StartGroepenDiscussieVerkennenTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.
Hide this

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De toverberg (1924)

door Thomas Mann

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
8,828159780 (4.2)4 / 556
A sanitorium in the Swiss Alps reflects the societal ills of pre-twentieth-century Europe, and a young marine engineer rises from his life of anonymity to become a pivotal character in a story about how a human's environment affects self identity. In this dizzyingly rich novel of ideas, Mann uses a sanatorium in the Swiss Alps, a community devoted exclusively to sickness, as a microcosm for Europe, which in the years before 1914 was already exhibiting the first symptoms of its own terminal irrationality. The Magic Mountain is a monumental work of erudition and irony, sexual tension and intellectual ferment, a book that pulses with life in the midst of death.… (meer)
 1. 81
  De man zonder eigenschappen door Robert Musil (roby72)
 2. 31
  De steppewolf door Hermann Hesse (caflores)
 3. 10
  Ludwigshöhe door Hans Pleschinski (spiphany)
 4. 10
  Siddhartha : een Indiese vertelling door Hermann Hesse (chwiggy)
 5. 10
  Pabellón de reposo door Camilo José Cela (caflores)
  caflores: Historias de sanatorios
 6. 10
  Koortsdromen door Gesualdo Bufalino (thecoroner)
 7. 10
  De weg naar Wellville door T. C. Boyle (buchstabendompteurin)
 8. 10
  Gelittekende harten door Max Blecher (mousse)
  mousse: La narración se basa en las experiencias del autor, aquejado de tísis osea, en el sanatorio de Berck, en la costa francesa.El ambiente en el sanatorio y las relaciones entre los pacientes son similares.
 9. 43
  Ulysses door James Joyce (roby72)
 10. 00
  Montauk een vertelling door Max Frisch (chwiggy)
 11. 00
  De leerlingfilosoof door Iris Murdoch (P_S_Patrick)
  P_S_Patrick: Long, immersive, magic, philosophical novels to fully breathe the atmosphere of.
 12. 00
  1913 Het laatste gouden jaar van de twintigste eeuw door Florian Illies (chwiggy)
 13. 11
  Stiller door Max Frisch (gust)
 14. 00
  Ieder mens een moordenaar door Heimito von Doderer (gust)
  gust: Ook een bildungsroman met een middelmatige jongeman als hoofdpersonage.
 15. 00
  Human Traces door Sebastian Faulks (hilge)
  hilge: Philosophy, psychology, and sanatorium are key features in both books. Which are both really nice and long in the very best sense.
 16. 00
  Roma, la pioggia... A che cosa serve la letteratura? door Robert Pogue Harrison (buchstabendompteurin)
1920s (46)
(3)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Engels (114)  Spaans (11)  Nederlands (7)  Frans (6)  Catalaans (5)  Italiaans (4)  Zweeds (3)  Duits (3)  Portugees (1)  Deens (1)  Hongaars (1)  Hebreeuws (1)  Russisch (1)  Alle talen (158)
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
literaire top! Voor wie houdt van 'trage literatuur' met intense filosofische en vooral psychologische achtergronden.... ( )
  Heistaanzee83 | Aug 19, 2022 |
Een jonge Duitse ingenieur gaat voor een kort ziekenbezoek naar een Zwitsers sanatorium maar blijft er zeven jaar hangen en komt in aanraking met representanten van allerlei levenssferen ( )
  huizenga | Apr 26, 2022 |
Boek van 900 pagina's waar ik gestopt ben op bladzijde 488. De eerste 300 bladzijden kwam ik gemakkelijk door, maar daarna werd het werken. De stijl leest heel makkelijk, maar het is erg langdradig, en dan vooral te veel. ( )
  gerrit-anne | Oct 22, 2020 |
Hans Castorp denkt drie weken bij zijn neef in het sanatorium in Davos op bezoek te gaan. Hij blijkt ook ziek te zijn en zijn uiteindelijke verblijf duurt een jaar of zeven. Hij benut de tijd om zich van allerlei zaken op de hoogte te stellen (biologie, sterrenkunde, e.d.) en hij leert discussiëren door twee andere kuurgasten, een Italiaan en een gewezen Jezuïet. Of de zieken nu echt deskundige begeleiding krijgen van de aanwezige artsen, valt nog te bezien.
Bij het begin van de Grote Oorlog wordt Hans ontslagen uit het sanatorium. Gesuggereerd wordt dat hij daarna op het slagveld omkomt.
  wannabook08 | Feb 27, 2020 |
Thomas Mann (1875-1955) is een van de belangrijkste Duitse schrijvers van de 20e eeuw. Zijn eerste roman, ‘Buddenbrooks’, werd in 1901 uitgebracht en werd gevolgd door enkele korte novella’s. In 1924 kwam zijn bekende werk ‘Der Zauberberg’ uit, waarmee hij de traditie begon van de Europese Bildungsroman. Deze stijl typeert ook zijn latere werken, zoals de novelle ‘Mario und der Zauberer’. Het werk van Mann werd verder sterk beïnvloed door dat van Goethe, Nietzsche en Schopenhauer. In 1929 ontving Mann de Nobelprijs voor de Literatuur.

Na het succes van zijn roman ‘Buddenbrooks’ vestigde Thomas Mann zich in München. In 1905 trouwde hij met Katharina Pringsheim, met wie hij zes kinderen kreeg, van wie er velen zelf een bekend schrijver of wetenschapper werden. In de jaren twintig schreef Mann veel essays waarin hij zijn politieke ideologie naar voren bracht. Katharina was half-joods en in 1930 kwam Mann naar voren als een tegenstander van het opkomende nationaalsocialisme en antisemitisme. Vanaf 1933 woonde hij hierdoor in ballingschap, eerst in Zwitserland, daarna in de Verenigde Staten. In 1952 keerde Mann terug naar Europa, waar hij stierf in Zürich in 1955. Twintig jaar na zijn dood werden de dagboeken van Thomas Mann gepubliceerd, die veel inzicht geven in zijn werk en zijn leven. Op bol.com vind je alle boeken van Thomas Mann.
Alles van Thomas Mann
Toon minder
Samenvatting
Het ‘boek der boeken’, in een gloednieuwe vertaling van Hans Driessen, met een inleiding van Thomas Mann.

Een werk heeft in sommige gevallen zijn eigen ambities, die die van de schrijver ver kunnen overtreffen, en dat is maar goed ook.
[…]
Een vooraanstaand Zweeds criticus verklaarde in alle beslistheid dat men zich nooit zou wagen aan een vertaling van dit boek, omdat het daar totaal ongeschikt voor was. Dat was een verkeerde voorspelling. De Toverberg is in bijna alle Europese talen vertaald, en geen van mijn boeken heeft, voor zover ik dat kan beoordelen, zoveel interesse gewekt in het buitenland.
[…]
Maar wie De Toverberg dan al heeft uitgelezen, die raad ik aan het nog een keer te lezen, want de bijzondere structuur ervan, zijn compositie brengt het met zich dat het plezier van de lezer zich bij de tweede keer zal vergroten en verdiepen – zoals je ook muziek al moet kennen om er echt van te kunnen genieten.

Thomas Mann over De Toverberg

De jonge Duitser Hans Castorp bezoekt zijn neef in het sanatorium in het Zwitserse Davos. Betoverd door de verleidelijke, zieke Klavdia Chauchat, blijft hij er echter geen drie weken maar zeven jaar. In de hermetische wereld van de Toverberg maakt Castorp een leerproces door, zijn inwijding in het leven, waarbij de humanist Ludovico Settembrini en de sinistere nihilist Leo Naphta strijden om zijn ziel.
De Toverberg is een onbetwist hoogtepunt in het oeuvre van Thomas Mann, die op sublieme wijze verbeeldt hoe de Duitse geestelijke elite aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog vluchtte in de ijle wereld van de cultuur.

Toon minder
Recensie(s)
In het kunstmatig isolement van een op ijle hoogte gelegen sanatorium in Davos ontmoet de hoofdfiguur, een jonge, gezonde en ontvankelijke ingenieur uit Hamburg die er zijn zieke neef bezoekt, diverse markante levenssferen, verpersoonlijkt in andere 'gasten'. In zijn gesprekken met hen beleeft hij in zijn eentje de hele westerse cultuurgeschiedenis opnieuw, vooral de sinistere en ironische trekjes daarin. Al gauw is hij zo gewend aan de specifieke sfeer en leefwijze in een sanatorium, vooral de geestelijke luxe die het biedt, dat hij niet meer terug wil naar de burgermaatschappij en zich ziek meldt. Hij blijft dus, tot hij na lange jaren van experimenteren met gevoel en verstand door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gedwongen wordt af te dalen naar de gewone wereld. We laten hem ten slotte achter ergens op een slagveld. Een naar vorm en inhoud overweldigend rijk boek, vol onvergetelijke types als de cynische jezuïet Naphta, de tragikomische humanist Settembrini en de Slavische femme fatale Mme Chauchat. Hier in een fraaie nieuwe vertaling van de bekroonde vertaler Hans Driessen. De roman werd verfilmd en bewerkt tot televisie-feuilleton. Kleine druk. ( )
1 stem aitastaes | Nov 8, 2018 |
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)

» Andere auteurs toevoegen (58 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Mann, ThomasAuteurprimaire auteuralle editiesbevestigd
Łukowski, JanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Byatt, A.S.IntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Caro, HerbertVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Castelló, DavidVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Colorni, RenataVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Crescenzi, LucaRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Driessen, HansVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fonseca, GonzaloIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Giachetti-Sorteni, BiceVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hawinkels, PéVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kaila, KaiVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kramsztyk, JózefVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lowe-Porter, H. T.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Marques, BernardoOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Mattson, EllenNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rosoman, LeonardIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wallenström, UlrikaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Winter, G.A. vonNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wood, MichaelIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Woods, John E.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Курелла, В.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Станевич, В.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Prijzen en eretitels
Motto
Opdracht
Eerste woorden
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Well, about the skin. What do you want to hear about your sensory sheath? You know, don't you, that it is your outside brain - ontogenetically the same as that apparatus of the so-called higher centres up there in your cranium? The central nervous system is nothing but a modification of the outer skin-layer; among the lower animals the distinction between central and peripheral doesn't exist, they smell and taste with their skin, it is the only sensory organ they have. Must be rather nice - if you can put yourself in their place. On the other hand, in such highly differentiated forms of life as you and I are, the skin has fallen from its high estate; it has to confine itself to feeling ticklish; that is to say, to being simply a protective and registering apparatus - but devilishly on the qui vive for anything that tries to come too close about the body. It even puts our feelers - the body hairs, which are nothing but hardened skin cells - and they get wind of the approach of whatever it is, before the skin is touched. Just between ourselves, it is quite possible that this protecting and defending function of the skin extends beyond the physical. Do you know what makes you go red and pale? ( -- Hofrat Behrens in conversation with Hans Castorp p 263)
Laatste woorden
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonical LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels (2)

A sanitorium in the Swiss Alps reflects the societal ills of pre-twentieth-century Europe, and a young marine engineer rises from his life of anonymity to become a pivotal character in a story about how a human's environment affects self identity. In this dizzyingly rich novel of ideas, Mann uses a sanatorium in the Swiss Alps, a community devoted exclusively to sickness, as a microcosm for Europe, which in the years before 1914 was already exhibiting the first symptoms of its own terminal irrationality. The Magic Mountain is a monumental work of erudition and irony, sexual tension and intellectual ferment, a book that pulses with life in the midst of death.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Nagelaten Bibliotheek: Thomas Mann

Thomas Mann heeft een Nagelaten Bibliotheek. Nagelaten Bibliotheken zijn de persoonlijke bibliotheken van beroemde lezers, ingevoerd door LibraryThing leden uit de Nagelaten Bibliotheken groep.

Bekijk Thomas Manns biografische profiel.

Zie Thomas Mann's auteurspagina.

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.2)
0.5 2
1 26
1.5 5
2 51
2.5 13
3 165
3.5 52
4 388
4.5 84
5 662

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 180,428,577 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar