StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De elfen (2004)

door Bernhard Hennen, James A. Sullivan (Auteur)

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

Reeksen: De elfen (1), The Saga of the Elven (1), Elfenzyklus (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
4981249,221 (3.92)14
Een krijger die in de elfenwereld is beland, krijgt van de elfenkoningin de opdracht om samen met twee elfenkrijgers jacht te maken op een demon, een 'evermens'
  1. 00
    Eragon door Christopher Paolini (Tanks)
  2. 00
    De Hobbit door J. R. R. Tolkien (PitcherBooks)
    PitcherBooks: While I enjoyed The Hobbit a bit more than the Elven, I like The Elven much more than the LOTR. I have yet to read the sequels but Elven had the feel of a fantasy classic to it. Time will tell... Pros: Great world-building and characters, mostly action, adventure and magic with only the last tenth or so devoted to the obligatory war. Since I'm not big on wars this was a major plus. Con: The Hobbit was shorter, more endearing and faster moving. Elven is a lengthy tome but the characters and adventures held my interest even so.… (meer)
  3. 00
    De Drakentroon door Tad Williams (MissBrangwen)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 14 vermeldingen

Engels (6)  Nederlands (4)  Duits (2)  Alle talen (12)
Toon 4 van 4
Het boek is uit en wat een fantastisch goed boek! Aan het eind heb ik wel menig traantje weg moeten pinken maar echt een heel goed boek. Van de fantasy boeken is dit het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen. ( )
  Gea1967 | Dec 22, 2013 |
Een review voor dit boek. Meer dan 2 maanden over gedaan. Hopelijk weet ik nog genoeg van het begin om er iets van te maken. ;)

Ok, here we go.

Het boek begint wat, ehm, laten we zeggen 'standaard'. Generiek vind ik wat overdreven, maar het is iig geen begin wat eruit springt. Maar vaak heb ik als lezer zijnde ook wat tijd nodig om er echt in te komen, dus zo een gedeeltes til ik achteraf niet al te zwaar aan. Mits de rest van het boek goed genoeg was natuurlijk.

En dat was het. Wat een heerlijk boek. Als ik specifiek ga zijn wat er zo goed aan was ga ik dingen spoilen, en dat wil ik niet. Maar laat ik wel zeggen dat er voor de verandering twists zijn die je niet al van ver ziet aankomen en dat er een belangrijk element is wat je eigenlijk in geen ander boek ziet. Dat element houdt het fris, uniek en is het moeilijk te voorspellen hoe het verder gaat.

De personages zijn allemaal leuk en vullen zich op een goede manier aan. En voor de verandering zit er niemand bij die écht irritant is (hoi, Josh van de Flamel serie...). Actie wordt goed afgewisseld met rust, het boek is niet langdradig maar je hebt ook nooit het gevoel dat dingen even snel afgeraffeld worden.

Het einde verwart mij wel wat omdat ik dacht dat dit een serie was, maar het voelt heel erg gesloten aan. Alles is netjes tot een einde gekomen en er is geen (duidelijke) opzet gegeven voor een vervolg. Ben benieuwd wat er in het vervolg allemaal gaat gebeuren.

Ik weet in ieder geval wel welk boek ik in het vervolg ook ga aanraden als iemand voor tips in het fantasy genre vraagt!

Deze keer geen halve sterren, gewoon een dikverdiende hoogste score. 5*. Beter dan Erfenis. ( )
1 stem DulleNL | Oct 25, 2013 |
Onder het elfenvolk, dat om de laatste reden veelal in afzondering leeft, ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aartsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar
het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet. De elfen Farodin en Nuramon worden door hun elfenbroeders unaniem gekozen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en barbaarse noorderling Mandred. Geheel tegen de verwachtingen in raken Farodin en Nuramon van het rechte pad als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsrivaal en voor eeuwig naar een sombere parallelwereld is verbannen. Ze nemen zich voor haar te bevrijden en terug te halen naar de elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn. En dan? Al doende wordt menig geheim onthuld, menig elfenraadsel verklaard en menige strijd gevoerd, met mens, orc en trol. Of
Farodin en Nuramon door hun eigenzinnige gedrag misschien groot onheil afroepen over de elfenwereld, die vraag blijft tot de laatste hoofdstukken onbeantwoord...
1 stem Juliette2701 | Nov 11, 2009 |
Als Manfred, de jarl van Firnstayn, op de vlucht slaat voor een gruwelijk wezen, half mens half ever, komt hij terecht in Alfenmark. Hij vraagt de elfenkoningin Emerelle om hulp bij het doden van de evermens. Farodin en Nuramon zijn twee van de Elfen die verkozen worden voor de elfenjacht. Manfred zal hen als aanvoerder bijstaan. Al snel ontdekken de elfen dat de evermens een devantar is. De devantars behoren tot één van de meest gevreesde vijanden van de elfen, waarvan men tot nu toe had aangenomen dat ze allemaal uitgeroeid waren tijdens een zware strijd. Het blijkt nog niet zo’n eenvoudige opdracht om de deventar te verlaan. Maar Manfred en de elfen blijken trouw aan elkaars zijde vechten. Als ze na de elfenjacht terugkeren naar Alfenmark, blijkt dat Noërelle, de geliefde van Farodin en Nuramon, is verbannen naar de gebroken wereld. De elfen gaan, tegen de wil van Emerelle in, op zoek naar hun geliefde om haar te bevrijden. En weer is Manfred hun trouwe metgezel in de strijd tegen al het kwaad dat op hun pad komt.

Een mooi stukje fantasy! Een half jaar geleden ben ik al eens begonnen in dit boek, maar heb het toen niet uitgelezen. Ik begrijp werkelijk niet waarom De Elfen me toen niet kon boeien. Nu heb ik zeker wel genoten van dit boek, dat van alles te bieden heeft... spanning, magie, romance, een tikkeltje humor, hoofdpersonen die boeiend zijn en goed uitgewerkt. De verschillende werelden worden heel mooi omschreven. Alfenmark was favoriet. Heerlijk wegdromen. Het plot was zeer pakkend. Eenmaal echt in het verhaal, was het ook moeilijk weer los te laten. Tot nu toe het beste fantasyboek dat ik heb gelezen. ( )
2 stem Carolien70 | Jan 12, 2009 |
Toon 4 van 4
geen besprekingen | voeg een bespreking toe

» Andere auteurs toevoegen (15 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Hennen, BernhardAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Sullivan, James A.Auteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Miles, EdwinVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Olga GroenewoudVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Page, MichaelVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schütz, NeleOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schulz, DirkIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Welply, MichaelArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Durch den Wald im Mondenscheine

Sah ich jüngst die Elfen reiten:

Ihre Hörner hört' ich klingen.

Ihre Glöckchen hört' ich läuten.

Ihre weißen Rösslein trugen

Güldnes Hirschgeweih und flogen

Rasch dahin; wie wilde Schwäne

Kam es durch die Luft gezogen.

Lächelnd nickte mir die Königin.

Lächelnd im Vorübereilen.

Galt das meiner neuen Liebe,

Oder soll es Tod bedeuten.

HEINRICH HEINE
Opdracht
Eerste woorden
Midden in de hoog besneeuwde open plek in het woud lag het kadaver van een elandstier.
Citaten
'k Zag bij maan en starrenblinken
De Elfen, die het bos doortrokken;
Zilvren horens hoorde ik klinken,
En 't gelui van zilvren klokken.

Hun gespan droeg gouden manen,
Pijlsnel vloog de luchte wagen
Pijlsnel voort, als wilde zwanen,
Die in dartlen wedstrijd jagen.

Lachte niet de koninginne
Bij het vluchtig verder snellen?
Geldt die lach haar, die ik minne?
Zou die lach mijn' dood voorspellen?

Heinrich Heine
(Vertaling J.P. Heije)
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
This book was co-written by Hennen and Sullivan, but only Hennen's name is on the cover.
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Informatie afkomstig uit de Duitse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

Een krijger die in de elfenwereld is beland, krijgt van de elfenkoningin de opdracht om samen met twee elfenkrijgers jacht te maken op een demon, een 'evermens'

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
De mens houdt zich verre van het te kil en te hooghartig gewaande elfenvolk; ook de dwergen mijden het volk, vanwege de arrogantie en de opvallend lichte ontvlambaarheid. Voor orc en trol zijn elfen vooral een smakelijke prooi, een niet te versmaden hapje dat de inspanning van de jacht meer dan waard is.

Onder het elfenvolk, dat in afzondering leeft, ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aartsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet.

Twee jonge elfen, Farodin en Nuramon, worden met algemene stemmen door hun elfenbroeders en zusters aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en onberekenbare noorderling Manfred.

Geheel tegen alle verwachtingen in raken Farodin en Nuramon op hun zoektocht van het rechte pad af als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslachtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsvijand en voor eeuwig naar een sombere wereld ver weg is verbannen.

Farodin en Nuramon nemen zich voor haar te bevrijden en terug te halen naar de Elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn. Of zij door hun eigenzinnige gedrag niet groot onheil afroepen over het elfenvolk, die vraag blijft tot het laatst onbeantwoord.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.92)
0.5 1
1 1
1.5
2 4
2.5 3
3 19
3.5 12
4 38
4.5 3
5 33

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 204,928,423 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar