StartGroepenDiscussieMeerTijdgeest
Doorzoek de site
Onze site gebruikt cookies om diensten te leveren, prestaties te verbeteren, voor analyse en (indien je niet ingelogd bent) voor advertenties. Door LibraryThing te gebruiken erken je dat je onze Servicevoorwaarden en Privacybeleid gelezen en begrepen hebt. Je gebruik van de site en diensten is onderhevig aan dit beleid en deze voorwaarden.

Resultaten uit Google Boeken

Klik op een omslag om naar Google Boeken te gaan.

Bezig met laden...

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha (1605)

door Miguel de Cervantes Saavedra

Andere auteurs: Zie de sectie andere auteurs.

LedenBesprekingenPopulariteitGemiddelde beoordelingDiscussies / Aanhalingen
30,62245389 (4.06)14 / 828
Don Quichot is zo onder de indruk van de oude ridderverhalen, dat hij besluit om zelf een dolende ridder te worden. Hij zadelt zijn magere paard, schuurt de roest van zijn harnas en gaat op zoek naar avonturen. En die vindt hij al snel, want in de ogen van Don Quichot is alles een avontuur. Zo vecht hij tegen reuzen die eigenlijk windmolens zijn en ziet hij een lmariabeeld aan voor een jonkvrouw in nood. Keer op keer smaakt Sancho Panza hem om zich niet in gevechten te storten... (Bron: covertekst)… (meer)
 1. 114
  Madame Bovary door Gustave Flaubert (DLSmithies)
  DLSmithies: Don Quixote was Flaubert's favourite book, and I've read somewhere that the idea of Madame Bovary is to re-tell the story of Don Quixote in a different context. Don Quixote is obsessed with chivalric literature, and immerses himself in it to the extent that he loses his grip on reality. Emma Bovary is bewitched by Romantic literature in the same way. There are lots of parallels between the two novels, and I think putting them side by side can lead to a better understanding of both.… (meer)
 2. 71
  Monseigneur Quichot door Graham Greene (hdcclassic)
  hdcclassic: A modern-day retelling.
 3. 50
  Selected Non-Fictions door Jorge Luis Borges (CGlanovsky)
  CGlanovsky: In several of his critical essays Borges makes insightful and unique mention of Don Quixote sometimes directly and sometimes in reference to other works.
 4. 83
  De Canterbury-verhalen door Geoffrey Chaucer (Othemts)
 5. 72
  Don Quixote de La Mancha, Part II door Alonso Fernández de Avellaneda (g026r)
  g026r: The spurious continuation, published in 1614 while Cervantes was still working on his own Part II and which affected that work to a significant degree.
 6. 50
  De nagelaten papieren der Pickwick Club door Charles Dickens (keremix)
 7. 40
  Orlando furioso 1 door Ludovico Ariosto (Lirmac)
  Lirmac: References to then-famous romances, such as this one by Ariosto, provide much of the humour in Don Quixote. In addition to enriching Cervantes' work, Orlando Furioso is entertaining in its own right (especially in this modern verse translation).
 8. 41
  Het leven en de opvattingen van de heer Tristram Shandy door Laurence Sterne (ateolf)
 9. 20
  The Female Quixote door Charlotte Lennox (Rubbah)
 10. 20
  Le Morte d'Arthur door Thomas Malory (CGlanovsky)
  CGlanovsky: Read the two concurrently and got a good sense of the kind of chivalric literature that gave birth to Quixote's madness.
 11. 20
  De avonturen van Simplicissimus door Johann Jakob Christoffel von Grimmelshausen (chwiggy)
 12. 20
  Exemplary Stories door Miguel de Cervantes Saavedra (longway)
 13. 10
  De abdij van Northanger door Jane Austen (TheLittlePhrase)
  TheLittlePhrase: protagonists who struggle to differentiate between reality & the books that they read
 14. 65
  Honderd jaar eenzaamheid door Gabriel Garcia Marquez (caflores)
 15. 10
  Don Quixote: An Introductory Essay in Psychology door Salvador de Madariaga (Anonieme gebruiker)
 16. 00
  Stravaging “Strange” (Russian Library) door Sigismund Krzyżanowski (amanda4242)
 17. 11
  Guzmán de Alfarache door Mateo Alemán (roby72)
 18. 11
  Handling Sin door Michael Malone (allenmichie)
 19. 11
  Meerfahrt mit Don Quijote door Thomas Mann (chwiggy)
 20. 01
  Quichotte door Salman Rushdie (Cecrow)

(toon alle 21 aanbevelingen)

Europe (16)
AP Lit (111)
100 (1)
Bezig met laden...

Meld je aan bij LibraryThing om erachter te komen of je dit boek goed zult vinden.

Groep OnderwerpBerichtenNieuwste bericht 
 Easton Press Collectors: DON QUIXOTE DLE — Signed by the Illustrator — Edith Grossman Translation18 ongelezen / 18treereader, juli 2023
 Easton Press Collectors: Don Quixote Limited Edition with Dore Art64 ongelezen / 64jsg1976, juni 2023
 Folio Society Devotees: Don Quixote translated by Edith Grossman21 ongelezen / 21billmarlowe, april 2023
 Fine Press Forum: Arion Press - Don Quixote40 ongelezen / 40EthanoMMG, december 2021
 Fine Press Forum: Arion Press Don Quixote or Paradise Lost? Opinions please.21 ongelezen / 21L.Bloom, november 2021
 Book talk: Don Quixote10 ongelezen / 10remember_the_alimony, oktober 2020
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ - Don Quixote: Part 2, Book 19 ongelezen / 9JerryMmm, december 2013
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ: Don Quixote - General Discussion thread35 ongelezen / 35Muscogulus, januari 2013
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ: Don Quixote - Part 1, Book 311 ongelezen / 11japaul22, augustus 2012
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ: Don Quixote - Part 1, Book 417 ongelezen / 17banjo123, juli 2012
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ: Don Quixote - Part 1, Book 215 ongelezen / 15IrishHolger, juli 2012
 The 12 in 12 Category Challenge: GROUP READ: Don Quixote - Part 1, Book 132 ongelezen / 32japaul22, juni 2012
 The Well-Educated Mind by Susan Wise-Bauer: Don Quixote3 ongelezen / 3autodidact101, december 2009
 75 Books Challenge for 2009: Group Read - Don Quixote143 ongelezen / 143mtlee, september 2009

» Zie ook 828 vermeldingen

Engels (343)  Spaans (43)  Catalaans (18)  Italiaans (8)  Portugees (Brazilië) (7)  Nederlands (7)  Zweeds (3)  Duits (3)  Portugees (2)  Frans (2)  Deens (1)  Portugees (Portugal) (1)  Hebreeuws (1)  Noors (1)  Koreaans (1)  Alle talen (441)
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
Een klassieker waar ik al mijn hele leven referenties naar zie maken maar nooit werkelijk wist waar men het dan over had. Op het moment dat ik deze dikke pil voor 15 euro op de Deventer boekenmarkt in zeer goede staat zag liggen, wist ik dat het tijd was om dit boek in bezit te krijgen. De dikte, ruim 800 bladzijden, waarbij een klein lettertype in twee kolommen wordt gehanteerd, heeft mij nog een flink aantal jaren doen aarzelen om eraan te beginnen maar vorige jaar oktober was het dan zo ver en sloeg ik het boek voor het eerst open.

Wat aan deze uitgave gelijk opvalt zijn de illustraties van de 19 eeuwse Gustave Doré. Het hele boek door wordt de tekst regelmatig nog eens benadrukt met deze tekeningen waarbij de personages zeer uitgesproken lichaamshoudingen en gezichtsuitdrukkingen hebben. Het lijken bijna wel hedendaagse strips. Vooral waar meerdere personages te zien zijn, is het de moeite waard om wat meer tijd aan de illustraties te besteden omdat er zoveel op te ontdekken valt.

Het boek begint met een door de vertalers voor mij taaie Inleiding van 11 bladzijden. Ik dacht dat het goed was om iets van de achtergrond van het boek te weten voor ik eraan begon en worstelde me door deze tekst heen. Misschien had ik het beter achteraf kunnen lezen want in de tekst zelf staan ook aardig wat voetnoten die de tekst zelf verhelderen en valt de context van het boek meer in vruchtbare grond na lezing ervan.

Eindelijk kon ik aan het verhaal beginnen. Nou ja, dat dacht ik. Maar Cervantes verstaat de kunst van vooral vertellen dat hij wat gaat vertellen en wel in zulk overdreven mate dat ik er soms bijna de slappe lach van kreeg. Het maakte dat ik ook wel moeite had om door de tekst heen te komen omdat ik maar zat te wachten dat er iets ging gebeuren. Iets dat in mijn beleving vele malen sterker is in het eerste deel dan in het tweede deel. Deze twee delen zijn met een tussenpozen van 10 jaar uitgebracht, respectievelijk in 1605 en 1615 waardoor dit verschil wellicht te verklaren is. In ieder geval vond ik het tweede deel een stuk makkelijker lezen dan het eerste.

Terwijl ik mij bij het lezen van het eerste deel me nog zat af te vragen waarom dit boek zo'n enorme bekendheid heeft gekregen, kwam ik bij het lezen van het tweede deel opeens in de greep van het verhaal. De man van lage adel die zijn verstand kwijt raakte door het lezen van ridderromans en zichzelf een dolende ridder waande, de eer van zijn geliefde, die hij nooit ontmoet heeft, beschermend en het onrecht in de wereld bevechtend. Zo trekt hij eropuit samen met zijn buurman, Sancho Panza, die hij als zijn schildknaap ziet en rijdend op zijn gammele paard Rossinant die hij als een strijdros beleefd.

In het eerste deel beleefde ik de avonturen meer vanuit Sancho Panza die het spel meespeelde en er soms toch ook wel in ging geloven wat aanvoelde als telkens een herhaling van zetten. Don Quichot denkt onrecht te zien en eindigt meestal bont en blauw of het is Sancho Panza die de sigaar is.
In het tweede deel is het het hof van hogere adel waar men Don Quichot keer op keer voor de gek aan het houden is. En dat maakte het voor mij steeds spannender omdat het de vraag was hoe ver het hof hiermee zou gaan maar ook of sommigen er toch zelf ook niet in gingen geloven. Speciaal interessant vond ik het stuk waarin Sancho Panza het gouverneurschap over een zogenaamd eiland krijgt en hij daar allerlei vraagstukken voorgelegd krijgt om over recht te spreken. Hoe deze eenvoudige boer, wat Sancho Panza is, zijn boerenverstand gebruikt, vind ik lang zo gek nog niet.
En dat is wat dit boek dan ook voor gevoel bij mij achterlaat, wie is er nou eigenlijk gek? ( )
  Niekchen | Apr 8, 2024 |
Opgesplitst in twee delen van ongeveer 600 pagina's krijg je hier de historie van Don Quichot van La Mancha en zijn schildknaap Sancho Panza. Het is nogal vreemd dat net het stuk dat de meeste mensen kennen van Don Quichot, namelijk zijn gevecht met de windmolens, in het boek amper een volledige pagina beslaat, ik had er iets meer van verwacht. En dat geldt dan eigenlijk ook meteen voor het hele boek, er gebeuren weinige bijzondere dingen, meestal meer van hetzelfde, Don Quichot rijdt ergens naar toe, verbeeldt zich dat hij in een ridderlijk avontuur zit, haalt wat stommiteiten uit, en rijdt weer verder alwaar de geschiedenis zich herhaald. Wat mij betreft had het hele verhaal een pak korter gemogen... ( )
  kabouter | Aug 20, 2010 |
Ik heb in deze vertaling alleen het tweede deel gelezen. Dit deel is aan de ene kant homogener omdat er minder aparte verhalen in staan, maar in het laatste kwart is de schrijver schijnbaar het spoor wat bijster. Anderzijds is dit deel veel spitser van taal, veel subliemer in zijn gelaagdheid en is er duidelijke maatschappijkritiek te horen. Mogelijk ligt dat ook aan de andere, modernere vertaling. ( )
  bookomaniac | Aug 19, 2010 |
Mooi stukje literatuur met soms echte pareltjes aan verhalen. De figuur van DQ en SP op zich hebben eeuwigheidswaarde door hun typering, hun diepgang en de evolutie die ze doormaken (SP bijvoorbeeld is heel wat complexer dan op het eerste gezicht lijkt).
Grote maatschappijkritiek zit er niet in, maar hier en daar worden toch speldeprikken uitgedeeld naar gevestigde waarden (de Heilige Hermandad bijvoorbeeld).
Spankracht verminderd aan einde van eerste deel: wordt te veel doorbroken door andere verhaallijnen. ( )
  bookomaniac | May 23, 2010 |
Als je je moest afvragen waarom hij tweemaal voorkomt in mijn collectie: heb hem het eerst in het Engels gelezen (BTW: goede vertaling) en daarna, toen ik het Spaans voldoende machig was, in de taal van Cervantes zelf... ( )
  Pentaxke | Mar 31, 2009 |
1-5 van 7 worden getoond (volgende | toon alle)
[John Rutherford’s] effort, in fact, is something of a triumph: for the first time, we are given a chance to read the novel as Cervantes intended it, in other words as the comic masterpiece it undoubtedly is; and it is hard to believe that his version will be surpassed for many generations.
 

» Andere auteurs toevoegen (904 mogelijk)

AuteursnaamRolType auteurWerk?Status
Cervantes Saavedra, Miguel deprimaire auteuralle editiesbevestigd
Adler, Mortimer J.RedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Alcina, JuanRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Allaigre, ClaudeVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Allen, John JayRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Almeida, Andréa Vilela deIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ambrus, Victor G.IllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Arcuri, PauloVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ardizzone, EdwardIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Arroyo, Florencio SevillaRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Astrana Marín, LuisEstudi críticSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Auerbach, ErichMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ayala, FranciscoIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Baldwin, JamesRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bardon, MauriceRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Basanta, AngelRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Battestin, Martin C.IntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Benyhe, JánosVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bergquist, IngridVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Blake, QuentinIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Blecua, AlbertoRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Blecua, José ManuelMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bleznick, Donald WilliamSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Block, HarryBook Designer.Secundaire auteursommige editiesbevestigd
Bloom, HaroldIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bogin, MagdaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Boix, ManuelIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Boyd, StephenIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Braunfels, LudwigVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Brickell, HerschelIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Brodt, MarcioVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Buchan, WilliamIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Bulbena i Tosell, AntoniVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Burt, Mary E.RedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Canavaggio, JeanVoorwoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Canavaggio, JeanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cano, JuanRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Carlesi, FerdinandoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Carreras, JorgeIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Casablanc, PedroVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Casalduero, JoaquínRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Case, DavidVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cassou, JeanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cassou, JeanRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Castilho, Antônio Feliciano deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Castro, AmericoPrefaceSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Chapman, RobinIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Chappell, WarrenIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Clemencín, DiegoComentariosSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Close, A. J.IntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cohen, J. M.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Coomonte, PilarIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Cozzi, PaolaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Crane, WalterIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Crocker, Lester G.RedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Czerny, Anna LudwikaTł.Secundaire auteursommige editiesbevestigd
Czerny, ZygmuntTł.Secundaire auteursommige editiesbevestigd
Dalí, SalvadorIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Dam, C.F.A. vanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Daumier, HonoréArtiest omslagafbeeldingSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Davis, Gerald J.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Davis, JackIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
de Riquer, MartínIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Di Dio, GiorgioVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Doré, GustaveIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Douglas, KennethRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Doyle, Henry GrattanIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Duffield, A. J.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Echevarria, Roberto GonzalezIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Edman, IrwinIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
EkoIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Elejalde, IsraelVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Estrada, ManuelOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fadiman, CliftonAssociate EditorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Falzone, LetiziaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fens, KeesNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fitzmaurice-Kelly, JamesIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Forradellas, JoaquinNotesSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Franciosini, LorenzoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Frenk, MargitMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Friedman, Edward H.IntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Frunzetti, IonVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Fuentes, CarlosIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Galvão, CristianaVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gamba, BartolomeoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gómez de la Serna, RamónEpilogueSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Giannini, AlfredoVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gil, DanielOmslagontwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ginebreda, AliciaIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Givanel i Mas, JoanVoorwoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Goetz, Philip W.Associate EditorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
González Echevarría, RobertoIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Grønvold, MagnusOvers.Secundaire auteursommige editiesbevestigd
GrandvilleIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Grossman, EdithVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Guidall, GeorgeVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Guillén, ClaudioMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Gunnarsson, JakobRevisorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Haamstede, N. vanVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hakmen, RozaVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Heine, HeinrichIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Heller, JohnnyVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Herrero Miguel, A.IntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Him, GeorgeIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hollo, J. A.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hopkins, L.IllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Hutchins, Robert MaynardRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jarvis, CharlesVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Johannot, TonyIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jones, Joseph RamonRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Jones, OliveRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Kraaz, GerhartIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lange, SusanneVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Lathrop, Thomas A.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Legrand, EdyIllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Martini, FritzNawoordSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Moner, MichelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Motteux, Peter AnthonyVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Nordenhök, JensVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ormsby, JohnVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Oudin, CésarVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Ozell, JohnRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Palao, L.IllustratorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pascual, José AntonioMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pol, Barber van deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Pozo, AndrésRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Puccini, DarioIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Putnam, SamuelVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Raffel, BurtonVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rico, FranciscoRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Riley, E. C.RedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rojo, GuillermoMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rosset, François deVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Rutherford, JohnVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Schüller tot Peursum, C.L.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Shore, T. TeignmouthMedewerkerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Slade, CaroleRedacteurSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Smollett, TobiasVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Spemann, AdolfVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Stade, GeorgeConsulting Editorial DirectorSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Starkie, WalterVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Tieck, LudwigVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Valastro Canale, AngeloVertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Valcárcel, CarolinaOntwerperSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vargas Llosa, MarioIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Vázquez, CarlosFotograafSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Werumeus Buning, J.W.F.VertalerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Whitfield, RobertVertellerSecundaire auteursommige editiesbevestigd
Wilson, Diana de ArmasIntroductieSecundaire auteursommige editiesbevestigd

Is opgenomen in

Bevat

Is herverteld in

Heeft de bewerking

Is verkort in

Is een parodie op

Wordt geparodieerd in

Werd geïnspireerd door

Inspireerde

Heeft een naslagwerk/handboek

Bestudeerd in

Heeft als studiegids voor studenten

Prijzen

Erelijsten

Je moet ingelogd zijn om Algemene Kennis te mogen bewerken.
Voor meer hulp zie de helppagina Algemene Kennis .
Gangbare titel
Oorspronkelijke titel
Alternatieve titels
Oorspronkelijk jaar van uitgave
Mensen/Personages
Belangrijke plaatsen
Belangrijke gebeurtenissen
Informatie afkomstig uit de Engelse Algemene Kennis. Bewerk om naar jouw taal over te brengen.
Verwante films
Motto
Opdracht
Eerste woorden
In een plaatsje in La Mancha, waarvan de naam mij niet te binnen wil schieten, leefde niet lang geleden zo'n edelman met een lans in zijn wapenrek, een antiek leren schild, een magere knol en een hazewind.
Citaten
Laatste woorden
(Klik om weer te geven. Waarschuwing: kan de inhoud verklappen.)
Ontwarringsbericht
Uitgevers redacteuren
Auteur van flaptekst/aanprijzing
Oorspronkelijke taal
Gangbare DDC/MDS
Canonieke LCC
Don Quichot is zo onder de indruk van de oude ridderverhalen, dat hij besluit om zelf een dolende ridder te worden. Hij zadelt zijn magere paard, schuurt de roest van zijn harnas en gaat op zoek naar avonturen. En die vindt hij al snel, want in de ogen van Don Quichot is alles een avontuur. Zo vecht hij tegen reuzen die eigenlijk windmolens zijn en ziet hij een lmariabeeld aan voor een jonkvrouw in nood. Keer op keer smaakt Sancho Panza hem om zich niet in gevechten te storten... (Bron: covertekst)

Geen bibliotheekbeschrijvingen gevonden.

Boekbeschrijving
Haiku samenvatting

Populaire omslagen

Snelkoppelingen

Waardering

Gemiddelde: (4.06)
0.5 5
1 73
1.5 21
2 191
2.5 40
3 599
3.5 107
4 1038
4.5 159
5 1537

Ben jij dit?

Word een LibraryThing Auteur.

 

Over | Contact | LibraryThing.com | Privacy/Voorwaarden | Help/Veelgestelde vragen | Blog | Winkel | APIs | TinyCat | Nagelaten Bibliotheken | Vroege Recensenten | Algemene kennis | 206,132,281 boeken! | Bovenbalk: Altijd zichtbaar