen die zij hebben doorgemaakt. Dit gebeurt aan de hand van een aantal cases.

Dik Bijl vat het nieuwe werken breed op. Hij benadrukt dat het gaat over sturen op vertrouwen en vergaande flexibilisering van arbeid. Dat betekent meer dan een dagje thuis werken of de spits mijden. Ik vind deze brede opvatting terecht, het nieuwe werken betekent voor mij een integrale benadering van werken en organiseren. Uiteindelijk gaat het om het beste uit mensen halen. De vrijheid en flexibiliteit die het nieuwe werken kan bieden, dragen daaraan bij.

Succesvol nieuw werken betekent voor veel organisaties een stevige cultuuromslag. Het blijkt nog elke dag dat loskomen uit het beheersmatige paradigma voor heel veel organisaties een grote uitdaging is. Die omslag is wel nodig om van het nieuwe werken te kunnen spreken en het succesvol te laten zijn. Een transitie van beheersing naar vertrouwen betekent ook dat er een stevig veranderingstraject doorlopen wordt. Dat illustreert Bijl in het tweede deel van het boek.

De casebeschrijvingen in het tweede deel geven een aardig beeld van hoe het nieuwe werken er uit kan zien en welke hobbels men daarbij tegenkomt. Als voorbeelden haalt de auteur cases aan van bedrijven als Microsoft, Interpolis, Rabobank, SNS Reaal en UVIT en besteedt daarbij ook veel aandacht aan de veranderingsprocessen van deze organisaties.

Ik vind het jammer dat een aantal cases vanaf de zijlijn is beschreven. Dik Bijl is zelf niet intensief betrokken geweest bij de veranderprocessen. Dat maakt dat de casebeschrijvingen mij af en toe niet diep genoeg gaan. Ik ben geïnteresseerd in hoe de veranderingsprocessen zijn verlopen en welke hobbels daarbij zijn overwonnen. Wat werkte erg goed en wat juist minder? Hierover zijn helaas nog geen boeken verschenen.

Concluderend geeft het boek meer invulling aan het voor mij eerder nog vage begrip het nieuwe werken. De onherroepelijke verandering van arbeid en arbeidspatronen en daarmee de organisatie van werk worden duidelijk. Het tweede deel van het boek met de casebeschrijvingen geven een goede verdere invulling aan het meer brede eerste deel.

Als het nieuwe werken voor u ook nog wat ongrijpbaar is: lees 'Aan de slag met het nieuwe werken' van Dik Bijl!
  -Cicero- | Sep 20, 2011 |
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (2.5)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 207,007,643 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar