StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

The Circle door Dave Eggers
Bezig met laden...

The Circle (origineel 2013; editie 2014)

door Dave Eggers (Auteur)

Reeksen: The Circle (1)

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
5,8904201,697 (3.37)10 / 239
Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.… (meer)
Lid:Robert_J
Titel:The Circle
Auteurs:Dave Eggers (Auteur)
Info:Vintage (2014), Edition: 1st, 497 pages
Verzamelingen:2023 Reads, Given Away
Waardering:****
Trefwoorden:Geen

Informatie over het werk

De Cirkel door Dave Eggers (2013)

  1. 120
    1984 door George Orwell (sparemethecensor)
    sparemethecensor: The Circle could easily have ended with the line, "Mae loved Big Brother."
  2. 91
    Heerlijke nieuwe wereld door Aldous Huxley (JuliaMaria)
    JuliaMaria: Die totale Überwachung: einmal unfreiwillig, das andere Mal völlig freiwillig
  3. 20
    Feed door M. T. Anderson (vwinsloe)
    vwinsloe: The insidiousness of the internet, corporations and being constantly online.
  4. 10
    Whiskey Tango Foxtrot door David Shafer (BeckyJG)
  5. 10
    LTI : over de taal van het Derde Rijk door Victor Klemperer (Jozefus)
    Jozefus: Voor de opmerkelijke overeenkomst tussen de kretologie van de IT-wereld en de retoriek van het Derde Rijk
  6. 21
    Het geheim van Penumbra's boekwinkel 24 uur open door Robin Sloan (conceptDawg)
    conceptDawg: Similar content and themes
  7. 11
    Het diner door Herman Koch (akblanchard)
    akblanchard: Both of these are novels of ideas.
  8. 00
    Blind Faith door Ben Elton (isabelx)
    isabelx: both are set in societies where privacy is becoming a thing of the past
  9. 00
    NSA - Nationales Sicherheits-Amt: Roman door Andreas Eschbach (Florian_Brennstoff)
    Florian_Brennstoff: Dataism becoming Totalitarism and vice versa. The Circle adresses the totalitarian threat, rising from a corporation that openly promotes total transparency. NSA shows what happened when a totalitarian regime gets hold of the vital data of all the citizens.… (meer)
  10. 00
    Paradise City door Zoe Beck (JuliaMaria)
    JuliaMaria: Spannende Romane, die in der nahen Zukunft spielen. Gesundheitsüberwachung ist in beiden wichtiges, aber nicht das einzige Thema.
  11. 00
    The Business door Iain Banks (djryan)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Engels (398)  Nederlands (8)  Duits (7)  Italiaans (4)  Frans (3)  Deens (1)  Kroatisch (1)  Zweeds (1)  Alle talen (423)
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Leuk en intrigerend boek dat tegelijk goed leesbaar en maatschappijkritisch is. Het thema van het boek is de invloed van de cultuur van de sociale media op ons leven. Naarmate het verhaald vordert wordt de beklemming groter. Toch vond ik dat het boek naar het einde toe zijn spankracht een beetje verliest. Maar het blijft een uitstekend boek om te lezen. ( )
  Gert_Van_Bunderen | Feb 24, 2016 |
Dit moet een van de slechtst geschreven romans zijn die ik de laatste jaren heb gelezen: de opbouw is erg doorzichtig en voorspelbaar, de personages heel oppervlakkig en erg clichématig, de dialogen afschuwelijk simplistisch en de beschrijvingen gewoon klungelig. Ik overdrijf wellicht een beetje, maar het is echt erg dat een uitgever dit op de markt brengt als literatuur.
Dat neemt niet weg dat de eigenlijke inhoud van het verhaal toch wel de moeite is, zodanig dat ik het hele boek uitgelezen heb. Eggers schetst ons waar de groeiende greep van de sociale media toe kunnen leiden, zeker als het gekoppeld wordt aan het monopolistische streven van organisaties als Google en Facebook. Hij legt terecht het accent op het sectaire karakter van de bedrijven in de sector van de sociale media, en op de neiging van veel mensen tot conformisme. Natuurlijk overdrijft hij, maar toch weet hij wel de vinger te leggen op een aantal ongezonde tendensen. Alleen de overheid kan dat in goede banen leiden, en dus moet die haar verantwoordelijkheid opnemen. Om die reden gun ik dit boek toch 2 sterren. ( )
  bookomaniac | Jul 1, 2015 |
De grote reclamecampagne voor dit boek en de enkele woorden die ik over de inhoud van dit boek had opgevangen, hadden bij mij de verwachting geschapen dat het een makkelijk geschreven boek zou zijn dat met grote spanning zou beginnen en op het einde toch teleurstelt omdat het te oppervlakkig blijft.
Verrassend om er al lezend achter te komen dat het helemaal niet aan deze verwachting voldoet. Wel dat het eenvoudige taal is waarin het is geschreven. Maar In plaats van mij gelijk te prikkelen om door te willen lezen. duurde het even voor ik de smaak te pakken kreeg. Mae Holland, de hoofdpersoon, begint met een nieuwe baan bij de Circle, een bedrijf waar allerlei nieuwe internetproducten worden ontwikkeld. De spanning loopt beetje bij beetje op en het bedrijf krijgt Mae steeds meer in zijn klauwen. Al lezende kreeg ik het zelfs steeds meer benauwd en wilde verder lezen in de hoop om van dat gevoel af te komen. Of dat ook werkelijk gelukt is, laat ik graag aan de lezer zelf over.
Technologie en privacy zijn sinds 1984 George Orwell geen nieuwe onderwerpen meer. Maar dit keer is het geen totalitaire staat waar mensen onderdrukt worden met deze technologie. Nee, de mensen kiezen er massaal zelf voor om al hun privacy op te offeren voor het grote goed. Met de ontwikkelingen in onze eigen maatschappij bijzonder actueel en daarom een goeie om door een boek als deze op mogelijke gevolgen gewezen te worden. Voor mij was het de druppel die mij mijn Facebook-account heeft doen opzeggen. ( )
  Niekchen | Dec 6, 2014 |
Makkelijke en snel leesbaar boek. Maakt je ineens pijnlijke duidelijk hoe de verwachtingen over volledige transparantie ook kunnen uitpakken. En doet je des te meer bedenken wat je eigenlijk uitspookt op twitter en facebook. En hoe dicht het boek al bij de gang van zake van vandaag de dag zit..... En hoe ver weg denken en doen zitten en .....
(en hij klik aan: share on Facebook en Twitter)
  TheKnight013 | Jun 8, 2014 |
A frightningbook about what can happen if internet companies (facebook?) get all your data and can do what they want with this data. The initial intentions are good, but after a while you see what the consequences can be. Nobody can choose to live as they want, everybody can know everything about you. A well written book that has a sense of reality in it that makes you feel uncomfortable. ( )
  Pieter_Goldhoorn | Apr 13, 2014 |
1-5 van 8 worden getoond (volgende | toon alle)
Van alle romans die ik dit jaar las, is De Cirkel van Dave Eggers het meest blijven na-ijlen. Niet omdat het literair het beste boek is, maar vanwege de verontrustende beelden die het oproept, beelden die na de laatste bladzijde niet langzaam wegebben, maar hinderlijk blijven doorspoken. De Cirkel is het 1984 van het internettijdperk genoemd, maar beschrijft een werkelijkheid die veel nabijer lijkt en daardoor dreigender voelt dan Orwells tijdloze boek.
toegevoegd door sneuper | bewerkde Volkskrant, Hans Bouman (Dec 18, 2013)
 
Even as satire, The Circle is disappointing as a novel: the plot is too easy, the prose simple, the characters flat and undistinguishable. Due to these same qualities, however, The Circle succeeds as commentary on the era of big data and transparency. The scary part is that the Silicon Valley of The Circle barely seems like a caricature. The easiest comparison of the Circle is to Google — whose Mountain View campus keeps its employees fed, fit, massaged, and, well, kept. The Circle’s mottos and mantras are the same buzzwords already posted on billboards and batted around in cafes and bars.
 
Some will call The Circle a “dystopia,” but there’s no sadistic slave-whipping tyranny on view in this imaginary America: indeed, much energy is expended on world betterment by its earnest denizens. Plagues are not raging, nor is the planet blowing up or even warming noticeably. Instead we are in the green and pleasant land of a satirical utopia for our times, where recycling and organics abound, people keep saying how much they like each another, and the brave new world of virtual sharing and caring breeds monsters.
 
Het onrecht dat in The Circle bestreden wordt, is de expansiedrift van Silicon Valley, zoveel is vanaf de eerste pagina duidelijk. En Eggers gebruikt daarvoor de meest absurde metaforen: drones uitgerust met camera’s die mensen zonder Circle-account achtervolgen en ‘ik wil gewoon vrienden worden’ scanderen, of een transparante haai die een heel aquarium leegeet. Het punt is gemaakt, Dave Eggers.
Toch verdient Eggers een like. Zijn versie van de wereld is bewust extreem: hoe het wordt als we allemaal zulke schapen worden als Mae Holland, die kritiekloos Silicon Valley achternalopen. Hij verzint een wereld die – veel maar net niet helemaal – op de onze lijkt, waarin mensen hun vrijheid inleveren, betoverd door quasifilosofische toespraken, moderne bedrijfsvoering en onbeperkt aandacht van een miljoenenpubliek. Eggers vraagt zich niet af welke wereld er is, maar welke kan komen. En zoals in The Circle heeft hij het duidelijk liever niet.
toegevoegd door sneuper | bewerkVN, Tim de Gier (Nov 5, 2013)
 
This potential dystopia should sound familiar. Books and tweets and blogs are already debating the issues Eggers raises: the tyranny of transparency, personhood defined as perpetual presence in social networks, our strange drive to display ourselves, the voracious information appetites of Google and Facebook, our lives under the constant surveillance of our own government.

“The Circle” adds little of substance to the debate. Eggers reframes the discussion as a fable, a tale meant to be instructive. His instructors include a Gang of 40, a Transparent Man, a shadowy figure who may be a hero or a villain, a Wise Man with a secret chamber and a smiling legion of true-believing company employees. The novel has the flavor of a comic book: light, entertaining, undemanding.
toegevoegd door BeckyJG | bewerkThe New York Times, Ellen Ullman (Nov 1, 2013)
 

» Andere auteurs toevoegen (20 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Eggers, Daveprimaire auteuralle editiesbevestigd
Baardman, GerdaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Biekmann, LidwienVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Figueiredo, RubensVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Graham, DionVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hische, JessicaOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mantovani, VincenzoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mudde, BrendaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Tukker, EllesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de reeks(en)

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Motto
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
There wasn't any limit, no boundary at all, to the future. And it would be so a man wouldn't have room to store his happiness.
John Steinbeck
East of Eden
Opdracht
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
My God, Mae thought. It's heaven.
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Overnight, all comment boards became civil, all posters held accountable. The trolls, who had more or less overtaken the internet, were driven back into the darkness.
Outside the walls of the Circle, all was noise and struggle, failure and filth. But here, all had been perfected. The best people had made the best systems and the best systems had reaped funds, unlimited funds, that made possible this, the best place to work. And it was natural that it was so, Mae thought. Who else but utopians could make utopia?
"We will become all-seeing, all-knowing." The audience was standing now. The applause thundered through the room. Mae rested her head on Annie's shoulder. "All that happens will be known," Annie whispered.
Having a matrix of preferences presented as your essence, the whole you? Maybe that was it. It was some kind of mirror, but it was incomplete, distorted.
"You're always looking at me through a hundred other people's eyes."
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Deelnemer aan LibraryThing Vroege Recensenten

Dave Eggers's boek The Circle was beschikbaar via LibraryThing Early Reviewers.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.37)
0.5 7
1 69
1.5 10
2 242
2.5 59
3 519
3.5 158
4 554
4.5 47
5 214

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 205,112,969 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar