StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Dagboek van een geisha (1997)

door Arthur Golden

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingAanhalingen
36,68156163 (4)539
A fisherman's daughter in 1930s Japan rises to become a famous geisha. After training, Sayuri's virginity is sold to the highest bidder, then the school finds her a general for a patron. When he dies, she is reunited with the only man she loved.
 1. 200
  Mijn leven als geisha autobiografie door Mineko Iwasaki (Leishai, sbuehrle)
  Leishai: Arthur Golden schrieb einen Roman über Geishas. Mineko Iwasaki war die Geiko, die er dafür interviewte. Sie stellt in ihrem Buch alles richtig, was er sich zu dramatischen Zwecken zurechtgeschnitten hat.
  sbuehrle: I would recommend reading these books back-to-back. Memoirs of a Geisha is the fictional account of Iwasaki's life, whereas Geisha: A Life is the autobiographical response.
 2. 184
  Snowflower en de geheime waaier door Lisa See (goodiegoodie)
 3. 40
  Autobiography of a Geisha door Sayo Masuda (whymaggiemay)
  whymaggiemay: Beautifully written story of a geisha who fares better than Sayo Masuda.
 4. 51
  Geisha door Liza Dalby (SqueakyChu, MartinRohrbach, Leishai)
  Leishai: Ein gutes Buch für Europäer oder Amerikaner zum Verständnis der japanischen Geisha-Kultur.
 5. 51
  Keizerin Orchidee door Anchee Min (krizia_lazaro)
 6. 63
  Verstand en gevoel door Jane Austen (caflores)
 7. 20
  Het hoofdkussenboek door Sei Shonagon (brightbel)
 8. 10
  Plum Wine door Angela Davis-Gardner (Catt172)
 9. 10
  Geisha in Rivalry door Kafu Nagai (normandie_m)
  normandie_m: Set slightly earlier and in Tokyo, but also worth reading for exploring the relationship dynamics between geisha and their patrons, who come from a variety of different backgrounds. Also offers insight into the relationships/friendships between the different geisha.… (meer)
 10. 10
  Kimonos door Sophie Milenovich (JuliaMaria)
 11. 10
  De Vreugde- en Gelukclub door Amy Tan (sturlington)
 12. 01
  Still Life With Rice door Helie Lee (dawnlovesbooks)
 13. 01
  Jia door Hye-Jin Kim (meggyweg)
 14. 01
  De theeceremonie door Ellis Avery (cransell)
 15. 05
  The Physician door Noah Gordon (MartinRohrbach)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Op dit moment geen Discussie gesprekken over dit boek.

» Zie ook 539 vermeldingen

Engels (528)  Spaans (15)  Nederlands (6)  Frans (4)  Italiaans (2)  Portugees (Brazilië) (1)  Grieks (1)  Portugees (Portugal) (1)  Fins (1)  Alle talen (559)
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Interessante achtergrondinformatie rond opleiding, herkomst, kleding, rituelen. ( )
  Baukis | Jul 4, 2010 |
Heb dit boek vorig jaar gelezen.
Nooi beschreven, indrukwekkend.
Daarna hebben wij Japan bezocht en ook in Kyoto gewandeld.
Heel apart.
  knaukje | Nov 30, 2009 |
Ik heb ook het boek gelezen, het is een prachtig boek. Het was een heel mooi boek, het wordt tot aan de kleiste details verteld. Het is een indrukwekkend boek, als je er eenmaal aanbegint kun je niet meer ophouden. Ook heb ik daarna het film gezien, het film was ook mooi. Het film was te kort vond ik, omdat het boek zo gedetailleerd was. Daarom vond ik het film simpel, ik raad het aan om eerst het boek te lezen. Het is zeker waard!!
  MarGup | Aug 29, 2009 |
Ik heb de film eerst gezien en de film is zo trouw aan het boek dat het totaal geen toegevoegde waarde meer heeft om het boek te lezen. Jammer aan het boek vind ik het trieste einde. Het leven van de Geisha vond ik boeiend en leuk, hoe het vergaat ná het verval van de Geisha tradities, doet afbreuk. ( )
  AnotherPartOfMeLost | Jan 20, 2009 |
Boeken met informatie over het leven van geisha's zijn er weinig. Dat is ook wel logisch, want deze vrouwen, die uitsluitend opereren in de Japanse vermaakwereld, geven ook letterlijk maar weinig bloot. Daarom is deze roman des te uitzonderlijker. Hij beschrijft het leven van een jonge vrouw die als negenjarige verkocht wordt om in Kioto opgeleid te gaan worden tot geisha. Dat gaat niet zonder slag of stoot, omdat vooral een oudere geisha haar dwars zit. Toch lukt het haar, omdat er voor haar ontmaagding veel geld wordt geboden, om haar opleidingsschulden te voldoen en een veelgevraagde figuur te worden. Het geheel speelt voornamelijk in de jaren 1930, maar loopt uit tot heden. Omdat het zeer plezierig geschreven is, leest het ook vlot. Dat komt mede doordat de geisha het verhaal aan een derde vertelt, zodat er veel gesproken tekst is. Binnen de levensgeschiedenis is er veel aandacht voor de zware opleiding, waarover met oog voor details geschreven wordt. De lezer krijgt diepgaande informatie over de verschillende kledingstukken, de diverse huizen en alles daaromheen. De auteur slaagt er volledig in een beeld te geven van deze besloten vrouwengemeenschap met haar veelvoud aan intriges dat van het begin tot het einde blijft boeien. Pocketeditie; zeer kleine druk.
  edelwater | Jan 9, 2006 |
1-5 van 6 worden getoond (volgende | toon alle)
Golden fills the book with vivid images and subtle descriptions of the nuances of Japanese culture, and is absolutely brilliant in his description of the customs and rituals of the geisha. Through the meticulous detail the reader can fully understand the politics, rivalries, and traditions of the Japan geisha society.
toegevoegd door mikeg2 | bewerkCNN, Ann Hastings (May 25, 1998)
 
Mr. Golden gives us not only a richly sympathetic portrait of a woman, but also a finely observed picture of an anomalous and largely vanished world. He has made an impressive and unusual debut.
toegevoegd door jlelliott | bewerkThe New York Times, Michiko Kakutani (Oct 14, 1997)
 
Haarhuis's foreword and Golden's epilogue, the one appropriating the guise of a novel and the other taking it off, suggest an author who is of two minds when it comes to his work. It is not surprising, then, if his readers share this uncertainty. The decision to write an autobiographically styled novel rather than a nonfiction portrait is most obviously justified in terms of empathy, of allowing greater freedom to explore the geisha's inner life. Unfortunately, Sayuri's personality seems so familiar it is almost generic; she is not so much an individual as a faultless arrangement of feminine virtues.
 

» Andere auteurs toevoegen (17 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Golden, Arthurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Cobb, JodiCover photographSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cohen, RonaldVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
de Wilde, BarbaraOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Stege, GiselaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Weinstein, IrisOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Onderdeel van de uitgeversreeks(en)

btb (72632)
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Voor mijn vrouw Trudy
en voor mijn kinderen Hays en Tess
Eerste woorden
Stel dat jij en ik in een stille kamer die op een tuin uitkeek, gezellig met elkaar zaten te praten en van ons kopje groene thee nipten en dat we het hadden over iets wat lang geleden was gebeurd en dat ik zei: 'Weet je, die middag dat ik die-en-die ontmoette... dat was de allerbeste middag van mijn leven, maar ook de allerslechtste.'
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (1)

A fisherman's daughter in 1930s Japan rises to become a famous geisha. After training, Sayuri's virginity is sold to the highest bidder, then the school finds her a general for a patron. When he dies, she is reunited with the only man she loved.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Met de wijsheid van een vrouw die het einde van haar leven nadert, vertelt Sayuri haar levensverhaal. Dat verhaal begint in 1929, in een vissersdorpje, op het moment dat Sayuri's leven een dramatische wending neemt. Haar moeder is ziek, haar vader oud en versleten. Door een bizar ongeluk komt ze onder de aandacht van meneer Tanaka, de rijkste man van het dorp, die haar vader weet over te halen zijn acht jaar oude dochter aan een geishahuis in Kyoto te verkopen.
In het decadente hart van Kyoto maakt Sayuri zich de vaardigheden van een geisha eigen. Achter een façade van luxe wordt zij met harde hand opgeleid in de kunst van het vermaken en verlokken van machtige mannen. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de geishahuizen hun deuren sluiten, moet Sayuri haar leven opnieuw inrichten en haar vaderland verlaten.
Arthur Golden toont in deze wonderbaarlijk mooie roman, opgetekend aan de hand van het authentieke levensverhaal van een van Japans meest gevierde geisha's, de wereld van schoonheid en wreedheid die achter de rijstpapieren wanden schuilgaat. En waar uiterlijke vorm doorslaggevend is en waar mannen met elkaar wedijveren over de prijs van de maagdelijkheid van een meisje.
Haiku samenvatting

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4)
0.5 10
1 135
1.5 33
2 483
2.5 97
3 1967
3.5 377
4 4050
4.5 382
5 3548

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 208,950,846 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar