StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Gratis (Spanish Edition) door Chris Anderson
Bezig met laden...

Gratis (Spanish Edition) (editie 2009)

door Chris Anderson

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
1,1585317,278 (3.66)13
Analyse van de manier waarop bedr♯đven via internet winst genereren door dingen gratis weg te gevenHoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert In zijn revolutionaire bestseller The Long Tail toont Chris Anderson hoe de onlinehandel nichemarkten cre©±ert en consumenten een ongekende grote keuze aan producten kan bieden. Met Free schreef Anderson een onweerstaanbaar betoog waarin hij stelt dat bedrijven er in veel gevallen beter aan doen om hun producten of diensten gratis aan te bieden dan er geld voor te vragen. Gratis' is niet alleen een promotionele stunt, maar tevens een businessstrategie. De kosten om zaken op internet te produceren en te verdelen zijn nihil. Of een website nu ©♭©♭n bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk. Dat betekent dat je nu kunt experimenteren door het ©♭©♭n gratis weg te geven in de hoop het ander er door te kunnen verkopen. De traditionele economie kan op geen enkele manier wedijveren met de bandbreedte, de verwerkingssnelheid en de opslagruimte van internet. Chris Anderson laat in Free zien hoe je kunt concurreren met je concurrenten wanneer zij weggeven wat jij probeert te verkopen, en demonstreert hoe Gratis in het belang kan zijn van zowel consument als bedrijf. Free is een boek waarin de lezer zich opnieuw kan laven aan Andersons vernieuwende idee©±n en dat ons leert wat out of the box thinking daadwerkelijk inhoudt.… (meer)
Lid:tsaorin
Titel:Gratis (Spanish Edition)
Auteurs:Chris Anderson
Info:Urano (2009), Edición: Tra, Paperback, 352 pages
Verzamelingen:Comprender la cultura, Jouw bibliotheek
Waardering:
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

Free hoe het nieuwe gratis de markt radicaal verandert door Chris Anderson

Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 13 vermeldingen

Toon 4 van 4
Als u zich ook al afgevraagd hebt hoe het mogelijk is dat u gebruik kunt maken van internetdiensten zonder dat u daar een cent voor betaalt, dan is dit boek beslist iets voor u.
Lees meer: http://minervaria.wordpress.com/2011/06/06/free/ ( )
  Minervaria | Jun 23, 2011 |
Na het geweldige Long Tail weer een geweldig boek van Chris Anderson. Theorie en voorbeelden. Mij onbekende voorbeelden als bijvoorbeeld Paul Coelho's manier om zijn boeken tot bestseller te maken ( De vijand van de auteur is niet piraterij maar onbekendheid. ), Crow met muziek, gratis natuurkundecollege van Richard Mueller (Berkeley), auto's van Better Place enzovoorts.

De theorie van Maslows behoeftepyramide was mij tot dusver onbekend, maar is zeer verhelderend.

Dit boek is een must voor iedereen die iets met een internetbedrijf van doen heeft. ( )
  sjjk | Sep 29, 2009 |
'Anderson analyseert op grondige wijze hoe de dynamiek van Gratis het zakendoen zoals we het kennen, verandert.' Martijn Aslander, lifehacking.nl

In zijn revolutionaire bestseller 'The Long Tail' toont Chris Anderson hoe de onlinehandel nichemarkten creëert en consumenten een ongekende grote keuze aan producten kan bieden. Met 'Free' schreef Anderson een onweerstaanbaar betoog waarin hij stelt dat bedrijven er in veel gevallen beter aan doen om hun producten of diensten gratis aan te bieden dan er geld voor te vragen. 'Gratis' is niet alleen een promotionele stunt, maar tevens een businessstrategie.

De kosten om zaken op internet te produceren en te verdelen zijn nihil. Of een website nu één bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk. Dat betekent dat u nu kunt experimenteren door het één gratis weg te geven in de hoop het ander er door te kunnen verkopen. De traditionele economie kan op geen enkele manier wedijveren met de bandbreedte, de verwerkingssnelheid en de opslagruimte van internet.

Chris Anderson laat in 'Free' zien hoe u kunt concurreren met uw concurrenten wanneer zij weggeven wat u probeert te verkopen, en demonstreert hoe Gratis in het belang kan zijn van zowel consument als bedrijf. 'Free' is een boek waarin de lezer zich opnieuw kan laven aan Andersons vernieuwende ideeën en dat ons leert wat out of the box thinking daadwerkelijk inhoudt.
  Documentatie | Aug 17, 2009 |
Deze zomervakantie heb ik de gratis audiobook versie van de opvolger van Chris Anderson 's The Long Tail , Free - the past and future of a radical prize beluisterd. Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam is de Nederlandse versie Gratis Hoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert te koop, maar ook via Lifehacking.nl als PDF gratis te downloaden. Met deze opzet illustreert Anderson de kernboodschap van zijn boek. Natuurlijk moet er geld verdiend worden om te overleven, maar er kan zoveel gratis tegenover staan als lokkertje. Zaken doen of personal branding is als een goede onderhandeling. Het wisselgeld kost jou niet veel, maar is waardevol voor de ander. Voor Anderson geldt het gratis weggeven van een boek als wisselgeld, met presentaties op congressen verdient hij geld. Naamsbekendheid is daarvoor nodig, dus worden moderne visitekaartjes uitgestrooid.
The Long Tail dook al in de bijzondere wereld van digitale informatie, waarbij de marginale kosten van bandbreedte, geheugen en verwerkingssnelheid nagenoeg nul zijn, en dus beter naar beneden afgerond kunnen worden. En dus moet je niet klagen als je muziek gekopieerd wordt, maar schakel je over naar een verdienmodel, waarbij de inkomsten vooral uit merchanidising en concertkaarten worden gehaald. De voorbeelden van Derek Webb en Radiohead komen terecht in het boek. Piraterij, zoals China en Brazilië op grote schaal bedrijven, is slimmer dan op eerste gezicht lijkt. Anderson gaat uitgebreid in op de economische theorieën van Maslow, Bertrand, Simon. Initiatieven als Google, Yahoo! Mail, SEO, Youtube, Hulu, Microsoft en zijn eigen Wired Magazine gelden als veelvuldig gebruikte voorbeelden. Claims als There ain't no such thing as a free lunch en Information should be free worden op hun waarde onderzocht. De auteur staat stil bij de gift economy en bespreekt tenslotte een groot aantal business modellen voor start-ups en gevestigde namen. Freeware, freemium, prijsdifferentiatie per doelgroep, alles komt voorbij. Evenals in The Long Tail heb je bij het lezen of beluisteren wel het idee, dat de paar kernboodschappen wel worden opgeblazen en herhaald om tot een boek met 'body' te komen. En dus liggen beschuldigingen van plagiaat voor de hand, want hoe uniek of vernieuwend is Anderson's boodschap werkelijk? Veel is beschrijven van wat bedrijven nu al doen in het positioneren van merken en producten. Voor starters zitten er opstekers bij en voor verbaasde toeschouwers gaat er een licht op, voor insiders is Free gesneden koek. ( )
  hjvanderklis | Jul 27, 2009 |
Toon 4 van 4
There's plenty in our world that lives outside of the marketplace: it's a rare family that uses spot-auctions to determine the dinner menu or where to go for holidays.
toegevoegd door aethercowboy | bewerkThe Guardian, Cory Doctorow (Jul 28, 2009)
 
Anderson capitalizes Free into a concept whose meaning sometimes crumples under his sweeping pronouncements.
toegevoegd door Shortride | bewerkTime, Alex Altman (Jul 20, 2009)
 
Chris Anderson's Free Sparks Debate
toegevoegd door Tomhartley | bewerkOrato
 
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
To Anne
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
In November 2008, the Surviving members of the original monty python team, stunned by the extent of digital piracy of their videos, issued a very stern announcement on YouTube:

For 3 years you YouTubers have been ripping us off, taking tens of thousands of our videos and putting them on YouTube.   (Prologue)
There's no getting around it: Gelatin come from flesh and bones. (Chapter 1)
Citaten
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (4)

Analyse van de manier waarop bedr♯đven via internet winst genereren door dingen gratis weg te gevenHoe het nieuwe Gratis de markt radicaal verandert In zijn revolutionaire bestseller The Long Tail toont Chris Anderson hoe de onlinehandel nichemarkten cre©±ert en consumenten een ongekende grote keuze aan producten kan bieden. Met Free schreef Anderson een onweerstaanbaar betoog waarin hij stelt dat bedrijven er in veel gevallen beter aan doen om hun producten of diensten gratis aan te bieden dan er geld voor te vragen. Gratis' is niet alleen een promotionele stunt, maar tevens een businessstrategie. De kosten om zaken op internet te produceren en te verdelen zijn nihil. Of een website nu ©♭©♭n bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk. Dat betekent dat je nu kunt experimenteren door het ©♭©♭n gratis weg te geven in de hoop het ander er door te kunnen verkopen. De traditionele economie kan op geen enkele manier wedijveren met de bandbreedte, de verwerkingssnelheid en de opslagruimte van internet. Chris Anderson laat in Free zien hoe je kunt concurreren met je concurrenten wanneer zij weggeven wat jij probeert te verkopen, en demonstreert hoe Gratis in het belang kan zijn van zowel consument als bedrijf. Free is een boek waarin de lezer zich opnieuw kan laven aan Andersons vernieuwende idee©±n en dat ons leert wat out of the box thinking daadwerkelijk inhoudt.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
In zijn revolutionaire bestseller 'The Long Tail' toont Chris Anderson hoe de onlinehandel nichemarkten creëert en consumenten een ongekende grote keuze aan producten kan bieden. Met 'Free' schreef Anderson een onweerstaanbaar betoog waarin hij stelt dat bedrijven er in veel gevallen beter aan doen om hun producten of diensten gratis aan te bieden dan er geld voor te vragen. 'Gratis' is niet alleen een promotionele stunt, maar tevens een businessstrategie.

De kosten om zaken op internet te produceren en te verdelen zijn nihil. Of een website nu één bezoeker per dag heeft of een miljoen, de kosten blijven vrijwel gelijk. Dat betekent dat u nu kunt experimenteren door het één gratis weg te geven in de hoop het ander er door te kunnen verkopen. De traditionele economie kan op geen enkele manier wedijveren met de bandbreedte, de verwerkingssnelheid en de opslagruimte van internet.

Chris Anderson laat in 'Free' zien hoe u kunt concurreren met uw concurrenten wanneer zij weggeven wat u probeert te verkopen, en demonstreert hoe Gratis in het belang kan zijn van zowel consument als bedrijf. 'Free' is een boek waarin de lezer zich opnieuw kan laven aan Andersons vernieuwende ideeën en dat ons leert wat out of the box thinking daadwerkelijk inhoudt.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.66)
0.5
1 3
1.5
2 17
2.5 7
3 70
3.5 10
4 95
4.5 2
5 43

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,841,131 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar