StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Tribes: We Need You to Lead Us

door Seth Godin

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,854669,096 (3.64)11
According to Godin, Tribes are groups of people aligned around an idea, connected to a leader and to each other. Tribes make our world work, and always have. The new opportunity is that it's easier than ever to find, organize, and lead a tribe. The Web has enabled an explosion of all kinds of tribes--and created shortage of people to lead them. This is the growth industry of our time. Tribes (the book) will help you understand exactly what's at stake, and why you can and should lead a tribe of your own.… (meer)
My List (250)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 11 vermeldingen

Engels (63)  Nederlands (3)  Alle talen (66)
Toon 3 van 3
Seth Godin (1960) is een gevierde Amerikaanse marketinggoeroe die ieder jaar weer een bestseller weet te produceren. Deze uitgave gaat over tribes. Een tribe is een groep mensen die verbonden is met elkaar, een leider en een idee. Je zou het ook netwerken kunnen noemen. Centrale thema in dit boekje is de vraag naar leiderschap: 'We hebben jou nodig om ons te leiden'. Want het web is fantastisch, maar het biedt geen leiderschap. Dat moet nog steeds van individuen komen die gepassioneerd zijn over iets. De auteur probeert de lezer ervan te overtuigen dat de keuze om een tribe te willen leiden, heel bijzonder en gemakkelijk is, mede dankzij de internet-hulpmiddelen van onze tijd. Het boekje bevat een ongestructureerde hoeveelheid teksten en statements (in omvang varierend van een paar zinnen tot enkele pagina's) waaruit de zorgvuldige lezer een beeld kan krijgen van wat volgens Godin goede leiders typeert. Aldus lijkt het een poging om potentiele leiders te werven door ze te enthousiasmeren. Dus toch een marketingtekst! Gebonden uitgave in pocketformaat.
  Documentatie | Oct 24, 2016 |
Seth Godin's 2008 titel is 'Tribes We need you to lead us'. Veelschrijver Godin raakt in dit bijzondere boekje één van de kernen van het sociale element van het moderne internet: de rol van de leider van een gemeenschap. Godin constateert dat leiderschap een kernmerk is, waarvan weinig mensen vinden dat ze het hebben! En het daarom niet naar zich toetrekken.Tegelijkertijd verscheen 'Iconoclast', een boek dat aangeeft dat elke gewone man een leider is. Mits je beschikt over moed, sociale vaardigheden en de juiste perceptie.

Iconoclast (met als ondertitel 'A Neuroscientist reveals how to think differently') van neuroloog Gregory Berns duikt in de hersenen van 'bijzondere' mensen. Een Iconoclast is 'a person who does something that others say can't be done'. Het boek bevat het 'geheugen-DNA' van een leider. En Don Quichot's natuurlijk. Iedereen kent ze. De rolmodellen van de succesvolle man en vrouw die tegen de verwachting in waarmaakt wat niemand voor mogelijk hield. Walt Disney, Steve Jobs, Henry Ford en Pablo Picasso zijn van die rolmodellen. In de loop van de tijd werd op vele manieren gekeken en geanalyseerd naar dit fenomeen. Geluk, achtergrond (lees ook Succes is geen toeval) en omstandigheden. Allemaal verklaringen die buiten ons liggen. Berns verklaart het van binnenuit: vanuit ons brein. Een gebied waar we door juiste kennis en oefening heel veel aan en mee kunnen doen. Een gebied waar de laatste jaren ook veel doorbraken gerealiseerd zijn.

De drie belangrijkste eigenschappen voor een iconoclastische stijl: bekijk zaken vanuit een verrassend perspectief, wees moedig (geef niet (te) snel op), en ontwikkel sociale vaardigheden. De eerste eigenschap wordt veel aangehaald in literatuur over innovatie. Door een probleem op een (extreem) andere manier te bekijken, ontvouwen zich vaak verrassende mogelijkheden. Het is een state-of-mind om dit te (blijven) doen. Berns plaatst in elk hoofdstuk twee beroemdheden tegenover elkaar om zijn punt te bewijzen. Een spannende is Pablo Picasso en Vincent van Gogh. De eerste was bij leven beroemd en rijk. Van Gogh was dat nauwelijks, tot hij erkend werd en handelaren vele miljoenen aan zijn werk verdienden. Pablo was bekend om zijn sociale intelligentie. Gespecificeerd: familiariteit en reputatie. Een iconoclast bouwt aan een diepgaand netwerk en een reputatie op basis van die connecties. Picasso is wat in de theorie van sociale netwerken een 'node' wordt genoemd. De ideeën die een iconoclast heeft, het doel dat hij wil bereiken, is vaak zo buitensporig, dat om zijn doel te bereiken hij medestanders moet verzamelen. Hem rest zelden anders dan netwerken. Stanley Milgram was een iconoclast. Hij formulerde de wet van de 'Six Degrees of Seperation'. Deze regel dat ieder mens zes connecties verwijderd is van alle andere mensen, is de basis van sites als LinkedIn,Hyves, MySpace en Facebook.

Hier de brug naar Tribes (Portfolio 2008) van Seth Godin. Een tribe (gemeenschap) is een groep mensen met een gezamenlijk belang én een manier om te communiceren. Godin onderzoekt waarom gemeenschappen zo slecht aan leiders komen. De meeste mensen zijn volgers, te bang om te leiden. We leven echter in een tijd waarin aan de gewoonste mens gevraagd wordt te leiden. Mensen die bereid zijn veranderingen te starten. Kleine veranderingen doorgaans, maar toch. Dit vereist een leiderschaphouding. Lastig, want veranderen en leiderschap, we hebben geleerd er verre van te blijven.

Maar met de 'iconoclastische' eigenschappen (die hierboven beschreven zijn) en een plan kun je een eind komen. Godin biedt een plan. Een paar principes en stappen en je beweging is onderweg, met jouw als leider. Een paar dingen die je kunt doen : publiceer een manifest, maak het makkelijk voor je volgers om contact te leggen, en om contact te leggen met anderen, realiseer je dat geld niet het doel is, en bewaak de voortgang. Web 2.0 levert alle (gratis) tools om dit te doen. Tribes is een klein, maar een briljant boekje. Een pareltje en misschien wel het meest invloedrijke boek dat Godin geschreven heeft na Permission Marketing.

Iconoclast en Tribes: twee boeken die laten zien dat modern leiderschap tussen de oren zit, elk moment van het dagelijks leven beoefend kan worden door iedereen. Met de juiste houding. ( )
  bweegenaar | Jan 19, 2009 |
Seth Godin 's boek Tribes is een soort The Earth is Flat meets Servant Leadership 101. Godin ziet in doelgroepen Tribes èn de noodzaak voor gericht leiderschap op die groepen. Anders zijn het slechts crowds, waaruit best aardige initiatieven kunnen komen, maar waar geen duurzaamheid blijkt. Een ander paradigma, waar de auteur graag en bij herhaling gebruik van maakt, is het verschil tussen religie en geloof (faith). Ten opzichte van een strikt stelsel met regels en gebruiken zie t hij liever een levend geloof, met inspiratie, volharding en passie. Voor de rebel, de ketter (heretic), de luis in de pels moet er ruimte zijn. Nieuw is beter in de optiek van Godin. En dus zijn oude business modellen als die van platenmaatschappijen terecht passé. Het aloude Amerikaanse paradigma dat groter ook beter is, heeft voor Godin evengoed afgedaan. Er is ruimte voor nichegroepen, zoals ook Anderson in The Long Tail propageert.

Leiderschap is een anderen rode draad in het boek (vandaar de subtitel We need you to lead us, dat zo een beginregel uit een christelijk lied zou kunnen zijn). Leiders worden niet gemaakt, maar kiezen zelf om te leiden. Dat moet wel gepaard gaan met passie voor een groep en een doel. Anders, bijvoorbeeld aan de hand van een checklist uitzoeken van een tribe en daar maar het leiderschap op je nemen, werkt niet.

Godin gebruikt diverse voorbeelden, zoals de bedreiging van een eenhoorn voor een ballonnenfabriek of de lotgevallen van het impresiaat van The Beatles. Met Tribes biedt Godin me geen radcaal nieuwe inzichten, maar mengt ingrediënten van andere populaire schrijvers van managementboeken tot een aantrekkelijk hapje. Het audioboek neemt ruim 3 uur tijd van je in beslag. ( )
  hjvanderklis | Nov 18, 2008 |
Toon 3 van 3
geen besprekingen | voeg een bespreking toe
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Italiaanse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (3)

According to Godin, Tribes are groups of people aligned around an idea, connected to a leader and to each other. Tribes make our world work, and always have. The new opportunity is that it's easier than ever to find, organize, and lead a tribe. The Web has enabled an explosion of all kinds of tribes--and created shortage of people to lead them. This is the growth industry of our time. Tribes (the book) will help you understand exactly what's at stake, and why you can and should lead a tribe of your own.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.64)
0.5
1 10
1.5
2 38
2.5 5
3 75
3.5 10
4 124
4.5 9
5 67

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,734,740 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar