StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

Het hart is een eenzame jager

door Carson McCullers

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
10,761243662 (3.97)1 / 695
©2016. - Vertaling van: The heart is a lonely hunter. - Oorspronkelijke uitgave: 1940. - Oorspronkelijke titel: Het hart is een havik. - Amsterdam : De Arbeiderspers, 1960.
1940s (5)
Cooper (73)
Romans (35)
Teens (13)
(3)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

» Zie ook 695 vermeldingen

Engels (219)  Spaans (6)  Catalaans (4)  Nederlands (3)  Duits (2)  Frans (2)  Zweeds (2)  Noors (1)  Alle talen (239)
Toon 3 van 3
Buitengewoon prachtig boek. Het is al uit 1943, de1e druk is al uit 1943, de schrijfster was toen pas 26! Ongelooflijk hoe ze dit ethaan, deze aanklacht tegen racisme en armoede zo heeft kunnen verwoorden.

Het verhaal gaat over een doofstomme man, John Singer, die nadat zijn vriend met wie hij woonde in een “gesticht” is gestopt door een neef, op kamers gaat wonen bij de familie Kelly. Hij eet iedere dag in het café, de Kelly’s zijn arme witte mensen, Mick is een meisje van een jaar of 14, ze heeft liedjes en dromen in haar hoofd en ze sluiten intense vriendschap met meneer Singer.
Portie is een zwarte vrouw die bij de Kelly’s werkt, haar vader (Benedict Copeland), is na heel veel moeite en doorzettingsvermogen dokter geworden en hij doet verschrikkelijk zijn best om de (uitsluitend zwarte) mensen die hij behandelt hygiëne en gezond eten en natuurlijk geboortebeperking bij te brengen. De dokter raakt ook bevriend met John Singer. Hij vindt hem de enige blanke die deugt.
Zijn zoon Willie komt in de gevangenis terecht en wordt, ten onrechte, in een vrieskou gezet met als gevolg dat hij zijn beide benen kwijtraakt. De hele gemeenschap van arme mensen, zwart en ook de paar witte die zich erbij betrokken voelen weten heel goed dat ze machteloos zijn tegenover de wat beter gesitueerde en rijkere witte mensendieck nu eenmaal de macht in handen hebben.
Dan is er nog Jake Blount, een gefrustreerde Marxist die van narigheid hevig drinkt, hij komt vaak in het café, raakt ook bevriend met John Singer en dan nog Biff Brandon, de kroegbaas. Hij is een milde man, die wel veel nadenkt over het onrecht en de zin van het leven. Ook hij is bevriend met John Singer.
John Singer heeft een beetje geld, hij werkt als horlogemaker bij een juwelier.
Hij gaat zo nu en dan zijn vriend (Spiros Antonapoulos) op tot zijn eigen en zijn vriend’sgrote vreugde. Als
Antonapoulos sterft heeft het leven voor John geen zin meer en schiet hij zichzelf dood.
Dat is het einde min of meer, voor zijn vrienden, Mick krijgt een baantje en wordt volwassen, waardoor ze erg depressief wordt, ze is haar vriend, de dromen en haar liedjes kwijt. Jake gaat weg, op zoek naar…. En de dokter is zo ziek(tuberculose) dat hij wel bij zijn vader en zijn zoon moet gaan wonen omdat Portia niet meer goed voor hem kan zorgen.
Uitzichtloosheid, doorzettingsvermogen en iedere keer teleurgesteld zijn in het leven zijn m.i. de thema’s van dit schitterende boek. ( )
  vuurziel | Dec 27, 2022 |
Het hart is een eenzame jager. Door Carson McCullers.

Na Gespiegeld in een gouden oog wou ik ook zeker Het hart is een eenzame jager lezen. Een boek dat al dateert van 1943, geschreven door McCullers toen ze pas drieëntwintig was; super indrukwekkend.

In Het hart volgen we 5 personages: de jonge Mick die muzikant wil worden, de rondtrekkende Jake die te veel drinkt en mensen tot inzicht wil brengen, de stille kroegbaas Biff, de zwarte dokter Copeland en de doofstomme Singer. Ze komen allemaal in het café van Biff en komen zo in elkaars leven terecht. Op de één of andere manier worden ze ook allemaal het meest aangetrokken door Singer. Ze vertellen hem alles, misschien omdat hij nooit iets terugzegt?

Hoewel de personages op het eerste zicht niets gemeen hebben delen ze wel hun eenzaamheid, hun anders zijn. Ze zijn op zoek naar verbinding, naar een toekomst, naar zichzelf. Ze worstelen, zitten vol onrust en denken antwoorden te vinden bij Singer. Biff ziet dit alles vanop afstand aan en vraagt zich af wat hen verbindt, wat de gave van Singer is.

McCulllers heeft een meeslepende pen, een ongenadige blik en oude ziel. Het hart is een eenzame jager is een bevreemdend, intiem, afstandelijk én indringend boek. Boordevol queer-personages in een tijd dat er nog geen woord voor bestond (toch niet dit woord).

Het lezen van dit boek voelt als je onderdompelen in de rusteloosheid van een broeierige zomer. Laat de traagheid toe en verwonder jezelf aan zoveel schoonheid. ( )
  Els04 | Jul 23, 2021 |
Een boek dat draait rond leegte en afwezigheid: de doofstomme Singer is praatpaal voor het puberende meisje Mick, de communistische Blount, de idealistische zwarte dokter Copeland en de observerende cafébaas Brannon. Niemand die echt stilstaat bij de vraag hoeveel Singer begrijpt van wat ze zeggen. Allemaal lezen ze in zijn ogen begrip en instemming. Wat niemand weet is dat Singers eigen leven draait rond zijn afwezige, doofstomme vriend Antonapoulos.

McCullers combineert scherpe observaties van het leven in een stadje in het zuiden van de VS.met een 'coming of age' verhaal en al even scherpe sociale kritiek. De ingrediënten van de roman zijn materiaal voor een stevige rampenfilm. Maar McCullers beschrijft ze onnadrukkelijk: het zijn dingen die gebeuren, die voortvloeien uit karakters, uit omstandigheden, uit de sociale realiteit. Ze gebeuren, het leven gaat verder, de sporen en de littekens blijven.

Een roman als het leven. ( )
1 stem brver | May 18, 2014 |
Toon 3 van 3
No matter what the age of its author, "The Heart Is a Lonely Hunter" would be a remarkable book. When one reads that Carson McCullers is a girl of 22 it becomes more than that. Maturity does not cover the quality of her work. It is something beyond that, somthing more akin to the vocation of pain to which a great poet is born. Reading her, one feels this girl is wrapped in knowledge which has roots beyond the span of her life and her experience. How else can she so surely plumb the hearts of characters as strange and, under the force of her creative shaping, as real as she presents—two deaf mutes, a ranting, rebellious drunkard, a Negro torn from his faith and lost in his frustrated dream of equality, a restaurant owner bewildered by his emotions, a girl of 13 caught between the world of people and the world of shadows.

Carson McCullers is a full-fledged novelist whatever her age. She writes with a sweep and certainty that are overwhelming. "The Heart Is a Lonely Hunter" is a first novel. One anticipates the second with something like fear. So high is the standard she has set. It doesn't seem possible that she can reach it again.
toegevoegd door kidzdoc | bewerkNew York Times, Rose Feld (betaal website)
 

» Andere auteurs toevoegen (12 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
McCullers, Carsonprimaire auteuralle editiesbevestigd
Boddy, KasiaIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bruggen, W.F.H. tenVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cartier-Bresson, HenriFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cherry, JonesVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gelder, Molly vanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
HarperAudioPublisherSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Overholtzer, RobertOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke plaatsen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Belangrijke gebeurtenissen
Verwante films
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Motto
Opdracht
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
To Reeves McCullers and to Marguerite and Lamar Smith
Eerste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
In the town there were two mutes, and they were always together. Early every morning they would come out from the house where they lived and walk arm in arm down the street to work. -Chapter 1
Citaten
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Because in some men it is in them to give up everything personal at some time, before it ferments and poisons—throw it to solve human being or some human idea. They have to.
He listened, and in his face there was something and Jewish, the knowledge of one who belongs to a race that is oppressed.
Today we are not put up on the platforms and sold at the courthouse square. But we are forced to sell our strength, our time, our souls during almost every hour that we live. We have been freed from one kind of slavery only to be delivered into another. Is this freedom?  Are we yet free men?
All white people looked similar to Negroes but Negroes took care to differentiate between them. On the other hand, all Negroes looked similar to white men but white men did not bother to fix the face of a Negro in their minds.
The whole system of capitalistic democracy is—rotten and corrupt. There remain only two roads ahead. One: Fascism. Two: reform of the most revolutionary and permanent kind.
Laatste woorden
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC

Verwijzingen naar dit werk in externe bronnen.

Wikipedia in het Engels

Geen

©2016. - Vertaling van: The heart is a lonely hunter. - Oorspronkelijke uitgave: 1940. - Oorspronkelijke titel: Het hart is een havik. - Amsterdam : De Arbeiderspers, 1960.

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Nagelaten Bibliotheek: Carson McCullers

Carson McCullers heeft een Nagelaten Bibliotheek. Nagelaten Bibliotheken zijn de persoonlijke bibliotheken van beroemde lezers, ingevoerd door LibraryThing leden uit de Nagelaten Bibliotheken groep.

Bekijk Carson McCullerss biografische profiel.

Zie Carson McCullers's auteurspagina.

Actuele discussies

Geen

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (3.97)
0.5 2
1 31
1.5 6
2 121
2.5 23
3 373
3.5 116
4 717
4.5 122
5 685

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,043,069 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar